Tänään aamulla tuli sähköpostiin tieto, että Fisu on valittu tokon valmennusrenkaaseen! Huikea saavutus pieneltä kalaselta, olen kyllä tosi ylpeä Fissestä <3 Meidän ura edellisessä renkaassa eli HSKP:n nuorten koirien tokoringissä jää siis nyt yhden kauden mittaiseksi, kun vaihdamme isojen koirien renkaaseen. Treenejä odotellessa :)

Tällä viikolla ollaa treenattu kyllä kaikenlaista. Tiistaina Fisun aksatreeneissä meillä ei ollut enää kouluttajaa, joten olin suunnitellut itse meille radan, ja teemana ikävät hyppykulmat, joissa Fisu usein pudottaa rimoja. No nyt se ongelma ei sitten tullut ollenkaan esiin, ei pudottanut yhtään rimaa! Tää on just niin tätä...! Sen sijaan väännettiin kyllä aivan muista asioista :D Fisu on kyllä aivan käsittämätön, se on n. 3/4 aksatreenikerroista ihana, taitava ja kultainen, ja sitten se 1/4 treeneistä se on aivan kamala. Nyt oli sen kamalan kerran vuoro. Ensin väännettiin kepeistä. 90 asteen avokulma, niin että olin itse sisäkaarteessa. Meni _monta_ kertaa kakkosväliin, ihan kun ei muka osaisi.... No sitten yritettiin tehdä takaakiertoa Annan ohjeiden mukaan, eli laitoin pallon valmiiksi kierrettävän esteen taakse ja lähetin. Fisu sinkosi noin miljoona kertaa ihan jokaiselle muulle mahdolliselle esteelle, mutta ei kirveelläkään sinne pallolle. Eli ei toiminut ollenkaan, täytynee kokeilla uudestaan joku toinen kerta. No sitten vielä uudestaan sitä kepeille menoa puomin kautta. Nyt ei sitten pysähtynyt enää puomille :O Juoksi aivan pokkana läpi, monta kertaa, eikä edes hidastanut kontaktikäskyllä!!!!!!!! Nyt meni kyllä sitten hienosti oikein sisään kepeille, karattuaan ensin sieltä puomilta. Sikailun innoittamana kokosin Fisun "parhaista paloista" kisoissa videokoosteen, ettei kukaan kuvittele, että Fisu on aina täydellinen eikä muuta teekään kun nollia, kuten mun hehkutuksista voi joskus luulla. Tässä siis Tuhma Fisu, vol 1.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202016-05-02%20kell

Keskiviikkona kävin päiväretkellä Salossa katsomassa meidän uutta kotia. Otin Fisun mukaan, ja käytiin lenkkeilemässä uuden kodin lähistöllä ja kävin tallomassa Fisselle jäljen. Jälki oli 430m pitkä, 6 keppiä, vanheni joku 40min kun en jaksanut odottaa kauempaa. Maasto oli aika hankalaa, suht tiheää metsää, vähän kalliota ja pusikkoa ja polkuja ristiin rastiin. Jana oli joku reilu 15m. Janan teki aivan törkeän hienosti, ja nappasi jäljen oikeaan suuntaan. Ekat kolme keppiä nosti ihan supernätisti, ja jäljestikin oikein kivasti. Sitten tultiin hankalampaan maastoon, eli kalliolle jossa meni polkuja edestakaisin. Ei kulkenut varmaan ihan jäljen päällä ja kiskoi niin kauhealla höyryllä eteenpäin että multa pääsi liina irti ja jouduin juoksemaan Fisun kiinni ja kaaduin melkein rähmälleni kun yritin pyydystää liinaa. Tällä välillä olisi ollut kaksi keppiä, joista kumpaankaan Fisu ei edes reagoinut, ei varmaan ollut kyllä edes jäljellä. No, nosti kuitenkin jäljen uudestaan ja vikan kepin nosti taas. Ei nyt siis kyllä auttanut, vaikka laitoin keppejä tiheään, ei se silti siitä rauhoitu... Seuraavaksi pitää ehkä kokeilla tehdä piiiiiiiiitkiä jälkiä, jospa väsytystaktiikka auttaisi.

Torstaille saatiin peruutuspaikka rallytokokisoihin Vihtiin Saran kanssa. Rata oli tosi pitkä, täydet 23 kylttiä (20 suoritusta ja lähtö, maali ja käytösruutu) ja haastavia kylttejä oli mukana, mm. sarjahyppy oikean puolen seuraamisessa, edessä peruutus, puolenvaihto edessä ja molemmat tuplasaksalaiset. Ei oltu onneksi alussa, joten ehdin vähän katsoa ja opetella rataa. Kokeiltiin vaikeat liikkeet läpi ennen omaa vuoroa, kaikki muu sujui paitsi peruutusta teki aika nihkeästi. Radalla Sara oli ihan yllättävän iloinen ja reipas, teki oikeastaan kaiken ihan täpäkästi eikä lahnaillut yhtään! Ainoa selvästi epäonnistunut kyltti oli se peruutus, törmäsi siinä kylttiin, lähti aika vinoon ja ei mennyt riittävästi, tai siis pysähteli ja sain käskyttää ihan miljoona kertaa. -1p virheitä tuli pyörähdyksessä (en tiedä mikä oli vikana, iso käsimerkki ehkä?), spiraalista (painoi ehkä vähän), siitä peruutuksesta ja molemmat täyskäännös vasempaan kyltiltä, jossa selvästi tönäisi mua kääntyessään. -3p virheitä tuli nyt vain kaksi, eli siitä peruutuksesta ja molemmat täyskäännös vasempaan kyltiltä, se ei tainnut olla ihan samanaikainen. Yhteensä 89p eli hyväksytty tulos ja sija 2./12! Hyvä Sarmu <3

IMG_0318.jpgIMG_0316.jpg

Tänään käytiin päivällä treenaamassa tokoa. Stepsu ja Fisu tekivät saman treenin molemmat, eli merkin kiertoa niin, että palkka oli merkin vasemmalla puolella, pari stoppia kierron jälkeen ja muutaman eteenmenon. Fisu teki muutaman aivan jäätävän hienon merkin kierron, mutta myös muutaman sellaisen, jossa yritti kiertää väärään suuntaan. Kierron jälkeinen istuminen oli tosi hieno, stoppi ihan ok nurmistopiksi ja maahanmeno huono, ei laittanut päätä maahan! Eteenlähetykset oli tosi hyviä. Stepillä kierrot oli ihan ok, mutta sama homma stopeissa, maahanmeno ei toiminut luoksetulon maahanmeno-käskyllä, mutta tavallisella maahan-käskyllä meni ihan hyvin. Eli jos vielä kisataan niin kannattaa ehkä käyttää suosiolla sitä. 

Illalla oli vielä Stepsun kanssa hakutreenit. Oltiin Korson puomilla pitkästä aikaa. Stepsulle 3 maalimiestä ja pari tyhjää. Kolme ekaa pistoa oli aivan sairaan hyviä laatikkopistoja, olin suorastaan hämmästynyt itsekin, miten hienosti Stepsu työskenteli. No, sitä ei kyllä kestänyt sen pidempään, eli neljännellä pistolla lähti taaksepäin, tarkistamaan jo kertaalleen tarkistamaansa tyhjää etukulmaa. Kutsuin pois ja laitoin uudestaan, ja taas sama homma, mur. No sitten laitoin vähän eri kohdasta, nyt lähti aivan vinoon aluetta eteenpäin, huusin pois. Ei tullut heti, mutta vähän pitkin hampain sitten totteli. Arvasin, että oli saanut hajun, joten seuraavalla lähetyksellä annoin sen mennä, vaikka meni vinoon. Vikalla pistolla lähti vinoon aluetta eteenpäin ja yritin huutaa pois, mutta saikin hajun, ja teki L:n muotoisen piston väärin päin, mur!