Eilen oltiin Purinalla sellaisissa mukavissa pikku kyläkisoissa, ekalle radalle maxikolmosia ilmoitettu 101kpl!!!!! Muilla radoilla vähän vähemmän, ja toki sieltä oli jäänyt porukkaa pois... Kaksi ekaa rataa (agi ja hr) oli jokseenkin kamalaa sähellystä ja hyl molemmista, viimeinen rata puolestaan sairaan hieno, kaikki käännökset tiukkoja, mentiin kovaa koko rata ja... LENTOKEINU!! Voi h****tti! Se oli tosi rajalla, ei todellakaan sellaisia Saran sikailulentokeinuja, vaan hidasti kyllä, mutta ei ilmeisesti riittävästi. Hallilta lähtiessä meillä oli johtajaa nopeampi aika... Just. Ei me mitään 0-voittoa oltais haluttukaan, tietenkään, varsinkaan tälläisistä jättiläiskisoista, joissa olis voinut tuntea olevansa ihan aikuisten oikeasti hyvä. Mulla alkaa jo mennä hermot koko homman kanssa, onneks nää oli vuoden vikat kisat. Sara on hyvä koira, treeneissä kaikki tuntuu menevän enimmäkseen sairaan hyvin, esteet on kunnossa ja ohjaus pelaa, Sara on nopea ja kun kaikki onnistuu, sillä on täydet mahdollisuuden pärjätä kovatasoisessakin kisassa. Mutta miksi miksi miksi ei silti onnistu!? Useimmiten virheet johtuu huonosta ohjauksesta, mutta ne kerrat kun saan itseni pidettyä kasassa ja ohjaan kunnolla, Sara puolestaan tekee jotain ihan älyttömiä virheitä mihin mä en voi vaikuttaa! Niinkuin vaikka lentokeinun. Kyllä se vaan ihan kiltisti malttoi tehdä keinun ekalla radalla, eli ei se oikeen siitä voi olla kiinni et se ei sitä osaa. Tuntuu että treeneistä ei ole mitään hyötyä, kun mä en saa Saraa tekemään treeneissä niitä virheitä mitä tekee kisoissa. Eikä runsas kisaaminenkaan tunnu auttavan, Sara tuntuu olevan aina vain kuumempi ja kuumempi, ja kun se kuumenee, se alkaa hakea esteitä vielä enemmän ja vielä kauempaa... *huoh* Onneksi kohta alkaa taas ohjatut treenit, toivottavasti Vähäniityn Sarilla on jotain neuvoja meille.

Tänään mentiin Purinan läheiselle kentälle tokoilemaan Santin, Tiian ja Nooran kanssa. Sateisesta säästä johtuen kenttä muistutti jokseenkin uima-allasta, kuivaa kohtaa ei tietenkään ollut, mutta ei se Saraa tai Steppiä häirinnyt. Alotettiin paikallaoloilla, otettiin ensin lyhyt istuminen, istutin molemmat koirat vierekkäin ja hääräilin siinä ympärillä. Hienosti pysyi molemmat, kävin pariin otteeseen näkösuojassa eikä penneä haitannut yhtään. Sitten otettiin luokepäästävyyttä, penne ja Sara saivat makoilla paikallaan vielä sen aikaa kun tein muille luoksepäästävyyden. Sitten luokepäästävyyttä Stepsun kanssa, Sara jatkoi makoilua. Stepillä menee jo oikein kivasti, se ei juuri reagoi, kerran yritti pikkuisen nousta mutta kun käskin takaisin sivulle, pysyi siinä kiltisti. Sitten paikkamakuuta, laitoin Sarun istumaan. Molemmat pysyivät oikeen nätisti, kävin näkösuojassa ja kiertelin niiden takana, ympärillä ym, ei mitään reaktiota. Laitoin Stepin kiinni ja Sara pääsi vielä häiriökoiraksi makoilemaan Danten viereen, edelleenkään ei valittamista. Sitten alotettiin Saran kanssa idarilla, tehtiin pelkkää seuruutusta merkkien ympäri, Santi käskytti. Sara on näköjään unohtanut mikä homma tää on koska ei ennakoinut yhtään! ;DDD Otin koko kierroksen pelkkää seuruuta, palkkailin nakilla ja lopuksi lelulla.

Sitten pennen kanssa tunnaria. Toisella puolella kenttää Santi ja Tiia otti ruutua, ja Dante ja Ruuti haukku tolpassa kiinni, ja sekös kuumensi Steppiä! Aika hassua, muuten toi ei ota häiriötä muista, mutta tässä meinasi penne revetä liitoksistaan vaikka kuinka rauhottelin. Noora kävi viemässä kasan vääriä, ja itse vein oman piiloon. Ekalla lähetyksellä penne lähti karseeta vauhtia, ei tietoakaan haistelusta, syöksyi suoraan väärien luo. Ennen kuin ehti napata yhtään kapulaa karjaisin Step! ja penne tuli luokse. Lähetin uudestaan, mutta nyt sillä ei ollut enää aavistustakaan mitä oltiin tekemässä, joten kävin piilottamassa kapulan uudestaan. Sivulla rauhoittelin sitä ja tosi hiljaisella käskyllä lähetin etsimään. Nyt oli parempi ilme ja oma löytyi. Otettiin toinen toisto samaa ja kun se meni hyvin, tehtiin niin että Noora vei oman. Hienosti meni taas, siihen loptetettiin. Sitten otettiin seuraamista Stepin kanssa, penne teki ihan nätisti, paikka välillä hakusessa mutta keskittyi hyvin. Tehtiin kahdeksikkoa Tiian ja Nooran ympärillä, se oli näköjään hyvä idea, penne hakee paljon paremmin paikkaa kun vaihdan suuntaa koko ajan, suoralla ajautuu liian eteen eikä korjaa ennen pysähdystä. Tätä pitää tehdä lisää! Otettiin muutama vauhtiluoksetulo, lähtee tulemaan sairaan kovaa mutta hidastaa turhan aikaisin ja vois istua tiiviimmin. Hmm tarttis varmaan treenata. Sitten ruutua, voi kökkö tää on ihan unohtunut, siitä on ikuisuus kun ollaan otettu viimeksi. Eka lelulla, se tietty ok, sitten ilman. Koko idea oli aika lailla kadoksissa, ja  kun naksun saaminen vaati tarkkaan oikean paikan, en päässyt palkkaamaan Steppiä ja raukalla alkoi jo mennä hermot, Step jopa haukkui mulle mitä ei kyllä ikinä ole tehnyt ilman käskyä. Siispä otettiin lelun kanssa että saadaan varmuutta takaisin.

Lopuksi otin vielä Saran kanssa vähän pallolla riekkumista ja seuruutusta. Kuumensin ensin ja sitten liikkeelle mars, aluksi nojaa ja poikittaa, mutta hakee kyllä aika nopeesti oikeen kohdan ja palkkasin pallolla kauniista seuraamisesta ja heittelin vähän aikaa.