Tänään oli sitten Saran kanssa tokokisat Kirkkonummella. Kisa oli kv-koe ja samalla maajoukkuekarsinta, eli arvostelu on myös sen mukaista (eli suht tiukkaa). Eihän me siis Saran kanssa tosiaankaan mihinkään maajoukkueeseen pyritä, mutta kun täällä etelässä on hiukka vaikea päästä ylipäätään mihinkään kisoihin, niin tuonne nyt ainakin mahtui mukaan. Tuomarina Ossi Harjula, josta meillä ei ole aikaisempaa kokemusta. Kisat alkoi meidän osalta ihanasti vasta klo 14, eli sain nukkua!!! Muutenkin ihanan hyvin järkätyt kisat, suuri kiitos KKK:lle. Itse kilpailu puolestaan tehtiin meille hyvin epäedullisella tavalla, eli kaikki liikkeet putkeen! (paitsi tietty paikallaolot). Ei Sara jaksa millään tehdä kunnolla niin pitkää suoritusta...

P-istuminen: 10 istui kuin tatti, kuten yleensä
P-makuu: 10 makasi kuin sfinksi, kuten aina
Seuraaminen: 7,5 alkoi tosi hyvin, kaunis kontakti ja oikea paikka, mut löysääntyi loppua kohden. Ei kuitenkaan tosiaankaan mitään huonoimmasta päästä.
Idari: 6 Sara-possu ei menny ekalla istumaan, kurkkasin onneksi ja uus käsky, jolla meni. Maahanmenossa varmistelin kun siinä on ollut vähän ongelmia, tuomari tulkitsi lisäkäskyksi.
Luoksetulo: 8,5 oli ihan nätti, varsinkin seisominen tosi nopea, tuomarin mielestä tuli vikan pätkän kuitenkin hitaammin kuin muut (mä en kyl huomannu mitään eroa, paitsi että pakkohan sen on vähän jarruttaa ennen kun tulee eteen ettei törmää...). Must olis ansainnu paremman.
Ruutu: 7 Tää mua pelotti etukäteen aika paljon, merkille meno kuitenkin ok, sellaista hidasta laukkaa, ruutuun laukkasi melkeen koko matkan mut jäi tosi eteen. Yritin korjata mut eihän se siitä mihinkään liikkunut, joten maahan. Onneksi meni hyvin maahan eikä tullut eteenpäin, ja just ja just oli ruudussa! Loppu meni hyvin. Pistemenetys ilmeisesti hitaudesta, mun ymmärtääkseni koiran paikka ruudussa ei saisi vaikuttaa, kunhan se on sisällä ja Sarahan oli.
Ohjattu: 5 haettiin oikeaa, huono tuuri, kun ruutua ei korjattu pois ja siinähän se oli ihan oikean kapulan edessä. Merkille ok, ja käskyllä oikee lähti ruutuun, just niinkuin arvelinkin. Huusin että Sara, ja annoin uuden käskyn "oikee". Sara näytti tosi hämmästyneeltä, siis mitä, eikö nyt pitänytkään mennä ruutuun?! Katseli sitten ympärilleen ja huomasi kapulat ja lähti kovaa vauhtia keskimmäiselle. Karjaisin seis ja vielä uus käsky, lähti onneksi haahuilemaan sinne päin ja löysi kapulan ja toi hyvin, luovutus vähäsen vino. Hitsi, jos olis saanut vasemman, ei olis ollut tuota hemmetin ruutua siinä vieressä...
Metallinouto: 10 nätti oli.
Tunnari: 9 nätti myös, ehkä olis voinu olla vähäsen nopeempi
Kaket: 7 voi possu!! Seisomisella alkava sarja, ekalla nousi istumaan, siitä onneksi korjasi heti seisomaan, istumaan ok, maahan ok, mutta maasta istumaan! Eihän Sara ole ikinä kuullutkaan tällaisesta! Siinä se vaan tapitti mua eikä eväänsä liikuttanu eli istuminen jäi tekemättä. Seisomaan nousi kyllä ja seisomasta maahan (se pelätyin...) tosi hieno! Kokonaisuudessaan ei kyllä liikkunut senttiäkään mutta kun ei se auta jos jää asentoja tekemättä.

Yht. 252,5p 2-tulos. Voi vitsit, 3,5 pistettä vajaa ykkönen!! Kyllä harmittaa, olisi voinut nyt tulla jo sekin et voitas keskittyy rauhassa agiin ja viestiin mutta ei... Sara on kyllä ihan ihme otus, tuon maagisen kehänauhan sisällä se tekee kaikkea ihan mitä sattuu, ja kun kokeiltiin sitten heti suorituksen jälkeen, kyllä ne kaket sitten onnistui niin nätisti että!

Step oli mulla mukana kisoissa, laitoin Saran autoon heti suorituksen jälkeen ja otin Stepin ulos. Step oli taas uudessa paikassa oma iloinen itsensä, häntä heilui ja olisi ollut hurjan kiva morjestaa kaikkia. Mutta kun penne huomasi että mulla on nakkia taskussa, se unohti oikeastaan kaiken ympäröivän ja teki koko sarjan mitä osaa. Tehtiin vähän sivulletuloa ja siinä kontaktia, Step tekee aika mainiosti. Se on tosi kontaktihakuinen, tuijottelee vaan joka välissä nakin toivossa. Tehtiin kans seisomista ja maahanmenoa, seisominen on vielä ihan kesken. Ainiin ja käytiin me ottamassa agilityesteillä hyppyä (rima maassa) pallon kanssa.

Käytiin kisan jälkeen Tiian ja koirien kanssa hallin viereisellä kentällä. Koirat saivat leikkiä ja riekkua keskenään ja me otettiin vähän kuvia. Mulla oli ilmeisesti joku vähän väärä asetus kamerassa, kun melkeen kaikki kuvat oli epäteräviä. Mä ja mun loistava osaaminen näiden laitteiden kanssa... *huoh*
Tässä nyt kuitenkin jotai:
1418863.jpg

1418867.jpg

1418871.jpg
Rasmus-tolleri, Step ja Sara

1418879.jpg
Meijän tytöt lelun kanssa