Viestiä pitkästä aikaa: käytiin eilen illalla treenaamassa Emman kanssa Technopoliksella. Molemmat pentuset saivat nyt privaattitreenit, kun ei oltu varmoja, muistavatko enää yhtään mistä viestissä oli kyse ;) Fisulle mä lähdin metsäpäähän, juoksutettiin 5 matkaa niin, että kaikki välit oli n. 50m. Fisu juoksi ihan hienosti eikä tarvinnut mitään apuja, muisti kyllä tasan mitä oltiin tekemässä. Jäljet tuli lähettyvillä kulkevaa polkua pitkin, onhan se nyt _paljon_ nopeampaa... 

IMG_8605.jpgIMG_8606.jpg

Juoksukontaktia aalla: käytiin tänään uudestaan treenailemassa Ojangossa aata Fisun kanssa. Taas samaan tapaan kuin viimeksi, eli pallo valmiina palkkana ja palkkasin kaikki. Testailtiin eri etäisyyksiltä, ja ilman vauhtia ja vauhdin kanssa ja palkka kaukana/lähellä. Edelleen vaihtelee tosi paljon, ei ole löytänyt mitään yhtenäistä tapaa juosta. Välillä ihan samoilla spekseillä (etäisyys, palkan etäisyys, alkuvauhti) tekee ihan erilailla. Osa oli todella kauniita juoksuja neljällä laukalla, muutaman teki kolmella askeleella niin ettei osunut kontaktiin, ja muutama aivan kammottava kahden askeleen aa, jossa hyppäsi ylösmenolta alasmenolle :O Palkkasin edelleen kaikki, vähän riemukkaammin ne jotka tunnistin hyviksi juoksuiksi kuin ne, joilla loikkasi. Täytyy miettiä, mitä lähdetään tässä tekemään, jos jatkaa noita järkyttäviä ilmalentoja, niin jotain on pakko keksiä, tuolla menolla se rikkoo itsensä aivan takuuvarmasti. Tässä videolla Fisun treenit. Juoksemisten lisäksi Fizz treenasi keppejä ja hyppytekniikkaa, ne meni oikein kivasti molemmat. Hyppytekniikassa nyt vikana hyppynä okseri, korkeudet 55cm, 60cm, 65cm, 55cm.

Pallon perässä: olen nyt parina päivänä käynyt pihalla ihan vaan leikkimässä Fisun kanssa kahden lelun leikkiä, testataan nyt uudestaan, josko tämän saisi toimimaan. Leluina kaksi Bilteman narupalloa. On mennyt ihan kohtalaisen hyvin, ei pidä kyllä mitään kiirettä pallon nostamisen kanssa, mutta sitten kun lähtee tuomaan sitä, niin tuo ihan ripeästi. Vaihdot on sujuneet nyt hyvin, eli vaihtaa kyllä "jes" sanasta, eikä kovin montaa kertaa ole pudottanut ennen aikojaan. Alkuun palkkasin melkein heti kun oli nostanut pallon, ja nyt olen yrittänyt siirtää palkkaa vähän myöhemmäs, eli vähän lähemmäs mua.

Ollaan me tehty muutakin kuin juostu... Step treenasi viestin yhteydessä pudotettua, tehtiin kaksi hakua, 100m ja 150m. Itse pudotettu toimii, mutta seuraaminen on ihan kamalaa, jätättää/haahuilee/mitä lie, eikä todellakaan suostu istumaan. Mur. 

Stepsu ja Fisu treenasivat tänään tunnaria pihalla. Fisulle pari toistoa väärien kanssa, eka oli ihan loistava, ja toka täysi katastrofi. Just kun oli tokalla tulossa oikean kapulan luo, hiekkapolulla meidän takana kaksi koiraa alkoi rähinöidä keskenään, ja Fisu alkoi haukkumaan mörköhaukkua niille eikä sen jälkeen keskittynyt enää yhtään, vaan koko ajan vilkuili tielle ja pöhisi. Ei löytänyt omaa, eikä oikeastaan edes etsinyt kovin aktiivisesti, zumbaili vaan jotain kapuloiden lähellä ja kävi tarkastamassa edellisen kapulan kohtaa miljoona kertaa. Hermostuin, ja komensin kokonaan pois kapuloilta, ja annoin Stepin hakea oman. Yritettiin lopuksi uudestaan, ja voi hemmetti, taas joku koiranulkoiluttaja jäi seisoskelemaan juuri meidän kohdalle karvat pystyssä jäykkänä seisovan pikkurakkinsa kanssa, ja taas sama juttu, Fisun mielestä tuollainen on todella epäilyttävää ja taas mörköhaukkui eikä keskittynyt. Käytiin sitten yhdessä katsomassa kapulaa, ja sain palkattua kapulan löytämisestä, ja sen jälkeen tekikin ihan reippaasti taas. Ärsyttävää tämä mörköily, saisi jo loppua! Varsinaisesti häiriöstä Fisu ei välitä, mutta toisten koirien (etenkin rähisevien tai muuten oudosti käyttäytyvien) kanssa on vähän epävarma ja pöhisee ihan arjessakin.