Torstaina aksassa kouluttajana Timo Liuhto, ja tein ex-tempore molemmilla kun oli niin paljon poisjääntejä. Stepin kanssa ensin ihan normaalisti treeninä, rata oli 30 estettä pitkä mutta ei mikään supervaikea. Päästiin jo heti ekalla yrittämällä ihan kohtalaista rataa ekat 23 estettä, kunnes kielsi (surkeassa)pakkovalssissa. Uudella yrityksellä onnistui sekin. Muutaman kerta väännettiin kahta peräkkäistä persjättöä, meni kyllä oikein mutta olin koko ajan vähän myöhässä/väärässä paikassa, jolloin Step kiroili ja otettiin uusiksi. Sitten kokeiltiin vielä yhtä takaakiertoa eri ohjauksella, Step meni hienosti mutta ohjaaja oli vähän hukassa suunnista.

Otin sitten Saran kanssa ihan lyhyen treenin, kun olin treenannut sen kanssa jo keskiviikkona, enkä haluaisi rasittaa sitä niin usein. Nollalla rata kertaalleen läpi, totesin ennen omaa vuoroa. Ja niin siinä myös kävi :) Sarppa-Liisa oli liekeissä <3 Se on niin magee <3 Ei mikään täydellinen rata, pari kaarrosta vähän levähti, mutta pakka pysyi kasassa ja rytmi oli oikea. Tuli taas niin hyvä mieli, otettiin vielä muutama hyppy ja yritin saada valssin ajoituksen kohdalleen että kääntyisi tiukkaan.

Perjantaina iltalenkillä otin taas pudotetun Stepille, nyt ollaan tehty jo vähän pidempää matkaa, joku 100m hakumatka. Ei mitään ongelmaa, sikalujaa menee edelleen, luovutuksessa autan käskyllä. 

Tänään sitten käppäiltiin Ojankoon, ja treenattiin eka Lean kanssa viestiä pelloilla. Juoksutin Stepsulla sellasen n. 400m pätkän avoimessa maastossa, ei ollut mitään ongelmaa, miljoonaa meni. Sarppakin sai juosta lopuksi kertaalleen mulle ja takasin.

Sitten vielä Vuokkosille aksaamaan. Omat tytöt saivat tyytyä lähinnä katsojan rooliin, ja treenasin lainakoira Ilonan kanssa. Otin 4 lyhyttä treenisessiota Ilonan kanssa, välissä laitoin sen aina kiinni huilimaan. Alotettiin puomin kontaktilla, tein eka pari kertaa pelkkää namialustalle menoa, ja sen jälkeen siirsin namialustan puomin alasmenoon ja tehtiin pelkkää alasmenoa niin että nostin Ilonan puomille. Tätä se on tainnut tehdä ennenkin, koska meni tosi varman näköisesti eikä ollut mitään ongelmaa. Tein sitten pari kertaa puomin kokonaisena, ekalla kerralla meni vähän varovasti, mutta sen jälkeen sitten jo tosi reippaasti, ja nätisti pysähtyy alustalle syömään ja takapääkin pysyy puomilla. 

Seuraavassa sessiossa tehtiin keppejä. Laitoin ohjurit niihin valmiiksi, ja kuuden kepin sarjalla alotettiin, namialustoja alkuun kaksi, keskellä ja lopussa. Tästä ei kuitenkaan meinannut tulla oikein mitään, koska Ilona on aivan älyttömän ahne, ja mä jouduin roikkumaan kaiken voimin sen hihnassa, ettei se ryntäisi ohjureiden ohi/läpi/yli/ali suoraan namille. Hetken taistelun jälkeen luovutin ja päätin kokeilla uudestaan myöhemmin avustajan kanssa. Leikittiin sitten hetki lelulla (leikki nyt huomattavasti paremmin kun ekalla kerralla, toi lelua mulle ja taisteli ihan kunnolla), ja lähetin pari kertaa putkeen, palkkasin siitä leikillä. 

Kolmannessa treenipätkässä alotettiin aata. Haluan Ilonalle aalle juoksukontaktin, ja alotin nyt samalla tavalla kuin Saran kanssa. Ensin pari kertaa pelkän längen ali menemistä, ja sitten kokeiltiinkin jo aan kanssa, kun siinä ei ollut mitään ongelmaa. Meni aivan loistavasti! Ilona rrrrrakastaa kontakteja! Se meni nyt jo aata tosi kovaa, luulen että aika vähällä vaivalla saan sen askeleet asettumaan oikein. Länki ei häirinnyt sitä yhtään, ei yrittänyt kertaakaan hypätä yli tai kiertää. 

Sitten Ilonan mamma jo tulikin, ja otettiin lopuksi vielä uudestaan keppejä niin että Anita oli namialustalla vahtimassa ettei Ilona käy herkuttelemassa ennen aikojaan, ja annoin Ilonan mennä vapaana, että keksisi itse, miten sinne namille pääsee. Pari kertaa yritti kyllä mennä ohi, mutta 4 onnistunutta toistoa kuitenkin, ja kunhan pääsee kepeille sisään, menee kyllä nätisti loppuun. 

DSC03770-normal.jpg

Kuva: Lea Rentsch