Eilen käytiin aamupäivällä Ojangossa Fisun kanssa aksakisoissa. Mentiin vaan kaksi rataa, kun meillä oli iltapäivälle sovittuna Puumalaisten tokotreenit. Molemmat radat oli agiratoja, ja tuomarina Ritva Herrala. Eka rata oli aika vaikea, ja siinä oli pari kohtaa, joista olin ihan varma, ettei tule onnistumaan. No, ne "vaikeat" kohdat sujuikin ihan hienosti, mutta mokattiin sitten pari ihan tyhmää ja helppoa kohtaa. Fisu oli jotenkin tosi kilttinä taas, ei karjunut yhtään ja suoran putken jälken ei irronnut aivan suoraan nenän edessä olevalle hypylle vaan kääntyi kyselemään ja sai siitä kiellon. Toinen kohta joka mokattiin oli sitten puhtaasti mun vika, meinasin nimittäin itse kaataa esteen :D Valssasin hypyn siivekettä päin, Fisse oli kyllä menossa ihan oikein... No, hyl joka tapauksessa, koska ei ohjaaja saa suorittaa esteitä.

Toka rata oli helpompi, ainoa ikävä kohta oli kepit. Kepeillä oli pakko vedättää ja ottaa aika reilusti sivuetäisyyttä. Ei olla kauheasti treenattu sivuirtoamista kepeillä, mutta ajattelin, että Fisu ei siitä häiriinny kun on tehnyt tosi kivasti keppejä itsenäisesti loppuun. Tällä radalla Fisu olikin sitten enemmän jo oma itsensä, karjui räkä poskella ja kulki selvästi kovempaa kuin ekalla radalla. Kepit jätti kesken ja sinkosi seuraavalle hypylle ennen kuin ehdin estämään, eli hyl. Uusinnalla teki kepit loppuun asti ja päästiin jatkamaan. Yhden hypyn kaarroksen valui myös aivan tosi pitkäksi, kun ei vaan yksinkertaisesti tullut vekkiin mukaan vaan jatkoi matkaansa suoraan. Maalissa yritti palkaksi syödä vielä Pätysen kameran, joka oli maassa hihnalaatikon lähellä :D Tää on jo enemmän Fisun tapaista! Ja voi kun mulla onkin ollut ikävä Pahis-Fisua <3 

Aksakisoista mentiin suoraan ATD:n hallille treenaamaan tokoa. Olipa kivaa nähdä taas kaikki Fisun sisarukset koossa! Puumalaiset on kyllä edelleen aivan tosi tasainen pentue, kaikilla on ihan täsmälleen samat ongelmat ja vahvuudet, joten vertaistukea löytyy :)

  • Fisu aloitti eteenlähetyksellä. Tehtiin ensin kaksi eteenlähetystä valmiina oleville leluille, jotka olin vienyt valmiiksi. Eka oli aika huono, lähti vähän vinoon ja bongasi lelun vasta hetken pyörittyään. Toka oli ihan jees, lähti kivasti suoraan vaikka ei selvästi nähnyt lelua kuin vasta paria metriä ennen seinää. Sitten tehtiin pari eteenlähetystä samoihin suuntiin niin, että avustaja heitti palkan sitten kun F oli lähetetty. Eka suunta oli tosi vaikea, tuijotti sitkeästi samaan kohtaan mihin lähti ensimmäisellä lähetyksellä vinoon, eli viistosti oikealle. En päästänyt, ennen kuin sain fokusoimaan oikeasti suoraan. Sitten kun päästin lähtemään, niin lähti kyllä ihan hyvin. Toinen suunta oli taas helpompi, ja teki pari oikein hyvää eteenmenoa.
  • Seuraavaksi katsottiin vähän maahanmenoja. Fisullahan on tosi nopea ja näyttävä maahanmeno luoksetulossa ja kierrossa, mutta mua huolestuttaa, kun sillä aukeaa etujalat siinä niin paljon, että pelkään sen reväyttävän rintalihakset. Fisun muillakin sukulaisilla on ollut taipumusta samanlaiseen, eikä kukaan ole tiedettävästi siitä rikki mennyt. Tehtiin pari maahanmenoa naminheitoista ja putken kautta, teki kyllä tosi hienosti joka kerta. En tiedä, miten tuollaista edes on mahdollista lähteä muuttamaan, joten ehkäpä se saa olla, ja en vaan treenaa sitä ainakaan mistään hullusta vauhdista tai hirveän liukkaalla alustalla. Tokoliikkeissä onneksi kierrossa voin laittaa Fisun maahan mahd. pian kierron jälkeen jolloin ei ole ehtinyt kiihdyttämään täyteen vauhtiin ja luoksetulossa voin käskeä myös hieman "etuajassa" maahan ettei ehdi kiihdyttää liikaa seisomisen jälkeen.
  • Sitten tunnaria. Tehtiin ensin pohjalle yksi ihan tavallinen tunnari, ja sitten kokeiltiin taas kerran sitä samaa rojukasa-treeniä, jota ollaan tehty aiemminkin ja joka on ollut Fisulle tosi vaikea. Ainoana erona tällä kertaa oli se, että nyt rojut eivät olleet mun hajuisia, vaan muiden kapuloita ja leluja. Liekö tällä vaikutusta, vai onko Fisu miettinyt tätä päässään, koska nyt ei ollut mitään ongelmaa! Teki aivan supernätisti kaksi kertaa, ei koskenut mihinkään tavaroihin ja otti oman heti kun haistoi sen. Jes!
  • Seuraavaksi katsottiin seuraamisen peruuttamista. Fisu ei todellakaan osaa peruuttaa kävellen, vaan tekee jotain ihan ihmeellistä istualteen hilautumista. En saanut sitä myöskään namilla ohjattua kävelemään taaksepäin. Saatiin vinkiksi opettaa tämä seisomisen kautta, eli pitäisi opettaa se nousemaan sivulla seisomaan, ja aina kun yrittää istua niin muistuttaa seisomisesta. Tää täytyy kyllä opettaa ihan erikseen kotona ennen kun sitä voi yrittää edes missään treenikentällä, tuo hilautuminen on sen verran vahva, että tulee varmasti sieltä vielä pitkään esille. 
  • Lopuksi tehtiin vielä ruutua. Tää oli nyt ihan yllättävän hyvä, ehkä hinkkaus on taas alkanut kantamaan! Tehtiin eka kaksi ruutuun lähetystä ihan lähelle, haki molemmilla tosi kivasti taakse. Sitten kaksi ruutuun lähetystä pitkällä matkalla niin, että avustaja heitti palkan ruudun taakse ja Fisu sai juosta ruudun läpi lelulle. 
  • Sitten vielä paikallaoloa. Otin alkuun istumisen niin, että olin hetken piilossa, ja kävin palkkaamassa. Muut vapauttivat koirat rivistä, mutta annoin Fisun vielä jäädä istumaan, jotta saisi vähän häiriötä. Saatiin pari maahan-käskytkin kun viereiset ottivat maahanmenoja, Fisu ei reagoinut kenenkään käskyihin mitenkään :) Kävin palkkaamassa useamman kerran istumisesta, ja lopuksi laitoin itse maahan. Meni oikein nopeasti ja korrektisti. Sitten vielä luoksetulo suorapalkkaan. Luokse lähtee kyllä tosi hitaasti kun on noin lyhyt matka...

Tässä yhteiskuva Pahis-pentueesta hienon graffiti-seinän edustalla :) No ei vaan, ihania ja kilttejähän nämä ovat, ainakin melkein aina...

12833217_10154044028221170_1830356224_n.