Step teki comebackin aksa-kisakentille sunnuntaina. Purinalla 3 starttia kolmosille, Anne Savioja tuomaroi. Eka rata oli ihan suht helppo aksarata, kepeille vienti vähän hankala, ja muutama putkenpään erottelukohta, muuten ihan simppeli. Menin Saran kanssa eka, meni umpikulmasta kepeille väärin sisään... Korjasin, ja meni taas väärin, mur! SItten teki vielä ihan SIKApahan lentokeinun, laitoin takaisin eli hyl ja käveltiin maaliin, hyi mikä sika! Eipä paljoa edellispäivän pk-jutut tassuissa painaneet...

Step teki ihan siistin radan, kontaktit vähän hitaat mutta ohjauksellisesti oikein siistiä menoa, tulos 0vp ajassa -7,30s ja sija 2./31. Ihan lupaava alku kisakaudelle siis :)

Toka rata oli tosi helppo hyppäri, ei mitään ihmeellistä. Sara teki oikein hyvän radan, mutta kepeille taas väärin sisään :( Kulma oli yllättävän vaikea, loiva avokulma, vieressä hyppy niin lähellä että koiraa ei oikein voinut linjata kepeille, muuten menee hypylle. Meni 2. väliin :( Tulos 5vp, olis ollut tosi komea nolla muuten... Tässä video.

Stepin kanssa päätin keskittyä keppikulmaan, ja se menikin tosi hyvin. Mutta kielto VIKALTA esteeltä!!! Tää oli jo ties kuinka mones kerta... Mikähän näissä vikoissa hypyissä on kun tulee niistä helposti ohi?? Tuokaan hyppy ei tosiaan ollut vaikeassa kulmassa, ihan suoraan nenän edessä... Eli 5vp myös Stepille. Tässä video.

Vika rata selvästi vaikein, varsinkin Aan jälkeinen elämä huolestutti... No Saralla alku meni superhyvin, kääntyi upeasti ihmisnuolella, mutta sitten tyhmä tyhmä minä menin tekemään persjätön kohtaan mihin olin alunperin suunnitellut valssin (kun kaikki muutkin teki siihen persjätön, niin kai munkin on sitten pakko), ja siitä rima alas. Voi vitsi, miksen voi ohjata niinkuin olin alunperin suunnitellut!? Tiedän hyvin että Sara tiputtelee rimoja persjätöissä, miksi sitten teen niitä kun ei ole pakko? Puomilta karkasi, joten palautin sen siihen ja hyl. 

Stepin kanssa ihmisnuoli ei toiminut, rima alas. Tehtiin just samanlaista kohtaa viime treeneissä, tuli varmaan 5 kertaa ohi hypystä kun lähdin liian aikaisin liikkeelle, nyt kökin siinä sitten puolestaan liian pitkään, ja olin tiellä. Höh. Keppien jälkeisestä hypystä kans ohi, jotenkin oma fiilis oli jo ihan sellainen "hälläväliä" kun viiden ekan esteen aikana 10vp. Loppurata meni kuitenkin puhtaasti, hyvä Step!

Sunnuntaina illalla vepeä omassa rannassa. Otettiin eka Lean kanssa pienet esineruudut, Step etsi kaistaleelta 2 esinettä. Eka löytyi hyvin, mutta tokan kanssa taas ongelmia, oli kyllä saanut hajun mutta ei vaivautunut tarkentamaan, jouduin menemään lähempää lähettämään. Vepessä tehtiin pelkkää vientiä, halusin kokeilla uutta systeemiä, jolla saisin Saran tajuamaan, että veneeseen voi kans tuoda tavaroita ja se on yhtä kivaa kun tuoda rantaan tavaroita. Sara jäi rannalle Lean kanssa ja mä menin itse veneeseen, soudettiin keskelle järveä ja Sara lähetettiin eka veneelle ilman mitään esinettä. Tuli oikein hyvin ja reippaasti. Palkkasin eka namilla, ja sitten heitin dummyn vähän matkan päähän. Sara ui dummylle, ja pyysinkin sitä tuomaan sen takaisin mulle veneeseen. Vilkuili vähän rantoja, mutta totteli, ja palkkasin siitä namilla ja uudella heitolla. Tehtiin muutama toisto (ehkä 3 tai 4 heittoa), meni oikein hyvin. Lopuksi heitin vähän kauemmas rannan suuntaan, ja sanoin "rantaan" käskyn, ja rannalta Lea ja Ville huutelivat Saraa. Lähti kiltisti uimaan rantaan, mutta nousi maihin vähän väärästä paikasta, tähtäsi samaan kohtaan missä meillä on aikaisemmin ollut ranta. Mutta olen kuitenkin tyytyväinen, muutama tälläinen treeni, niin se varmasti tajuaa, että veneelle vienti on kivaa. 

Tiistaina käytiin Jakomäessä treenaamassa tokoa. Otin Stepin kanssa seuraamista, luoksetuloa, ruudun, noutoa ja eteenmenon. Seuraaminen oli tosi innokasta, vähän pomppi, muuten ihan jees. Luoksetulot tosi hyviä, olen tyytyväinen. Ruutu myös TOSI hyvä, vaikka ei olla treenattu aikoihin. Merkillä samaa tuttua vääntöä kun aina. Noudot ihan hyviä kans, paitsi että irti ei olisi halunnut päästää, ja totteli vähän viiveellä. Eteenmeno oli hmmm..... vauhdikas :D Sarppa teki seuraamista, luoksetuloa, vauhtinoutoa ja eteenmenon, sekin oli oikein pätevä. 

Tokon jälkeen käytiin vielä lätäköillä uimassa, ja tein Saran kanssa pienen vepetreenin ilman venettä. Kokeiltiin sellaista, että Lea käveli Saran kanssa lammen toiselle puolelle, ja mä kutsuin Saran lammen läpi mun luo. Toimi hyvin, joten kokeiltiin sama vientinä. Tässä tuli ihan sama epäröinti esiin kun veneen kanssa, sinänsä hyvä, koska näin pystyn treenaamaan sitä kätevästi. Sara teki 2 vientiä, yhden multa Lealle ja toisen Lealta mulle, ekassa epäröi vähän mutta meni, toka oli jo parempi.