Eilen treenattiin tokoa, Stepsu teki ruutua, luoksetuloa ja kaukoja, Sara teki tasamaanoudon ja eteenmenon. Pennen kanssa olen viimein ratkaissut meidän kauko-ongelman! Jeee! Nyt enää pidennetään matkaa ja se on siinä! S-i vaihdossa toimii, kun sanon peru +istumisen käsimerkki, tottelee niin hyvin käsimerkkiä ettei tarvitse erillistä istu-käskyä. Sara teki oikein hienon noudon ja eteenmenon.

Illalla talloin molemmille pellolle namijäljet. Step teki niinkuin aina, eli oikein hyvin, tarkasti ja intensiivisesti, keppi löytyi. Sarallakaan ei näköjään mennyt kauaa ymmärtää namijäljen ideaa, nyt meni jo oikein hienosti, otti melkein kaikki namit, ei vetänyt yhtään ja työskenteli rauhallisesti. Kepin ilmaisi myös hyvin.

Tänään oli tarkoitus mennä treenaamaan tokoa ja viestiä, mutta Santi jäi ylitöihin, ja päätin mennä sitten hakuilemaan kun hakutreenitkin oli tänään. Oltiin taas Porkkalassa, ihan mukavassa maastossa, paljon helpompaa kuin viimeksi. Stepille 3 maalimiestä, ekoilla kahdella annoin ottaa hajun, sitten palattiin kauemmas lähettämään. Eka meni tosi hyvin, sai hyvin hajun ja lähetys melkein keskilinjalta, upposi ihan suoraan ukolle. Tokalla lähetys keskilinjalta, lähti hyvin, pyöri pikkuisen  hajua tarkentaessa mutta löysi ihan helposti kuitenkin. Kolmannella lähetys siitä missä sai hajun. Ei ollut kuitenkaan tarkentanut vielä ennen lähetystä, ja pyöri pikkuisen, mutta työskenteli kuitenkin aktiivisesti koko ajan eikä lähtenyt kovin kauas hajulta, löysi lopulta.

Sitten vielä ajettiin Saran jälki jonka olin tallonut ennen hakutreenejä. Tällä kertaa kokeilin, jos meidän ongelmiin auttaisi pitkä ja vanha jälki, jotka Sara on yleensä ajanut rauhallisemmin. Jälki oli reilu 500m pitkä, 6 keppiä, 3 kulmaa ja vanheni reilu 2h. Janalta lähti oikealle, jana meni aika hyvin. Ajoi kuitenkin alussa ihan liian korkealla nenällä, ja jonkun verran risteili jäljen päällä. Ekasta kepistä yli, en päästänyt vaan odotin että ilmaisee. Sitten jatkettiin, toka keppi ok. Kolmas keppi oli aika korkean aluskasvillisuuden alla, ei meinannut löytyä sekään, mutta en päästänyt ohi. Loput kepit ilmaisi hyvin. Kulmista ekassa pyöri, tarkisti jäljen suuntaa mutta lähti ihan oikein, seuraavat 2 oli tosi hyviä. Jälki kulki vaihtelevassa maastossa, välillä melkein avointa kalliota, välillä korkeaa aluskasvillisuutta, lopussa yksi isompi oja ja traktorin jälkiä ja risukasoja. Yhtä traktorinuomaa pitkin meni varsin selkeä häiriöjälki, Sara lähti ensin vasemmalle, en päästänyt, sitten oikealle, en päästänyt vaan odotin että ratkaisee itse tilanteen, palasi itse samaan kohtaan missä oli jäljen hukannut ja nuuski tosi tarkkaan, ja jatkoi oikeaan suuntaan. Toinen hankala kohta tuli melko pian 5. kepin jälkeen, siinä meni 2 traktorinuraa, ja jälki meni vinottain niiden yli ison risukasan päältä. Sara kadotti jäljen, pyöri ja hyöri, tarkisti joka suuntaan mutta ei oikein lähenyt vetämään mihinkään, oli selvästi hukassa. Tosi hienosti se vaan jatkoi etsintää, välillä kysyi multa apua mutta mä en auttanut, odotin että ratkaisee itse ongelman. Ja lopulta jälki löytyikin ja Sara lähti vetämään sinne. Ojan ylitys meni hienosti, ja vika keppi löytyi. Loppua kohden Saran työskentely parani reilusti, työskenteli paljon rauhallisemmin ja keskittyneemmin ja kulki paremmin ihan jäljen päällä, eli selvästi sille tekee hyvää nämä vähän pidemmät jäljet. Täytyy muistaa tehdä vaihtelevia jälkiä, välillä lyhyitä keppijälkiä, välillä pitkiä metsäjälkiä, välillä namijälkeä pellolla.