Lauantaina vietimme pitkän ja aurinkoisen päivän Veikkolassa SBACK:n mestiksissä, lajina EK. Koe alkoi totuttuun tapaan jäljellä. Arvoin meille numeron 2 maastosuorituksiin. Tuomarina Marja Hurme kaikissa maasto-osuuksissa. Jana oli tosi pitkä, en muistanutkaan että ek-jana voi edes olla noin pitkä. Lähti vähän vinoon vasemmalle, ja nappasi jäljen oikealle varman oloisena. Hetken päästä kuului "väärä jälki", jaahas. No, lähetin sitten sen väärän jäljen päältä uudestaan, nyt meni ihan suoraan ja nappasi jäljen janan päästä vasemmalle, mutta oli selvästi vähän epävarman oloinen kun oli joutunut kiskomaan sen jo pois yhdeltä jäljeltä. Meni aika pitkään ennen kuin nousi eka keppi, ja jäljestikin jotenkin vähän epävarmasti. Toisen kepin jälkeen eksyttiin sitten ihan kunnolla. Lähti aluksi kiskomaan sellaiseen puskaan, mutta sitten palasikin itse takaisin ja lähti kiskomaan vasemmalle, ja sieltä yritti koukata takaisin tulosuuntaan. En päästänyt vaan yritin nostaa uudestaan jäljen siitä kohdasta, mistä oli nostanut kepin, mutta ei, taas lähti kiskomaan vasemmalle ja takaisin tulosuuntaan. Ajattelin, että ehkä tässä on sitten kulma, ja annoin mennä. Vei mut kuitenkin suoraan tielle, ja jälki tuntui liian lyhyeltä ollakseen 500m. En päästänyt sitä tielle asti, vaan jatkettiin sinne suuntaan missä muistelin jäljen kulkevan, kun aikaa kerran oli ja keppejä vain 2kpl. Nosti jossain kohtaa uudestaan jäljen, mutta oli tosi epävarma ja kiskoi vähän mihin sattuu, vaihtoi koko ajan suuntaa. Jossain vaiheessa bongasin itse yhden kepin, Sara ei siihen reagoinut, mutta se oli kyllä merkattu ratatunnuksella 2, eli meidän keppi se oli. Sen jäljeen Sara nosti uudestaan jäljen, ja jäljesti suoraan takaisin autoille. Ajattelin, että tähän se ilmeisesti loppuu, ja mun itse nostama keppi oli vika (vaikka siinä ei kyllä lukenut...). No, keppien vastaanottaja kertoi että tultiin aivan väärästä paikasta pois, jälki olisi loppunut oikeasti janan toiselle puolelle. Eli ilmeisesti ollaan vaihdettu harhalle jossain vaiheessa. Janalta pisteitä 15 väärän jäljen takia, ja yhteensä jäljeltä 45p

Saran jälki meni jotakuinkin näin:

saranreitti-normal.jpg

Oikeasti jäljen olisi kuulunut näyttää tältä:

oikeareitti-normal.jpg

Seuraavaksi pudotettu, rata oli sellainen, että lähetyspisteestä näin koiran ehkä ekat 10m. Seurasi tosi nätisti ja koko liike oli hieno, täydet 20p.

Sitten tarkkuus, nuuski hetken sellaista kohtaa jota edellinen koira oli kuopinut, mutta ei jäänyt siihen mitenkään jumiin, ja löysi tosi nopeesti, ja palautuskin korrekti, täydet 20p.

Sitten esineruutu, tämä harmittaa ehkä vieläkin enemmän kuin jälki. Esineitä ollaan treenattu aika paljon kevään aikana... Ruutu oli tosi omituinen, alarinteeseen ja jotenkin ihan vino, ja tosi iso. Lähetin vasemmasta kulmasta, ja nosti vasemmalta takaa heti ekalla pistolla esineen. Siirryin keskemmältä lähettämään, ja etsi ihan hyvin mutta ei vain löytynyt. Kävi taas pissalla esineruudussa, MUR!!! Tuli tosi nihkeesti luokse kun yritin lähettää uudestaan, mutta tuli kuitenkin. Teki kyllä töitä koko ajan, mutta ei näyttänyt edes saavan hajua esineistä, eli tällä kertaa ei ollut possuilua, ei vaan oikeasti löytänyt. Yhdellä esineellä 13p. Esineruutu oli ollut vaikea muillekin, ek-koirista kukaan ei löytänyt kolmea esinettä, ja hakukoirista yksi nollasi koko ruudun.

Vikana maasto-osuutena vielä haku. Hakurata oli tosi kiva ja helppo, ja tuulikin aika voimakkaasti. Aloitin oikeesta etukulmasta, irtosi nätisti ja suoraan, ja sinne se katosi. Odotin, huutelin, ei näy. Oli tosi pitkään poissa, tuomarikaan ei ollut nähnyt koko aikaa, missä kävi, mutta jotain oli ainakin nuuskinut etukulmassa. Sitten vasemmalle etukulmaan, sinne yritti lähteä työskentelemään taaksepäin joten huusin pois. Laitoin uudestaan oikealle, upposi taas hyvin ja siitä oikein näki kuinka se sai hajun. Nosti nokkaa ja lähti hyvin märäätietoisesti etenemään aluetta, ja nosti maalimiehen oikeesta takakulmasta. Tosi pitkä ilmaisu tästä tuli, kun olin itse edennyt vasta johonkin 20m kohdalle, mutta hyvin vei näytölle. ja makasi jopa maalimiehellä. Sitten vielä vasemmalle, ja sama juttu, sai kaukaa hajun ja näin kun löysi. Olin edennyt jonkun matkaa keskilinjalla, ja kun piilolle näki niin selvästi, en uskaltanut huutaa mitään ja kertoa sillä olinpaikastani. Sara lähti tuomaan rullaa sinne mistä olin lähettänyt sen, ja kun ei nähnyt mua siellä, pysähtyi hämmästyneenä rulla suussa. Keskilinjalla tuomari, ratamestari ja löytynyt maalimies seisoivat mun vieressä, ja Sara ei selvästikään huomannut mua heidän takaansa, ja mä kun en saanut huutaa tai tehdä mitään, niin koira-parka oli ihan hukassa. Katseli hetken ympärilleen, ja lähti sitten juoksemaan keskilinjaa taaksepäin, selvästi sen näköisenä että lähtee etsimään mua autoilta tms. Kysyin tuomarilta, mitä teen ja sain luvan huutaa. Huikkasin Saraa, ja se tuli heti selvästi riemastuneena. Ei pudottanut missään vaiheessa rullaa, ja näytöllä vei mut reippaasti maalimiehelle. Taas tuli hyvä muistutus siitä, miksi mä inhoan tuota rullasysteemiä!! Niin turha virhe, ketä se palvelee oikeassa etsintätilanteessa, että koira joutuu maalimiehen lisäksi etsimään myös ohjaajansa, kun ohjaaja ei saa kertoa omasta sijainnistaan koiralle...??  Pisteitä hausta 62 rullasekoilun takia. 

Laskeskelin, että maastost pisteitä yhteensä 160 eli riittää koulariin vaikka tulikin isoja virheitä. Sitten vaan tottikseen Taliin. Ilma oli tosi lämmin, ja jouduttiin kentälle melkein suoraan, olin ajatellut käyttäväni Saraa uimassa ennen omaa vuoroa mutta en ehtinyt. Mentiin ensin paikallaoloon (kuten aina...). Siitä erinomainen. Sitten liikkeet, seuraaminen oli ihan kohtalaista, vähän irtosi henkilöryhmässä ja vähän edisti ekalla suoralla, muuten ihan jees. Siitä hyvä. Liikkeestä istumisen seisoi, pöh. Liikeestä maahanmeno ja luoksetulo oli ihan hieno, tuomari vaan valitti siitä kun pyysin koiraa ottamaan kontaktia ennen liikkeen alkua, tätä ei kuulemma saisi tehdä, sen takia "vain" hyvä. Taas näitä näkemyseroja, toinen tuomari taas on sanonut, että nimenomaan kannattaa ennen liikettä pyytää se kontakti, eikä vaan lähteä kävelemään jos koira katselee lintuja... Liikkeestä seisominen ja luoksetulo erinomainen. Nouto oli ihan ok, vähän liian aikaisin hidasti palautuksessa. Erittäin hyvä. Hyppynoudossa teki kerrankin just niinkuin olen opettanut, eli ilmava menohyppy ja kiersi takaisin, oli oikein vauhdikas ja siisti, mutta tuomarin makuun tuo liian lähelle kapulan, kun koskee sille muhun. Puutteellinen tietysti. Estenouto olikin sitten järkytys, kiersi nimittäin tämänkin takaisin tullessa, eikä voinut edes tulla esteen ja hypyn välistä vaan kiersi taas hyppyesteen ulkokautta :O Puutteellinen. Eteenmeno oli tosi hieno, erinomainen. Yhteensä säälittävät 76p. Toki ihan ansaittua, kun tuli 3 isoa liikevirhettä, mutta asenne oli kuitenkin jopa melkein hyvä, kun ottaa huomioon kuinka kuuma oli, ja kuinka paljon Sara oli jo tehnyt ennen tottista. Istumisen jotenkin vielä nielen, mutta toi estenouto oli kyllä tosi outo, sehän on ihan Saran bravuuriliike, se on ollut erinomainen melkeinpä aina. 

Yhteensä 236p ja EK3 ja 2. sija. Saran tittelirivistö sai siis taas jatketta, ja on toistaiseksi ainoa laatuaan bordercollieilla. Oliskohan tämä nyt sitten pk-lajien värisuora..? VK1 VK2 VK3 JK1 JK2 JK3 HK1 HK2 HK3 EK1 EK2 EK3

Sunnuntaina sitten olikin kauan odotettu muuttopäivä, ja nyt meistä tuli pohooojalaisia, kun asutaan Seinäjoella :) Eka iltalenkki Seinäjoella oli varsin hieno kokemus, voi luoja mitkä maastot täällä on :O Oikea pk-harrastajan paratiisi. Ja iltalenkillä eksyttin sattumalta sen hallin pihaan, missä agilityn MM-karsinnat järjestetään. Sinnekin on näköjään kävelymatka :)