Torstaina illalla käytiin Ojangossa aksailemassa, Stepin kanssa Timon treeneissä ja Fisukin pääsi vähän puuhastelemaan ulkokentällä. Step oli tällä kertaa ihan pätevä, kulki kivasti ja ei tarvinnut vääntää oikeastaan mistään. Rytmi tuntui taas löytyvän. Fisu treenasi keinua pitkästä aikaa. Tehtiin vauvakeinulla ensin pelkkää alastuloa, ja sitten koko keinua niin, että nostin maassa olevan pään muurin palikan päälle, jolloin laskeva pää oli n. 50cm korkeudella. Tää meni yllättävän kivasti, mitään ei ole unohtunut vaikka ei olla treenattu keinua varmaan pariin kuukauteen. Menee oikein reippaasti loppuun asti, eikä reagoi keinun liikkeeseen ja pamahdukseen mitenkään. Seuraavaksi muutama toisto rengasta, se meni myös hyvin, hienosti haki vauhdissakin renkaan, ja tehtiin muutama kerta myös renkaan perään putki. Lopuksi vielä muutama kerta puomilla läpijuoksua namikipolle. Tämä oli vähän unohtunut, meni aika varovasti puomia. Tällä hetkellä tämä läpijuoksu tuntuu oikein hyvältä idealta, saa nyt alussa keskittyä rauhassa esteeseen tutustumiseen ja sitten vasta kun juoksee rennosti ja kovaa puomilla, yhdistetään 2on-2off siihen. 

Perjantaina ei tehty mitään kummempaa, mutta lauantaina sitten tokoiltiin pelloilla Stepsun ja Fisun kanssa, ja Saralle tein jäljen. Fisu treenasi ruutua, noutoa, seuraamista ja istumista, sekä paikallaoloja ihan pienissä tuokioissa. Ruutua tehtiin nyt vielä lelun kanssa, kun on ollut taas hetki taukoa. Hyvin muisti, ja aika kivasti osaa jo bongata ruudun, ja muistaa lelun olevan siellä vaikkei olisi nähnyt lelun vientiä. Seuraavalla kerralla kun treenaan valoisalla, voisin kokeilla jo näyttöruutua. Nouto toimi myös aika kivasti, tehtiin pari pelkkää luovutusta ja pari vauhtinoutoa. Vauhtinouto toimii edelleen, jes! Seuraamisessa tehtiin vasemmalle kaarrosta, aluksi oli aika huonoa, ei tajunnut yhtään että pitäisi kääntyä ja jyräsi vaan mun päälle, mutta muutamalla oikein ajoitetulla palkkauksella hokasi, ja sen jälkeen meni ihan kivasti. Istumiset toimi aika hienosti myös, tätä ollaan treenien lisäksi tehty lenkillä kun Fisu tulee muuten vain kävelemään mun viereen. Sekä paikallaistuminen että paikallamakuu sujuivat hyvin, ainoana ongelmana oli aivan vino maahanmeno sivulla. En oikein tiedä mikä mättää, mun mielestä se istuu sivulla kyllä suorassa, mutta kurkotteleekohan se sitten kaulalla niin paljon että sen takia valuu maahan aivan mutkalle mun eteen. Tätä voisi treenata etupalkalla jokusen kerran, niin eiköhän se siitä korjaannu. 

Vaikka itse treenit Fisun kanssa sujuivatkin hienosti, niin jouduin nyt ekaa kertaa treenien yhteydessä tappelemaan ihan kunnolla sen kanssa. Fizz nimittäin oli sitä mieltä, että treenit voisivat jatkua ikuisesti, eikä kentältä tarvitse tulla pois. Kun yritin laittaa Fisun kiinni odottelemaan Stepin vuoron ajaksi, niin pikkuneitipä ei tullutkaan luokse! Juoksi keskelle kenttää seisomaan, eikä tehnyt elettäkään tullakseen pois! Jokusen kerran juoksi myös ruutuun, hauskaa sinänsä että hahmottaa ruudun jo nyt ja tykkää mennä sinne, mutta ihan omin luvin sinne ei sovi mennä. Jouduin kahteen kertaan hakemaan Fisun niskavilloista pois kentältä, kolmannella kerralla tuli jo kun käskin, joskin hyyyyyvin vastentahtoisesti. Mielenkiinnolla jään odottamaan, mihin tämä tästä kehittyy. Aiemmat tappelut Fisun kanssa ovat liittyneet ihan arkielämään, eli ruuan varastamiseen isojen koirien kupeista, ja hihnassa kiskomiseen. Fisun suvun huomioon ottaen tämä ei toki ole mikään yllätys, ja myös Fizz on alusta asti vaikuttanut vahvaluonteiselta ja kovalta koiralta, jolla täytyy olla selvät säännöt ja jonka kanssa liiallinen lepsuilu voi saada hankaluuksia aikaan.

Stepsu toimi tällä kertaa terapiakoirana Fisun ollessa tuhma. Stepsu teki ruutua, jäävät ja kaukoja, ja oli kauhean pätevä kaikessa. Kaukoissa testasin lelupalkkaa niin, että jätin lelun Stepin eteen. Tää toimi aivan yllättävän hyvin, paremmin kuin takapalkka! Teki ihan todella ripeät ja reippaat vaihdot, ei kytännyt yhtään ja oli jotenkin paremmassa mielentilassa kuin namipalkalla. Tekniikka s-m vaihdossa on taas kärsinyt tekemättömyydestä, tätä pitäisi tehdä nyt taas kuurina kotona. 

Saran kanssa tehtiin peltojälki, joka oli vanhentunut tokotreenien ajan. Testasin keppien kanssa sellaista menettelyä, että laitoin jäljelle namin keppiä edeltävälle askeleelle, jos saisi siitä vähän jarrua ennen keppiä niin ilmaisukin onnistuisi paremmin. Ekasta kepistä (ja namista) meni yli reagoimatta, muut kepit ilmaisikin tosi kivasti eli toimii! Tää jarrunami auttaa selvästi, ilmaisut olivat aikalailla 100% suoria, eli tätä jatketaan! Keppejä oli 5 joista siis 4 ilmaisi, kulmia 2 joista eka meni supernätisti ja tokassa hukkasi jäljen ja nosti sen uudestaan vasta reilusti kulman jälkeen. Kulman tienoilla taisi mennä harhoja, koska olisi siis jatkanut onnellisesti kulmasta yli vaikka miten pitkälle jos olisin päästänyt.

Sunnuntaina aamupäivällä käytiin Sennin kanssa tottistelemassa. Stepsu teki vähän seuraamista, esteet ja eteenmenon, ja Fisulle ammuttiin pitkästä aikaa. Fizz ei edelleenkään reagoinut laukauksiin vaikka edellisesti kerrasta on varmaan pari kuukautta. Tehtiin lisäksi eteenmeno, voi kuinka se rakastaa tuota jalkapalloa <3 

Sunnuntaina päivällä käytiin shoppailemassa vaatteita Fisun kanssa, ja aksaamassa samalla reissulla. Tuollaisella karvattomalla nahkaeläimellä alkaa jo tulla kylmä, joten käytiin Mustissa&Mirrissä katsastamassa talvivaatteet. Mukaan tarttui Hurtta Summit Parka-takki, toivottavasti ei jää ihan heti pieneksi... Lisäksi Fisun vaatekaapista löytyy jo mun virkkaama villatakki sekä Rukka Softshell-haalari. 

Fisun muotinäytöskuvat:

IMG_7495-normal.jpgIMG_7496-normal.jpgIMG_7500-normal.jpg

Ojangossa Stepsu keskittyi tekemään keppejä. Tehtiin ihan yksittäisenä esteenä keppien hakua eri kulmista, jotain pientä älyn pilkahdusta oli ehkä havaittavissa!? Välillä meni sisään aivan mistä sattuu, mutta muutaman (oikeastaan useammankin) kerran katsoi selvästi keppejä, juoksi niiden viertä etsien oikean välin ja aloitti siitä pujottelun! Tämän kun saisi siirrettyä radan osaksi niin voila! Fizz puolestaan teki keinua, paljon. Tehtiin ensin samaan tapaan kuin torstaina, eli vauvakeinulla. Meni tosi hienosti, niin siirryttiin isommalle keinulle ja laitoin alkupäähän siivekkeen alle tueksi. Meni tässäkin superhyvin, ja kun nostin laskevaa päätä siivekkeen avulla vielä lisää, niin alkoi se olla jo niin korkealla, etten halua keskenkasvuisen lapsosen hyppäävän niin paljoa. Kokeilin siis nostaa Fisun keinulle ja siitä sitten voisi tehdä alastulon, mutta tämä ei jostain syystä sopinut Fisulle lainkaan. Veti herneen nenään välittömästi kun nostin sen keinulle (ei isoja tyttöjä nostella, daa!), eikä sen jälkeen suostunut menemään enää ollenkaan. Ei mitenkään pelkää keinua, tai ollut lainkaan paineistunut, juoksi vaan keinua ympäri häntä pystyssä, mutta ei tehnyt enää elettäkään koskeakseen keinuun. Täytyy siis jatkaa keinun kanssa niin, että Fizz tekee kaikki vaiheet täysin itsenäisesti. Ja sinänsä hyvä huomata tämä nyt, koska sama pätee varmasti puomiinkin, sinnekään ei siis sovi neitokaista nostaa. Käytiin sitten vauvakeinulla purkamassa tilanne, ettei jätetä treenejä epäonnistumiseen, ja saatiinkin taas keinu sujumaan edelliseen tapaan. Keinun lisäksi tehtiin puomilla muutama läpijuoksu, nyt meni jo oikein reippaasti ja kovaa! Ja.... *tadaaaa* ekaa kertaa enemmän kuin 2 estettä peräkkäin :) Tätä voi jo kutsua agilityksi! 

image-normal.jpg