...no Step tietenkin! Mutta ensin treeniasioita. Perjantaina käytiin treenaamassa hakua Korsossa. Olin ekana paikalla, ja koko muu ryhmä myöhässä, joten otin Saralle tarkkuusetsinnän ennen hakutreenejä. Esineenä metallinen pikalukko. Taas yritti ekalla lähetyksellä poistua alueelta, kutsuin pois, ja alkoikin sitten työskentelemään, esine löytyi nopeasti. Pudotti ilmaisussa, joten pyysin nostamaan esineen uudestaan.

Otin Stepille vähän pidemmän hakutreenin vaihteeksi. Eka oik. etukulmaan tyhjä, kääntyi taaksepäin :( Sitten vas. etukulmasta vähän edennyt löytö. Sitten oikealle suora löytö, oli ihan ok. Sitten vasemmalle oli tarkoitus ottaa etenevä, mutta kääntyi pistolla taaksepäin joten huusin pois ja laitoin uudestaan vähän eri kohdasta, nyt teki oikein hienon piston ja löysi. Sitten oikeaan takakulmaan löytö, tää oli tosi kumma! Teki ihan suoran piston, ja oli mennyt aivan vierestä ohi, ei saanut hajua, ja kääntyi taas taaksepäin ja kävi siellä tekemässä lenkin, tuli pois. Laitoin uudestaan vähän eri kohdasta, nyt löysi. Vika vasempaan takakulmaan, suora löytö.

Lauantai-illan ratoksi käytiin Lean kanssa aksaamassa Ojangossa aivan karmeassa kaatosateessa. Tehtiin hyppytekniikkaa, eka neljällä hypyllä korkeuden arviontia, rima 55cm, 60cm, 65cm. Oli selvästi vaikeaa, meinasi väkisin ottaa ylimääräisen asekelen vikaan väliin, ei jotenkin uskalla lähteä reippaasti ponnistamaan, vaan arpoo ponnistuspaikkaa. Saatiin kuitenkin muutama hyvä onnistuminen ja lopetettiin siihen. Sitten hyppysuoraa ihan vaan neljällä hypyllä, rimat eri korkeuksilla, pallo edessä. Oli tässäkin tosi epävarma, ei mennyt kovin lujaa. Yritin tehdä myös lähtöhyppyjen harjottelua, mutta ei toiminut, ei halunnut lelua vaan tuijotti vaan mua koko ajan :( Pitäisi olla varmaan parempi lelu. Tehtiin loppuun myös pk-hyppyä pari kertaa, tosi huonoja nämäkin. Hidastaa selvästi ennen hyppyä, ja ottaa tukea mennen tullen. Näitä täytyy päästä ottamaan paljon ennen hakukoetta! Sara teki myös, sekin oli jotenkin vähän kehno, kolautti kerran ihan kunnolla ja sen jälkeen otti tukea. Palkkasin kuitenkin kaikki, että itsevarmuus säilyisi.

Tänään (su)aamulla Landbossa hakutreenit Saran kanssa. Tarkoitus oli mennä hämis-piiloradalle, mutta siellä oli jo joku toinen porukka treenaamassa (hulluja, kuka oikeasti haluaa treenata sunnuntaina klo 9?!?!??), joten jouduttiin siirtymään kauemmas. Rata oli sama missä ollaan oltu ennenkin, varsin hankala maasto, jossa keskilinja kaartuu oudosti. Tarkotus oli ottaa 4 löytöä, joista 2 ilmaisulla ja 2 suorapalkalla, mutta ei nyt ihan mennyt suunnitelman mukaan. Unohdin nimittäin näyttöliinan kotiin, eli kaikki löydöt suorapalkalla. Lisäksi treeniin tuli mukaan 2 suunnittelematonta tyhjää. Eka ukko oli vas. etukulmassa, sinne hyvä suora pisto. SItten oikeaan etukulmaan tyhjä, tarkoitus oli että Sara olisi löytänyt tyhjältä tullessaan mutta maalimies oli ihan väärässä paikassa, ei mitään mahdollisuutta löytää. Lähetin sitten uudestaan siitä kohdalta, mihin oltiin sovittu maalimiehen paikka, mutta lähti ihan vinoon. Yritin huutaa pois ja ihmettelin, että eikö nenä toimi, mutta löysikin sitten maalimiehen varmaan 30m aluetta eteenpäin. Sai siis palkan vinosta pistosta.... SItten vasemmalle, tarkoitus oli tehdä laatikkopisto takakulmaan, mutta kääntyikin aluetta taaksepäin, joten huusin pois. Laitoin uudestaan, nyt teki oikein hyvä L:n muotoisen piston ja löysi. Sitten vielä oikea takakulma, sinne suora ja nätti pisto.

Hakutreenien jälkeen koiranvaihto kotona, ja Stepsun kanssa suunnattiin Tuomarinkartanoon näyttelyyn. Bortsuja oli ilmoitettu 13 Norjalaisen Maija Heinilän arvosteltavaksi. Käytiin kipittämässä muutama kierros telttojen takana ennen kehään menoa, että saisi turhat höyryt pois. Stepsu oli taas ihan elementissään, juoksee niin tärkeän näköisenä häntä alhaalla, keskittynyt ilme naamalla :D Ja kehässä pönötti kyllä aivan hievahtamatta... Step oli ainoa käyttöluokan narttu, eli ihan keskenämme saatiin kipaista ensimmäinen kierros. Olin sen verran lähellä että kuulin kun tuomari puhui kehätoimitsijalle, alkoi hymyilyttää siinä vaiheessa kun tuomari totesi että saa erin ja sa:n ja kaiken mitä vaan voi saada :) Stepin arvostelu kuuluu näin: Erinomaisen tyypillinen rodulleen. Kaunis pää ja ilme, hyvin kulmautunut, vahvat lyhyet kintereet. Sopiva luusto työkoiralle, hyvä hännänkanto. Koko koirassa kauniit linjat, liikkuu matalalla, rodunomaisella askeleella, erinomainen avoin luonne. Ja niinhän siinä kävi että Step keräsi tällä kertaa koko potin, KÄY-ERI1, SA, PN1, SERT, ROP ja vielä kaiken päälle neljäs valiotitteli eli FI MVA! Ryhmäkehään ei jaksettu jäädä, mennään mielummin vepetreeneihin :)

On se vaan kaunis :) Mun pieni missi-Muffinssi... Niin tasapainoinen, liioittelematon, eikä liian karvainen! Ihan täydessä turkissa se ei vielä ole, mutta ilmiselvästi tällä kertaa koiraa ei ollut karvoihin katsominen :D

Stepin rusetit :)