Pääsiäinen on meidän osalta sujunut vähän tylsissä merkeissä, kun olen päivystänyt joka päivä koululla. Kauheasti ei ole ollut energiaa muuta tehdä. Lauantaina illalla käytiin Ojangossa tekemässä ihan pikaiset tokotreenit. Fisu teki noudon palautusta pitkällä matkalla, kaukoja, vähän seuraamista, eteenlähetystä ja yhden ruudun. Noudot oli ihan hyviä, vauhtipalkkasin pari ja yhden otin lopppuun. Kaukoissa teki yhden huonon m-s vaihdon, loikkasi oikein eteenpäin, mutta muuten kivasti. Seuraaminen tuntui ihan hyvältä myös. Eteenlähetyksiä tehtiin kaksi valmiina oleville leluille. Ekan yritti lähteä selvästi vinoon, kutsuin pois ja lähetin uudestaan, nyt oli aivan loistava, lähti vähän epävarmana mutta ihan suoraan, ja bongasi lelun vasta kun oli melkein kohdalla. Eli selvästi osaa ja uskaltaa kyllä lähteä, vaikka ei tiedä lelun olevan valmiina eikä näe sitä. Jes! Toiseen suuntaan oli hieno ja suora, mutta bongasi kyllä varmaan lelun jo kauempaa. Ruutuun paineli miljoonaa valmiina olevalle palkallle. Sara teki rallyjuttuja, treenattiin eka liikkeitä ja lopuksi käytösruudun seisomista. Ollaan otettu nyt kaksi kertaa seisomista edessä ja sivulla, ihan hyvinhän se seisoo, mutta aika on ollut jotain n. 30sek maksimissaan, ettei ehdi keksiä istumista tai muuta tylsistyessään. Pikku hiljaa pitäisi sitten pidentää. Step teki myös muutaman eteenlähetyksen ja ruudun, oli ihan hyviä. Yksi eteenlähetys oli vähän vino, ja testailin korjauskäskyjä. Lähtee oikealle ja vasemmalle korjauksissa vähän takaviistoon, eli jos kisattaisi ja menisi vinoon, niin varmaan kannattaisi pysäyttää ympyrän eturajan kohdalle ja siitä korjaus, niin osuisi hyvin ympyrään korjauksella. Ruudun bongasi hyvin tyhjäänlähetyksen jälkeen, siinä ei ollut mitään ongelmaa.

Sunnuntaina aamulla käytiin Sipoossa PORSKin aksakisoissa Fisun kanssa. Ohjelmassa oli kolme rataa, kaksi ekaa aksaratoja ja vika hyppäri. Kaikilla tuomarina Esa. Eka rata oli oikein kiva ja vauhdikas, vain yksi vähän hankalampi kohta esteillä 10-13. Suunnittelin tutustumisessa kaksi vaihtoehtoa, joko valssi 10-11 väliin, tai sitten vastakäännös hypylle 10 ja leikkaus pituudelle. Oltiin Fisun kanssa vasta ihan luokan lopussa, joten ehdin katsoa, miten muut maxit tekivät tuon kohdan. Melkein kaikki jotka yrittivät valssata ennen keinua, olivat myöhässä, ja valssit valuivat, ja koirat menivät aalle tai keinusta ohi. Päätin siis tehdä vastakäännöksen, vaikka siinäkin oli riskinä, ettei hae pituudelle vaan hyppää 14 hypyn tai menee 15 putkeen jos oon kovasti myöhässä. Alku meni ihan supernätisti, ja tosi siistiä rataa sinne 10 hypylle asti. Tuli vastakäännökseen ihan hyvin, mutta jäin itse siinä vähän turhaa odottelemaan ja olin tosi myöhässä keinulla. Karjaisin Fisselle oikein pahasti kontaktikäskyn ja seisotin keinulla aika kauan että ehdin itse oikeaan kohtaan, ja haki pituuden ihan nätisti :) Loppurata myös ihan nätti, eli nollalla maaliin! Ajanottolaite ei ollut nollaantunut meidän kohdalla, joten meille käytettiin käsiaikaa, siitä on vähän vaikea sanoa, onko ihan todellinen (itse ainakin käsikellona ollessani ajat heittää useimmiten 0,5-1 sek sähköiseen ajanottoon verrattuna). No, jokatapauksessa aika -13,88 sek ja sija 3./55 ja koska voittaja ja tokaksi tullut olivat jo valioita, niin Fisulle SERT-A :) Tässä video sertin arvoisesta radasta. Huikeaa, se olisi sitten yhtä sertiä vaille agilityvalio! 

12512359_846817382112667_469547402830833

Toka rata oli myös ihan kiva, vähän haastavampi kuin eka. Alku oli jo heti hankala, Fisu pudottaa herkästi rimoja takaakierroissa jos en pysty vekkaamaan yhtään, kun hyppää liian läheltä, ja tällä radalla oli aivan pakko päästä äkkiä liikkeelle 2. hypyn takaakierrosta. Lisäksi pituuden käännös oli tosi hankala monelle, pituudella tuli paljon kieltoja ja koirat hyppäsivät pituuden vinosti keppien välistä. Fisulla tuli heti 2. rima alas niinkuin epäilinkin, näitä pitäisi oikeasti treenata! Kepeille haki hienosti ja itsenäisesti, mutta muurilta myös palikka alas. Puomi-putki erottelua ei osattu, eli meni puomille kun piti mennä putkeen, eli siitä HYL. Siitä jouduttiin vähän neuvottelemaan, ei meinannut mennä millään putkeen! Loppurata meni sitten puolestaan ihan tosi nätisti, ja hankala pituuskohta onnistui hienosti.

12143251_846817378779334_143381526696778

Hyppyrata oli ihan tosi helppo, ei mitään ihmeellistä. Aika moni koira kääntyi suoralta putkelta tosi voimakkaasti ohjaajaa kohti jos ohjaaja oli yhtään myöhässä, ja sai kiellon putken jälkeiseltä hypyltä. Fisse tuntui tosi kivalta radalla, kulki ihan kovaa ja oli hyvin kuulolla. Suoralla putkella irtosi eteen tosi hyvin ja valui melkein seuraavallekin hypylle, mutta kääntyi sitten lopulta kuitenkin ohjaukseen mukaan! Hieno Fisukala <3 Nolla tältäkin radalta, aika -11,34 sek, ja suu loksahti kyllä auki kun kävin katsomassa tuloksia, sija 1./59 ja SERT-H!!! Tällä radalla tosi moni muukin oikeasti nopea koira teki hyvän nollan, mutta niin vaan Fisukalanen oli melkein sekuntilla nopeampi kuin muut nollan tehneet :O Tässä video Fisun ekasta hyppysertiradasta.

10391847_846817368779335_660176025903006

Kotimatkalla käytiin hakemassa sertien kunniaksi meille molemmille jätskit :)

Hiljattain%20p%C3%A4ivitetty2.jpg