Maanantaina treenattiin hallilla Pipan ja Heidin kanssa. Aloitettiin paikallaoloilla, tein nyt uudestaan häiriökäskytystä Fisulle, kun Seinäjoella meni väärän ohjaajan käskyllä maahan. Tehtiin niin, että mä jäin piiloon, ja avustaja meni Fisun eteen 10m päähän ja käski maahan. Tämä olikin nyt sitten tosi paha, meni monta kertaa :( Heti, jos olin näkyvillä, ei ollut ongelmaa eikä välittänyt muiden käskyistä, mutta kun olin piilossa tai avustajan selän takana, ei pystynyt ollenkaan sulkemaan häiriökäskyjä pois. Näitä täytyy siis selvästi treenata paljon lisää, ja ehkä helpommin aluksi, esim. ilman käsimerkkiä tai vähän hienovaraisemmalla käskytyksellä. Lisäksi pitää muistaa tehdä muita häiriöjuttuja istumiseen, ainakin sellaisia, että itse sanon vääriä käskyjä ja pitää kuunnella tarkemmin, mitä sanon, ja sitten voisin rikkoa kaavaa käskemällä Fisua rivissä tekemään jotain muuta kuin maahanmenon. 

Paikallaolon lisäksi treenattiin diagonaali-ruutua, seuraamista ja tunnaria. Ruudut oli tosi hyviä, meni kivasti aika taakse eikä ennakoinut stoppia. Seuraamista tehtiin käskytettynä kaavio sillä idealla, että missä mennään kokeita ajatellen. Loppua kohden tuntui vähän kuumuvan, ja juoksu oli liian tiivistä ja käännökset jotenkin vähän turhan lennokkaita. Peruutuksessa ei taas seisonut kunnolla vaan hiihti peppu maata viistäen, ja sivuaskeleissa meinaa jäävä välillä vähän vinoon sivulla. Eli seuraavan 1,5 viikkoa teemme seuraamiseen rauhaa, peruutuksen seisomista ja sivuaskeleita. Tunnarissa kokeiltiin samaa kuviota, joka oli Tampereen karsinnoissa, eli kaksi riviä peräkkäin. Eka oli tosi hyvä, ei mitään ongelmaa. Toka tehtiin eri suuntaan, seinässä kiinni olevia haukkuvia/vinkuvia koiria kohti ja liikkuroituna, ja nyt Fisulla sitten pitkästä aikaa taas meni pinna ja toi väärän (oman kohdalla oleva mutta väärässä rivissä), selvästi sai hajua omasta ja hätiköi ja nappasi ensimmäisen kohdalla olevan kapulan. Pyysin irti, ja lähetin uudestaan, no nyt toi oman. Otettiin sitten vielä kerran tiivis rivi, kapulat ihan lähekkäin. Nyt oli ihan ok ja keskittynyt.

Tiistaina käytiin Fisun kanssa Kokkolassa Oikomo-koirapalvelun jäsenkorjaajalla. En oikein tiedä, mitä jäsenkorjaajat tekevät, mutta koska tällä alueella ei ole eläinfysioterapeuttia, ainoa osteopaatti on buukattu täyteen kesäkuuhun asti ja ainoa kehuttu hieroja on äitiyslomalla, niin päätin kokeilla. Jäsenkorjaaja vaikutti oikein mukavalta ja asialliselta, aiemmalta koulutukseltaan koirahieroja eli luulisi siis olevan kokemusta koirien lihashuollosta. Käsittely vaikutti aika samankaltaiselta manuaaliselta käsittelyltä kuin fysioterapeutin käsittely, mutta ilmeisesti ehkä hiukan kuitenkin voimakkaampaa, koska Fisu selvästi reagoi välillä kireiden kohtien käsittelyyn eikä oikein samalla tavalla rentoutunut kuin fysioterapiassa. Kireitä kohtia löytyi lannerangan alueelta, lanne-ristiliitoksesta ja lapojen välistä. Ei kyllä mikään ihme jos oli jumeja, kun on ollut niin kamalan liukasta ja edellisestä fysioterapiasta on jo monta kuukautta.

Nyt ollaan sitten otettu rauhallisesti. Eilen ei tehty mitään, koirat saivat nakerrella aktivointileluja sisällä ja käytiin vain remmilenkillä. Tänään käytiin vähän pidemmällä kävelyllä, mutta Fisu edelleen remmissä tai vapaana käskyn alla ravaten. Sisällä tehtiin Fisun kanssa tunnaria tulitikuilla. Aluksi ei noteerannut tulitikkuja lainkaan, etsi selvästi kunnon kapuloita. Kun lopulta hoksasi, niin toi nätisti oman. Otettiin pari kertaa, ja kun hoksasi tulitikut kunnolla, niin alkoi innoissaan tuomaan vääriä samaan tapaan kuin maanantain treeneissä, eli heti kun sai yhtään hajua, nappasi lähimmän. Jouduin puuttumaan tähän, ja meni vähän epävarmaksi. Uskon, että tästä kuitenkin voisi olla hyötyä tunnaria ajatellen, kun tulitikkujen kanssa joutuu oikeasti tarkentamaan loppuun asti ja kunnolla, jos haluaa löytää oman. 

IMG_0406.jpg