Dubain reissun jälkeen ehdin olla vain muutaman päivän kotona, kun perjantaina lähdettiin uudestaan reissuun, tällä kertaa tosin vain risteilylle Ruotsiin. Koirat oli hoidossa äidillä sen pari päivää. Nyt on sitten reissut reissattu ainakin vähäksi aikaa, ja vaikka reissaaminen onkin kivaa, niin mukava päästä taas takaisin arkirutiineihin, eikä tarvitse koko ajan olla työntämässä koiria hoitoon.

Fisulle treenitauko ei tunnu oikein tekevän hyvää. Tokosta oli taukoa Dubain reissun takia se 1,5 viikkoa, viime viikon torstaina käytiin tekemässä hyvin kevyet tokotreenit Ojangossa Fisun toipuessa vielä fyssarista ja sitten Fisu menikin jo uudestaan hoitoon ja taas tuli taukoa. Tokoa ollaan treenattu nyt kotona joka päivä, ja käyty tällä viikolla treenaamassa Ojangossa keskiviikkona ja perjantaina, ja vasta perjantain treeneissä Fisu alkoi olla "normaali" itsensä. Aksaa Fisu oli päässyt tekemään Dubain reissun aikana, mutta fyssarin jälkeinen lepo ja viikonloppuhoito äidillä teki tehtävänsä, ja maanantaina Fisu oli aivan sekopää myös aksatreeneissä.

Aloitetaan tokosta. Fisulla oli tokossa voittajan liikkeet ihan tosi kivalla mallilla ennen joulua, mutta joululomien ja kaikenlaisten taukojen ja reissujen myötä treenaaminen on ollut kaikkea muuta kuin säännöllistä, ja osaaminen tuntuu ottaneen isosti takapakkia. Seuraaminen on nyt treeneissä ollut varsin ylivireistä, painaa ja edistää ja saattaa jättää perusasentoja tekemättä. Jääviä sotkee taas aika lahjakkaasti, tuntuu, ettei oikein kuuntele loppuun asti vaan tekee vaan jonkun (tosi nopeesti ja näyttävästi kylläkin...). Tuntuu treenatessa jotenkin olevan lähdössä lentoon koko ajan, ja haikailee juoksuliikkeiden perään. Luoksetulon stopit on olleet tosi hyviä, mutta niitä nyt ei muutenkaan treenata kovin usein. Ohjatussa on sekoillut ihan urakalla, yrittää kovasti taas keskikapulan suuntaan. Olen nyt tehnyt niin, etten edes joka treeneissä laita keskikapulaa, kun en jaksa vääntää siitä. Ruutu on pysynyt suht hyvänä, samoin kierto, mutta niitä sotkee nyt toisiinsa (eli ongelmana lähinnä se, ettei kuuntele virittelyä vaan tohkeissaan on lähdössä johonkin). Tunnari on ainoa liike, joka on pysynyt jokseenkin ennallaan, eli on ihan ok. Kaukot on edistyneet hitaasti, mutta kuitenkin edistyneet eivätkä hajonneet. Ainoa uusi ongelma niissä on voimakas ennakointi jätössä, kun sanon sivulla "otetaan kaukot" niin F saattaa jo heittäytyä maahan valmiiksi :D Paikallaoloja ei olla treenattu yhtään, kun ei ole ollut ketään treenikaveria. Treenien myötä ongelmat on kyllä tasaantumaan päin, eli selvästi vastaa hyvin siihen, kun nyt päästään taas säännöllisesti treenaamaan. 

Agilityssa tauko ei ole yhtä haitallista kuin tokossa, mutta näkyy kyllä lieveilmiöinä siinäkin. Maanantaina treenasin koulutukseni jälkeen samaa rataa, jota olin kouluttanut, eli teemana oli pakkovalssit, saksalaiset ja poispäinkäännökset. Tein tarkoituksella rataa ihan lyhyissä pätkissä ja palkkasin paljon, koska radalla oli paljon uusia ohjauskuvioita ja sellaisia juttuja, joita pitää vielä vahvistaa. Fisu tuntui tosi kuumalta, huusi mulle radalla ja sinkoili selän takana väärille esteille, ja kepeilläkin jätti osan kepeistä pujottelematta kun oli niin kiire. Tasaantui kyllä loppua kohden, mutta huh, ei se tuollainen ole yleensä :O Tiistaina oli Fisun omat treenit, ja sielläkin oli aluksi aika kaheli! Huusi taas, ja mm. hyppäsi aivan pokkana mua päin :O Rauhottui taas päästeltyään liiat höyryt pois ja teki kivasti, mutta silti..!

Perjantaina tokotreenien jälkeen tehtiin pikkuisen vielä aksajuttuja Fisun kanssa. Aloitettiin yhdellä hypyllä niistoilla, kun ne eivät oikein sujuneet tiistaina. Laitoin apuriman hypyn siivekkeeseen nojaamaan, jotta ponnistaisi vähän kauempaa, ja palkka maahan valmiiksi. Näin teki ihan ok hyppyjä, vaikka edelleenkään en ole ihan tyytyväinen. Jotenkin tuntuu, että tuollaisella kropankäytöllä kuin mitä Fisulla on, niin sen pitäisi pystyä kääntymään vieläkin paremmin. Hyppyjutun jälkeen tehtiin keppejä: 90 asteen avokulmaa ja umpikulmaa ja itse tein takaaleikkauksia ennen keppejä ja valsseja keppien jälkeen. Meni ihan tosi kivasti, mokasi ehkä yhden kerran kun tein liian tiukan takaaleikkauksen ennen keppejä. 

Step on treenannut myös tokoa joka kerta kun ollaan käyty Fisun kanssa treenaamassa. Seuraamisen peruuttamista tehtiin peilin kanssa, ja hyvältä näyttää! Sen sijaan kierto-ohjattu ei ole edistynyt tippaakaan :( Ei bongaa merkkiä kaukaa, ja kun ei bongaa sitä, niin tarjoaa aina sitten jotain muuta. Muuten liikkeet on kyllä ihan ok mallilla, paitsi paikallaoloa ei olla tehty lainkaan seuranpuutteen vuoksi. 

Sara on treenannut rallytokoa. Olen nyt opettanut sille seinän avulla seuraamisen peruuttamista, ja voi että on vaikeaa! Vähitellen tuntuu kyllä edistyvän, mutta tässä huomaa, miten onneton takapään käyttö Saralla on. Menee ihan solmuun pitkien jalkojensa kanssa! Saralla on nyt kaksi rt-koetta tulossa, toivottavasti saataisi hyväksytyt niistä, että päästäisi sitten opiskelemaan mestariluokan juttuja.

Fisun juoksu on ollut tosi ällöttävän sotkuinen :/ Se vuotaa tosi runsaasti, ja tuntuu, ettei mitkään pöksyt ole riittävät vaan se sotkee aina pöksyistä huolimatta. Fisua ei onneksi pöksyt häiritse ja treenatessa tekee ihan normaalisti. Juoksun alussa Zero oli aika kiinnostunut Fisusta ja flirttaili jonkun verran, mutta nyt juoksun edetessä se on selvästi tottunut tuoksuvaan kämppikseen eikä enää välitä. 

IMG_0014.jpg