Tällä viikolla treenit ovat keskittyneet Stepin tulevaan jälkikokeeseen. Maanantaina (vai olikohan se tiistai?) kävin tottiskentällä treenaamassa pk-tottista ja samalla reissulla tein kaksi janatreeniä Stepille. Tottiksessa tehtiin vähän seuraamista, liikkeestä istuminen, hypyt ja eteenmeno. Step oli super <3 Hypyt meni tosi reippaasti vaikka ei olla aikoihin tehty, ja eteenmeno loistava. Sara teki myös saman setin, hyppy meni hyvin mutta esteen yritti kiertää :O Sanoin vaan että oho ja otin uusiksi, niin meni ihan hienosti. Eteenmenoa ei tarvinnut paljoa muistutella. 

Janatreenit meni myös tosi hyvin molemmat. Testattiin samalla Stepin uusia jälkivaljaita, joissa kiinnitys tulee mahan puolelle, toimi hyvin! Eka jana oli joku melkein 40m ja jälki lähti vasemmalle. Tää oli oikeastaan aika super, meni suoraan, ihan pieni koukkaisu vähän ennen jälkeä oikealle ja siitä nappasi jäljen ja suoraan vasemmalle. Toinen jana oli vähän lyhyempi, joku 30m ja jälki oikealle. Taas eteni hienosti suoraan, mutta otti takajäljen. En päästänyt, niin kääntyi ja jatkoi oikealle. 

Keskiviikkona tehtiin esineruutua pikkumetsässä. Step oli kertakaikkisen surkea :( Ei kyllä varmasti löydä taaskaan sitä kolmea esinettä, muuta kuin aivan vahingossa. Ei vaan _millään_ lähde sinne mihin lähetetään, olen antanut työskennellä liian vapaasti ja nyt en kyllä pysty mitenkään ohjaamaan sitä. Laitoin esineet yksi kerrallaan, jotta ei voisi edes löytää jos lähtee omille teilleen, mutta tuntuu, ettei mitään ole mennyt perille. Lähtee ehkä 20m suoraan ja sen jälkeen poukkoilee minne sattuu. Löytyi ne kaikki esineet lopulta, mutta aika monen lähetyksen jälkeen... Eikä selvästikään ymmärrä mitä haetaan, koska lähtee aina vaan kerta toisensa jälkeen vinoon. Fisun kanssa pitää olla tarkkana ettei näin pääse käymään.

Fizz pääsi keskiviikkona tekemään jälkeä. Oli taas muuten ihan pätevä, mutta puolivälissä jälkeä sai selvästi ilmavainulla hajun loppupalkasta, eikä olisi millään suostunut enää sen jälkeen laittamaan nenää maahan. On selvästi enemmän sellainen ilmavainulla toimivan tyyppinen, ja se on paljon luontaisempaa kuin jäljestys. Pidin vaan kärsivällisesti liinaa tiukalla vaikka pentu kiskoi ja kauhoi kaikin voimin eteenpäin, ja vasta, kun nokka oli maassa, pääsi eteenpäin. Unohti kyllä loppupalkasta vouhkaamisen heti kun hokasi maassa olevat namit, ja jälki meni ihan hyvin loppuun asti. Mutta ainakaan vielä ei kyllä voida alkaa nameja vähentää jäljellä, jos se muutenkin meinaa jo käyttää ilmavainua. 

Fizz on nyt 18 viikkoa. Uutena juttuna ollaan harjoiteltu luoksetulon loppua namien avulla. Fizz on sen verran rohkea ja jopa ryöhkeä, että sille uskoisin saavani tiiviin eteentulon, toisin kuin Stepille. Kasvu tuntuu nyt selvästi jo hidastuneen, ja korvatkin ovat vähän alkaneet jo vakautua eivätkä vaihda asentoa enää ihan joka päivä. Kulmahampaat on vielä kaikki paikoillaan, mutta kaksi heiluu jo. Fizz on myös innostunut uimaan, se on käynyt jo moneen kertaan, ja ui aivan vapaaehtoisesti jopa yksinään, ilman, että sille heitetään mitään keppejä tai leluja veteen. Reipas pentu, Sara ja Step eivät kyllä kumpikaan uineet ekana kesänään.

IMG_0854-normal.jpg

18-viikkoinen Fizz painaa 9,1kg ja on 43,5cm korkea.