Eilen käytiin Puolarmetsässä treenaamassa jälkeä pitkästä aikaa. Tein vähän erilaiset treenit kun yleensä, vaihdoin koirien treenit keskenään. Saralle siis aika lyhyt jälki (n. 200m), jossa 6 keppiä, vanheni n. 45min, yksi kunnon kulma ja yksi vähän loivempi. Jana oli jotain 15m, jälki lähti vasemmalle. Jana oli aivan sairaan hyvä, siis varmaan paras ikinä! Eteni ihan suoraan, nappasi heti jäljen oikeaan suuntaan ja lähti määrätietoisesti ajamaan. Hyvä Sara!! Keppejä nousi ihan mukavasti, oli tosi hyvin hereillä, kun kepit oli niin lähekkäin. 4-kepistä yli, ihan vähän kiristin liinaa niin tarkensi heti ja sai hajun kepistä ja palasi nostamaan sen. Kaikki muut nousi hienosti ilman apuja. 

Stepin jälki puolestaan aika pitkä, joku 350m, vain 2 keppiä. Pari kulmaa, yksi iso polun ylitys, vanheni n. tunnin. Jana oli ihan lyhyt, se meni hyvin. Lähti ihan kivasti jäljestämään, rauhottui aika äkkiä, mutta jostain syystä ei ollut niin tarkka kuin yleensä. Välillä meni puiden väärältä puolelta ym. Polun ylityksessä vähän ihmetteli, nosti päätä ja katsoi ympärille, ja hetken päästä jatkoi taas normaalisti. Sama juttu ihan jäljen lopussa, nosti päätä ja jatkoi sitten itse. Kulmat meni ihan hienosti. Molemmat kepit nousi kuitenkin, en tajua miten se tekee tuon, ei se ollut edes jäljen päällä keppien kohdalla, jotenkin se nappaa keppien hajun tosi kaukaa! En ole kuitenkaan ihan tyytyväinen, keskittyminen ei ollut niin hyvää kuin yleensä, vaikka näennäisesti menikin hyvin.

Otin muutaman kuvan pitkästä aikaa metsässä:

Tänään aamulla käytiin hallilla pikaisesti treenaamassa agilitya. Tein Stepin kanssa samaa rataa kun tiistaina, kun ei me päästy siinä kovin pitkälle. Oli se vaikea vieläkin, mutta nyt sain Stepsun vähän paremmin haltuun, ja hankala kepeille vienti onnistui. Treenattiin kontakteja, teki ihan ok, ja keppejä eri kulmista. Putkesta kepeille oli Stepsulle aika vaikea, jäi vaan pyörimään siihen keppien eteen. Saran kanssa otettiin keppejä, putkesta niin että jäin eri kohtiin, aluksi ei hakenut ollenkaan, jäi vaan ihmettelemään, mutta kun tajusi, niin haki tosi hyvin. Otettiin myös eri kulmista kepeille lähetyksiä ilman vauhtia, meni kohtalaisesti. Kontakteja tehtiin myös, puomi oli hidas...