Tänään aamupäivällä mentiin tokoilemaan sekalaisella porukalla pohjois-tapiolaan. Treenasin ihan kunnolla molempien kanssa, kun ollaan oltu vähän laiskoja tokon suhteen.

Step:  

Paikallaolot otettiin molemmat, aika lyhyt aika, meni hienosti. Istumista voisi yrittää muistaa ottaa vähän useammin...

Seuraamisessa teki aika kivasti, vähän on edessä, mutta asenne oikea ja keskittyi oikein hyvin. Seurautin tarkoituksella merkkien lähellä, ja ruudussa kiersin merkkejä ympäri, ja vaadin että keskittyy. Hyvin keskittyi, Tiia heitti vahingossa pallon ihan meidän eteen ja Ruuti juoksi hakemaan sen siitä, Step katsahti vähän mutta jatkoi sama tien, hyvä pee ;)

Luoksetulo: ensin läpijuoksu, sitten pelkkä seisominen, oli ihan ok. Sitten pelkkä maahanmeno, ihan nopea sekin. Sitte molemmat, aika hyvä oli, palkkasin maahanmenosta. Tää on yhtäkkiä alkanut paranemaan tää luoksetulo, en tiedä mitä mä oon tehnyt oikein mutta hyvä näin ;)

Ruutu: oltiin rakennettu 2 ruutua kentälle, niin että niiden välissä oli luoksetulomerkit. Ensin oikeanpuoleinen ruutu, kertaalleen vaan niin että siellä oli lelu valmiina. Myöhemmi otettiin vasemmanpuoleinen, jossa oli myös narut. Ekalla haki ihan etureunaan, en palkannut siitä vaan odotin että korjaa, voi jestas kun kesti pitkään! Ekalla kerralla se aina korjaa tosi hitaasti, seistä nököttää vaan siinä ja odottaa, mutta kun vaan olen hiljaa, lopulta korjaa ja pääsin palkkaamaan. Seuraava oli täydellinen :) Siitä palkka, ja lopuksi yksi lelun kanssa. 

Noudot: kertaalleen metallihyppynouto Tiian kapulalla, oli ihan hieno. Kertaalleen pelkkä metallinouto, luovutus vino... Ohjattua kokeiltiin pitkästä aikaa, otettiin kahdella kapulalla (keskimmäinen, ja se mikä haetaan). Meni tosi hienosti, kertaakaan ei mennyt keskimmäiselle, eli hyvin on mennyt suunnat perille. Ohjatun luovutuksia täytyy treenata, ne tuppaa olemaan vinoja kun tulee kuitenkin kapulalta vinossa kulmassa. 

Merkki: alettiin työstämään vähän merkkiä, otettiin toistaiseksi vaan vihreällä kulholla, en halua ottaa vielä ruutumerkeillä ettei mene sekaisin. Otettiin lähinnä merkin kiertoa, pari kertaa stoppi. Kokeiltiin myös ohjatun yhteydessä, meni tosi hienosti!

Tunnari: otettiin Tian avustuksella, ensin niin että vein oman, ja toistin käskyn kun tuli kapuloille. Meni hyvin, nuuski rauhassa ja toi oman. Toisella niin että Tia vei oman ja en sanonut uutta käskyä, meni taas hyvin. Ihan kivasti siis.

Kaukot: aluksi teki hyvin, loppua kohden kuumeni vähän kun muut koirat haukkuivat selän takana, ja s-m vaihdossa tuli eteenpäin. Otin ihan läheltä että sain onnistumisia ja sitten lopetettiin.

Eteenmeno: loppuun sellainen, seuraamista ei juuri seuraamiseksi voi sanoa, tähän täytyy keksiä joku juttu... Itse eteenmeno oli nopea.

Tässä pari tokokuvaa Stepistä viime elokuulta, kun uusia kuvia ei nyt ole. Kuvaajana Tiia Hämäläinen.

Nykyään ei ole kyllä noin hieno paikka seuraamisessa...

Vauhtia ei ole koskaan puuttunut Stepin tokoilusta ;)

Saran kanssa tehtiin vähän mitä sattuu:

Seuraamisessa työstettiin edelleen paikkaa, ja pään asentoa namin kanssa. 

Luoksetulossa tehtiin ensin seisominen, sitten maahanmeno. Maahanmeno oli huono, ei pysähtynyt heti, joten otettiin tolpankierrolla pelkkää maahanmenoa. 

Ruutua ja merkkiä otettiin muutama kerta, ekalla kerralla meinasi hakea väärään ruutuun, muuten teki oikein. 

Ohjattu oli tällä kertaa ihan p*****stä! Koitti juosta suoraan kapuloille, ei sillä ollut aikomustakaan jäädä merkille! Sika! Vaadin kunnon merkin, ja palkkasin siitä, sitten lähetin vasemmalle, ja se juoksi sitten vasemman kapulan lähellä olevalle ruutumerkille... Hohhoijaa... No, haki se lopulta sen kapulankin.

Hyppynouto kertaalleen, hyvä oli.

Kaukot oli ihan karmeita, joko ei kuunnellut, tai sitten teki ihan vajaita asentoja. Mä en tiedä mikä juttu tää on, ei nouse kokonaan seisomaan tai istumaan vaan tekee sellaisia sinne päin -asentoja. Hitto!

Tasapuolisuuden nimissä muutama kuva Sarasta Kauklahden tottistreeneistä, myöskin Tiian ottamia:

"Anna jo se lelu!"

"Kohta, kohta..."

"Kohta se tulee..."

"No nyt!"

Jess!