Keskiviikkona käytiin Talissa treenaamassa hyppyjä, Stepin viestikoe lähestyy, ja kaikki täälläpäin olevat kentät on lumen peitossa, eikä niissä pysty treenaamaan. Tali oli aurattu, mutta ihan älyttömästi niin, että hypyn vieressä/edessä valtavat kinokset, eikä siihen saanut suoraa linjaa mitenkään... Otin Stepillä lämmittelyksi vähän piilon kiertoja, sitten esteelle. Otin ensin pallon kanssa, meni hyvin. Sitten kapulan kanssa, sekin meni hyvin ekalla kertaa, palkkasin vauhtinoutona. Sitten toinen nouto, tarkotuksena oli ottaa luovutus, vaan toisin kävi. Epäröi ponnistuspaikassa, hidasti, lähti kyllä kiipeämään, muttei päässyt yli. Toivottavasti näin ei käy kokeessa, koska Step ei suostu myöskään kiertämään estettä (tietää ettei niin saa tehdä) ja sillon jää seisomaan esteen viereen eikä tee noutoa loppuun. Otin uudestaan niin että heitin kapulan esteen taakse, ja lähetin Stepsun hakemaan siitä kohdasta mihin oli jäänyt, kannustin että menisi nyt yli, ja palkkasin vauhdista. Otin sitten uudestaan vielä koko esteen, nyt teki hienosti :) Ei hyppää enää ihan niin ylhäältä aan harjalta kun joskus, jee! Sitten hyppyä, ekaksi pallon kanssa, juoksin itse vieressä ettei tulisi ohi. Hyppäsi kyllä mutta otti tukea. Sitten pallon noutona, yritti kiertää kun tuli niin vaikeasta kulmasta. Otin uudestaan niin että jätin hypyn taakse ja kutsuin, ohjasin vartaloavulla hypylle, nyt tuli yli mutta otin tukea. Tein periaatepäätöksen hypyn suhteen, että palkkaan joka kerta kun tulee yli, aivan sama koskeeko vai ei. Tärkeintä saada itsevarmuus kohdalleen. Otin sitten pallon noudolla, meni ok. Sitten kapulalla niin että jätin hypyn taakse istumaan, ja palkkasin vauhdista, se ok. Sitten kokonaisena, luovutus hidas mutta muuten ok, mennessä ei ottanut edes tukea hypystä :) Ihan luottavaisin mielin siis mennään, kyllä mä uskon että se selviää näistä kokeessakin. Kunhan vaan heitän kapulan suoraan ja riittävän kauas (melkonen haaste mulle, olen maailman huonoin heittämään....) Lopuksi otettiin eteenmeno, se oli tosi hyvä, vaikkei lähtiessään nähnyt palloa. Hyvin on siis idea mennyt perille.

Saran kanssa otin myös esteet, se oli just niin hyvä kun ennenkin :) Molemmat siis ihan täydellisiä, ei mitään moittimista. Noudot nopeita, esteet menee tosi vauhdilla, hypystä ilmavasti yli, luovutukset hyviä. Eteenmeno lopuksi, en muistanut ottaa Saran omaa eteenmenopalloa mukaan joten tehtiin Stepin pallolla, oli vähän pettyneen näkönen :/ Pitää siis muistaa käyttää omaa palloa.

Kävin keskiviikkona myös hakemassa Danten meille hoitoon loppuviikoksi, ja tänään käytiin treenaamassa viestiä kaikkien kolmen kanssa. Teemana pitkät odotukset, ja häiriökoirat juoksemassa. Otettiin vaan 3 matkaa. Menin itse metsään kaikkien kolmen kanssa, tarkotus oli tehdä vähän pidempi matka, mut ei siitä tullut mitään, metsässä oli ihan JÄRKKYpaljon lunta, paikoittain niin että koirat upposi sinne kaulaa myöten :( Eka pätkä oli ehkä max. 200m, mutta silti aivan törkeen rankka. Odottelin joku 10-15 min, annoin koirien levätä, ja sitten lähetin Danten. Dante keräsi aivan hillittömät kierrokset, ja lähti melkosen äänen kera, muttei ollut ihan varma mitä oltiin tekemässä, juoksi ehkä 10m ja kääntyi takaisin. Sanoin sille uudestaan vie, nyt alkoi raksuttaa ja juoksi hienosti a-pisteelle :) Odotin että Dante oli päässyt perille, ennen kun lähetin Saran. Sara meni kyllä taas sellaisella ulinalla... Step sitten vikana matkaan, oliskohan sillä tullut joku n. 20min odotusta ennen ekaa matkaa. Hyvin se lähti, juoksee kyllä sellaisella raivolla! Jälkipätkää tehdessä löysin onneksi polun, jossa oli vähän vähemmän lunta, jälkipätkästä tuli suunnilleen saman mittainen kun ekasta pätkästä. Taas Dante ekana, sitten Sara ja lopuksi Step, kaikki hienosti oikeaa reittiä. Vikalle matkalle annoin taas levätä jonkun aikaa, siinä vaiheessa kun Dante oli mennyt, meidän ohi käveli mies koiransa kanssa, jouduttiin siis odottelemaan että oli mennyt pois ennen kun lähetin Saran. Stepin vikassa lähetyksessä odotin pitkään ennen kun annoin käskyn, hyvin jaksoi odottaa. Ihan hyvin meni siis vikat treenit ennen koetta, vaikka maasto olikin aika rankka.