Keskiviikkona oli valkkuryhmän treenit Saran kanssa, Teemu Linna kouluttajana. Rata oli todella haastava, 33 estettä, ja kaiken maailman ihmeellisiä leijeröintejä ja putkihässäköitä, hirveä juoksusuora jonka päässä välistäveto jne. Kooste kuulemma European Openin ja BC-classicin vaikeimmista kohdista. Just. Eipä siinä muu auttanut kun tutustua tarkkaan ja pohtia vaihtoehtoja. Yksi kohta mietitytti, siihen Teemu neuvoi erilaisen ohjauksen mitä olin itse suunnitellut, olin ajatellut mennä keppien oikeaa puolta ja heittää pussiin poispäinkäännöllä ja leijeröidä kepit, jatkon kannalta helpompi, ohjasin sitten niin vaikka Teemu olisi halunnut mun menevän keppien toiselle puolelle. Tehtiin rata pätkissä, alku ei tuottanut mitään ongelmaa, puomi-putki-erottelu meni hyvin. Puomilla menin liian pitkälle, ja huitaisin vahingossa puomin jälkeen väärälle hypylle. Jatkettiin puomilta, juoksusuoralla en päässyt riittävästi etumatkaa, kun jäin ihastelemaan Saran viskileikkausta... No uusinnalla meni superhyvin. Sitten tulikin ensimmäinen ongelmakohta, nimittäin 3 putkenpäätä vierekkäin, keskimmäiseen piti mennä, se oli selvästi taaempana kuin 2 muuta. Ei mennyt, ei sitten millään. Yritin vetää vastaisella kädellä, ei totellut. Tähän saatiin neuvoksi opettaa stoppikäden käyttö vahvemmaksi, ei ollut siis vika ohjauksessa, vaan koira ei vaan oikeesti totellut. Jatkettiin, ja sitten päästiinkin taas pitkä pätkä oikein hienosti. Yksi leikkaus kokeiltiin vaihtaa valssiksi, niin tuli tiukempi käännös. Poispäinkäännös+puomin leijeröinti onnistui hyvin, ja kepeillekin oikein. Olin keppien jälkeen kuitenkin liian lähellä, poispäinkäännös ei toiminut tässä, pyörähti takaisin kepeille. Otettiin uusiksi, nyt onnistui, ja puhtaasti maaliin! Aivan uskomatonta, arvelin että päästään ehkä korkeintaan 15 estettä treeniajassa (15min), kuten kaikki muutkin. Päästiinkin koko rata läpi! :O Saatiin kovasti kehuja, ollaan kuulemma kehitytty. Sarppa on iskussa <3

Torstaina Stepin agitreenit, tehtiin aluksi Teemun rata läpi. Eipä Stepilläkään ollut siinä sen suurempia ongelmia, okserin riman tiputti kerran, ja sama kohta mikä Saralla ei toiminut, eli putkierottelu, epäonnistui myös Stepillä. Tiedän ainakin mitä pitää treenata :) Leijeröinnit toimi Stepillä hyvin myös, kyllähän sekin irtoaa kun ohjaa selvästi.

Stepin varsinaiset treenit veti Hanna, tehtiin ihan mukavaa agirataa. Alussa kääntyi huonosti, olen kyllä tiedostanut, että niistolla tai takaakierto-valssilla kääntyy huonosti jos tullaan loivassa kulmassa, mutta nyt valui kyllä tosi paljon. Näitä pitää treenata, ei ole kyse siitä etteikö se osaisi kääntyä, ei vaan viitsi tehdä töitä kun on helppo kulma. Seuraavaksi ongelmaa tuotti kepit, vieressä putki johon haki. Kun saatiin mun linja kohdalleen, huomasi myös kepit, ja teki hyvin. Vauhti kuitenkin hidastui aika tavalla kun jouduttiin hinkkaamaan. Muuten rata olikin suht helppo, yksi twisti tuotti vähän päänvaivaa, sekin meni hyvin kun uskalsin lähteä rohkeasti pois alta. 

Torstaina tehtiin myös esineruutua molempien kanssa. Talloin 2 kaistaletta, joku 10m leveitä, vajaa 50m syviä. Tarkoitus saada jotain tolkkua tuohon etsintään, molemmat sinkoilee alueella ihan mihin sattuu. Molemmille yhdet esineet kaistaleen päähän. Otin Stepin eka, se meni ihan superhyvin. Hienosti pysyi alueella, ja löysi heti, palautus hyvä. Sitten Sara se meinasi ekassa kaistaleessa lähteä ulos, korjasi kuitenkin itse. Pureskeli vähän esineitä, tää oli kyllä uusi juttu, toivottavasti oli vaan liiasta energiasta johtuvaa eikä tee sitä kokeessa.

Perjantaina aamupäivällä käytiin Viilarintiellä tottistelemassa. Juuri kun pääsin kentälle, alkoi aivan hillitön kaatosade :/ Odottelin hetken josko se lakkaisi, no eipä lakannut joten treenaamaan. Otin Stepille kaikki jättöliikkeet, meni kerralla oikein :) Seisomisesta luoksetulo, oli hieno. Sitten tasamaanoutoa 2kg kapulalla, kun en omista 1kg kapulaa (sehän meillä on seuraavan kerran kokeessa). Hienosti se tuo kapulaa, vaikkakin aika hitaasti. Sitten esteet pikkukapulalla. Hyppy kahteen kertaan, molemmilla kerroilla kosketus mutta tuli yli, joten palkkasin. Sitten estenouto, tuli metrisen kautta takaisin :O En voinut muuta kun nauraa, Step, jolle metrinen on aina ollut kauhea mörkö, hyppäsi sen ihan vapaaehtoisesti. Otin sitten pelkän luovutuksen esteen kautta, nyt oli ok ja palkkasin. Sitten kokonaisena, nyt meni esteen molempiin suuntiin. Lopuksi eteenmeno, oli hieno :)

Saran kanssa tehtiin kisamainen kentälletulo, ja lähdin seurauttamaan kaaviota, seurasi oikein hyvin. Hitaan käynnin jälkeen yllätyspalkka. Otettiin liikkeestä istuminen, se ok, ja maahanmeno käsiavulla. Sitten tasamaanouto 2kg kapulalla, otin vauhtinoutona ekan. Haki tosi kovaa, mutta mun huutaessa kii pudotti kapulan jaloilleen ja ulahti :( Voi toista... Otti kuitenkin kapulan mielellään suuhun ja toi ihan hyvin. Sitten hyppynoutoa, nurmi oli tosi liukas ja meni vähän sekaisin askeleissa, mennessä otti kosketuksen. Otettiin uudestaan, nyt oli puhdas molempiin suuntiin. Sitten estenouto, Sara-possu toi kapulan vieressä olevan matalan harjotusesteen kautta... Johan nyt kun molemmat pelleilee tässä! Uusinnalla hyvä. Eteenmeno tosi hyvä. 

Lopuksi pelleiltiin vähän kentällä, otin piilonkiertoja ja pelastuskoirien telineitä. Tytöt oli ihan innoissaan, varsinkin Sara teki tosi hienosti kaikki telineet :)

Olen syötellyt molemmille koirille melkeinpä koko kesän ajan aktiivisesti Plaque Off-jauhetta, kun Stepillä tuota hammaskiveä on aika reilusti. Sarallakin huomasin ekaa kertaa pienen hammaskivikertymän oikean puolen raateluhampaassa, sillä ei ole ikinä ennen ollut... Stepin suu alkoi olla jo tosi pahassa kunnossa, molemmilla puolilla ihan tummat ja isot kertymät hammaskiveä, vaikka on syönyt sitä jauhetta ja lisäksi olen harjaillut sen hampaita. Mietin jo että pitäisi varata aika lääkäriin hammaskiven poistoon, mutta ei oikein olisi nyt rahaa sellaiseen :/ Päätin sitten leikkiä itse eläinlääkäriä, ja otin pienen ja teräväkärkisen hopealusikan käteen ja koitin sillä rapsutella hammaskiveä pois. Step antaa mun käsitellä sitä tosi nätisti, ei yhtään valittanut tästäkään operaatiosta. Ja kappas, hammaskivet lähti tosi hyvin! Oikein sellaisena laattana, alta paljastui puhtaan valkoinen hampaan pinta :O Näköjään tuo jauhe on pehmentänyt hammaskiveä niin, että lähtee ihan raaputtamalla. Tein saman operaation Saralle, silläkin toimi yhtä hyvin. Jee, nyt on taas suut puhtaana molemmilla :)