Ensin viikon uutinen: meillä barffataan nyt! Ajatus barffauksen aloittamisesta on kytenyt mielessäni jo pitkään, nyt kun molemmilta on nappulat loppu ja ruuan hankinta olis ollut jokatapauksessa edessä, päätin ryhtyä tuumasta toimeen. Luitahan meillä on syöty säännöllisen epäsäännöllisesti aina, mutta koirien mahat eivät oikein tahdo kestää niitä kuivaruokinnan yhteydessä, aina on jompi kumpi ripulilla. Lisäksi vilkaisu Stepin suuhun kertoo, että jotain on tehtävä. Sillä näyttää olevan taipumusta hammaskiveen, ja 2 vuotta nappuloita syötyään sillä on jo jonkin verran hammaskiveä näkyvissä. Haluan puuttua ongelmaan ennen kun se ehtii saada mitään vahinkoa aikaan. Kävin tänään ostamassa ison säkillisen luita, siinä oli kanasiipiä, possun selkärankaa, lampaan erikokoisia luita ja naudan rintarustoa. Pakkasin luut pienempiin pusseihin ja siinä samalla annoin jo molemmille pienet maistiaiset lampaan luuta, voi että ne tykkäsi :) Illalla väsäsin sitten ison saavillisen kasvisraastetta, ja sitä molemmat saivat iltaruuaksi, hyvin kelpasi.

Tänään ohjelmistossa Stepin agitreenit. Step on liikkunut nyt ihan normaalisti, ja huolellisen lämmittelyn jälkeen kokeilin hypyttää muutamaa hyppyä (rimat 45cm), hyppäsi hyvin, joten tehtiin seuraavanlainen treenirata:

Alku meni hienosti Aalle asti, siitä kokeilin ensin vekata voimakkaasti 11 hypylle ja lähettää siitä kepeille niin että jään koiran vasemmalle puolelle, mutta vaikka kuinka hyvin vekkasin, ei taipunut kepeille. Esteiden väli oli tosi lyhyt, max 3m, ja muutaman yrityksen jälkeen luovutin ja tein valssin, sillä toimi heti. Valssasin myös keppien lopussa, kesti hienosti, ja kokeilin ensin valssata myös 12. hypyn edessä, mutta siinä tuli kyllä vähän turhan kiire, joten tyydyin poispäinkäännökseen hypylle 13, se toimi hyvin. Jäin itse hyppyjen 7 ja 6 oikealle puolelle, hyvin kesti tällä kertaa pidemmän sivusuuntaisen etäisyyden. Seuraavan ongelmakohta oli 16-17, koitin ottaa sylkkärillä, mutta ei meinannut mahtua kääntymään kunnolla ennen hyppyä ja valui pitkäksi. Otin pari kertaa lelun kanssa niin että palkkasin sylkkärin jälkeen, onnistui aika kivasti parin toiston jälkeen. Sain kääntymään niin hyvin että putki 19 oli ihan helppo nakki. Kepeille koitin taas aluksi vekkaamista, mutta ei toiminut tässäkään kohdassa, jälleen tosi lyhyt esteväli, ei taipunut sitten millään, joten vaihdoin puolivalssiin, se oli ihan jees. Kaikenkaikkiaan kulki kyllä ihan hyvin, rimat tosiaan sen 45cm, joten vauhti oli aika huima. Yhtään rimaa ei tullut alas, ja Aan kontaktit oli oikein hyviä, ja kepit pujotteli hienosti loppuun eikä häiriintynyt mun valssista.

Otin lopuksi Saran kanssa vähän keppejä, kokeilin sen kanssa samaa kohtaa Aalta kepeille, sillä sain vekkauksen toimimaan, mutta Sara kääntyykin niin paljon tiukemmin kuin Step, että sille tuo ei edes ollut kovin vaikea. Tehtiin myös muutama kerta Aa, ja kertaalleen kepeiltä muurille -pätkä.