Tänä vuonna vietin vähän erilaista opiskelija-Vappua kuin aikaisempina vuosina, nimittäin pentu-Vappua! Koska Fizz on niin pieni vielä, enkä halua jättää sitä pitkiksi ajoiksi yksin kotiin tai laittaa hoitoon, niin päätin sitten sovittaa omat menot pennun mukaan, ja pentu sai tulla mukana kaikkialle minne menin. Terästetty sima ja Ekyn vappubileet jäivät väliin, ja vietettiin laatuaikaa karvalapsen kanssa. Vähän jännitti, että pelottaako pikkuista keskustan vilinä ja tungos, mutta tämä osoittautui kyllä aivan turhaksi peloksi! Päivä päivältä ihmettelen vaan enemmän, kuinka se voi olla noin älyttömän reipas ja rohkea lapsi :)

DSC07927-normal.jpg

Tiistaina (Prevappu) Ekyläisten perinteiden mukaan suunnattiin Suomenlinnaan viettämään Prewappua, eli ohjelmassa oli pesispeli Sampsalaisia vastaan. Haalarit jalkaan ja menoksi heti koulun jälkeen, Fizz pääsi ekaa kertaa matkustamaan bussilla. Se kiipesi reippaasti omin jaloin sisään bussiin, ja oli siellä kuin kotonaan, nuuskutteli lattiaa ja yritti syödä pieniä kiviä. Keskustassa matka jatkui lautalla Suomenlinnaan, laivallekin pentunen marssi iloisena häntä pystyssä, ja laivan kannella istui penkin alla ja oli ihmisten sylissä rapsuteltavana. Liukkaat ja epätasaiset alustat, lautan tärinä tai oudot äänet eivät hetkauttaneet tippaakaan. Suomenlinnassa Fizz sai hetken leikkiä Tuhman kanssa, ja käytiin kävelemässä harjujen päällä ja tutustumassa raunioihin. Pimeään luolaan tulemista Fizz mietti hetken, mutta päätti sitten tulla ja eipä siellä sitten ollutkaan yhtään pelottavaa. Pesispelin äänistä, hurraahuudoista tai taputuksista Fizz ei välittänyt lainkaan. Takaisintulomatkalla pikku petola oli jo ihan väsynyt, ja tulikin kotiin sylikyydillä. Mentiin metrolla pari pysäkin väliä, mutta tästä metromatkasta Fizz ei tainnut kauheasti tiedostaa :) 

DSC07880-normal.jpg

Puutarhurin hommia ollaan ilmeisesti harjoiteltu jo Marin luona...

DSC07883-normal.jpg

DSC07920-normal.jpg

Erilaiset alustat eivät ole tähän mennessä hetkauttaneet pentulaista pätkän vertaa, taitaa olla aika alustavarma tapaus...

DSC07912-normal.jpg

Sorsiakin nähtiin, ja Fizz oli niistä kovasti kiinnostunut. Pikkuinen paimenkoiran alku <3

DSC07936-normal.jpg

Jännä luola! 

DSC07944-normal.jpg

Tulevan viestiohjaajan kanssa ollaan tehty jo kovasti tuttavuutta :) 

Myöhään tiistai iltana lähdettiin sitten vielä lentokentälle hakemaan englantilaista eläinlääkisläistä vaihtaria, joka saapui Suomeen puolen yön aikoihin. Oltiin tässä välissä käyty jo kotona lepäämässä, ja Fizz oli taas täynnä energiaa. Lentokentällä se liikkui tosi reippaana, olisi halunnut kovasti mennä tervehtimään siellä odottavia ihmisiä. Liukuovet tai erilaiset matkatavarat ihmisillä eivät pelottaneet yhtään. 

2014-04-30%2000.43.57-normal.jpg

Keskiviikkona (Vappuaatto) aamulla kävin Stepin kanssa Apexissa fyssarilla, ja Fizz pääsi sinnekin mukaan. Se liikkui tosi reippaana klinikalla ja hurmasi tietysti kaikki työkaverit. Stepin hoidon ajaksi se joutui häkkiin odottelemaan, siellä se huusi hetken ja rauhottui sitten nukkumaan. Stepsu raukka oli edelleen jumissa, ja jatketaan vieläkin aksataukoa ja rauhallisempaa liikuntaa :( Fyssarin jälkeen kävin viemässä Stepsun äidin luokse hoitoon (Sara oli siellä jo valmiiksi) ja Fizz pääsi käväisemään "mummolassa" ekaa kertaa. Se olisi kovin mielellään jäänyt ihanalle karvamatolle leikkimään ihanilla pehmoleluilla, joita Saralla siellä oli. 

Keskiviikkona iltapäivällä lähdettiin taas keskustaan, ensin mentiin muiden Ekyläisten tapaan varsapatsaan pintelöintiin. Siellä riitti paljon ihailijoita söpölle pennulle, ja se kiersikin aika monta syliä läpi :) Tuhman kanssa Fizz on jo ihan bestis, ja pienet painimatsit piti täälläkin ottaa. Ei kyllä todella tarvitse pelätä että tuo jäisi isompien jalkoihin, se sanoo kyllä tosi hanakasti takaisin jos Tuhma yrittää liian rajusti leikkiä. Topakka tyttö! Varsapatsaalta siirryttiin Esplanadin puistoon katsomaan Mantan lakitusta, tässä vaiheessa pentukainen alkoi jo olla aika väsynyt, ja se pääsi matkustamaan kangaskassiin. Tää oli hyvä idea, sinne se mahtui juuri sopivasti ja se nukkui tyytyväisenä mun kainalossa kassin sisällä kun käveltiin keskustan tungoksessa. Mitkään äänet (livemusiikki, kuoharipullojen poksahdukset, puhkeavat ilmapallot, ihmisten huudot tai muutkaan) eivät häirinneet Fifiä, ja se oli koko ajan täysin rento ja iloinen oma itsensä. Se rauhottui tyytyväisenä syliin nukkumaan, ja nukkuikin kunnon päikkärit lääkäriopiskelija Aleksin sylissä kun istuskeltiin Tuomiokirkon portailla nauttimassa aurinkoisesta Vappuaatosta. Fizz taisi hurmata useammankin ei-koiraihmisen siinä sivussa :) 

2014-04-30%2016.12.58-normal.jpg

Fizz varsapuistossa

2014-04-30%2016.11.11-normal.jpg

Bestikset Tuhma ja Fizz

2014-04-30%2018.06.52-normal.jpg

Nämä alaikäiset Vapun juhlijat sammuivat Esplanadin puistoon jo iltakuudelta :)

Keskustasta lähdettiin sitten Emman, Tuhman ja muutaman ystävän kanssa Espooseen grillaamaan. Bussimatkan Fizz vielä nukkui, mutta Espoossa löytyikin taas virtaa, ja se juoksi onnellisena Tuhman kanssa omakotitalon pihalla. Grilliruuat, patongit ja munkit olisi kelvanneet pennullekin, mutta Fizz raukka sai tyytyä omiin nappuloihinsa iltapalana. Kotiin matkattiin taas bussilla ja metrolla, tällä kertaa Fizz oli jopa hereillä metrossa, mutta eipä se ollut sen kummempi kuin bussi tai lauttakaan.

Torstaina (Vappupäivä) mentiin sitten perinteiselle Ullanlinnanmäen piknikille Mariannen ja Ginin kanssa samaa matkaa, päästiin autokyydillä keskustaan ja siellä sitten ratikalla Kaivopuistoon. Ekyläisten teltalla ihmiset suorastaan jonottivat Fifin sylissäpitoa, ja pentu saikin taas osakseen kovasti ihailua. Mutta ihan aiheellista kyllä, se ON ihana <3 Nyt kotona nukkuu väsynyt pentu, saa nähdä kuinka kauan ;) Fifillä tuntuisi olevan aika nopeasti latautuva akku!

DSC07889-normal.jpg