Lauantaina käytiin iltapäivällä Fisun kanssa ATD:n hallissa tokoilemassa HSKP:n nuorten koirien tokorinkiläisten kanssa. Kivaa ja hyödyllistä päästä treenaamaan halliin välillä! Fisu oli kyllä melkoisen huono :/ Otettiin ensin paikallaistuminen, siinä ei ongelmaa. Sitten pieni "kisamainen" setti alkaen liikkeestä maahanmenon lopusta, kokonainen hyppy, ja loppuun kaukot, joista palkkasin. Maahanmenon loppuosa ok, hypyssä tuli vinoon eteen, ja kaukoissa ei mennyt maahan ekalla käskyllä!! Mur! No sitten seuraavassa setissä tehtiin ruutua, aivan kamalaa vääntämistä taas. Ei mene sitten millään nyt kunnolla, vaan aika jarruttelee liian aikaisin. Korjauksella joka kerta ok, mutta kerrasta oikein ei onnistunut ollenkaan. MUR!!! Tässä on vaan nyt pakko niellä pettymys ja hyväksyä etureunaan jääminen, kun koe on ensi viikonloppuna, sen jälkeen sitten paneudutaan oikein kunnolla ongelmaan. Ruudun jälkeen tunnaria, tämä oli vielä huonompi! Ekalla sattui vahingossa heti eka oman kohdalle ja toi ok, tokalla ei ollut taas mitään aavistusta, mitä oli tekemässä. Toi vuorotellen jokaisen väärän eikä edes haistellut. Pöh. Illalla kotona tehtiin sisällä pari tunnaria Stepin ja Fisun kanssa, molemmille sama treeni, eli vääriä kapuloita oli ripoteltuna "piiloon" ympäri olohuonetta, ja oma oli myös piilossa. Molemmat teki hienosti!

Sunnuntaina illalla tehtiin jotain ihan pientä lähinurmella, Fisu taisi tehdä jonkun ruudun lelulle ja Stepsu teki myös ruudun paikan hakua. Stepsu teki lisäksi ohjatun kapulalla luovutuksia, niihin pitäisi saada vähän vauhtia. 

Maanantaina käytiin tokoilemassa aamupäivällä Lean kanssa. Otettiin Stepille paikallaistumiseen häiriötä mukaan: Zero teki vieressä uutta paikallaistumista, eli se käskettiin maahan, ja lisäksi vielä kaukoja. Stepsu ei mokannut kertaakaan :) Omalla vuorollaan Stepsu teki ohjattua, molemmat puolet oikein hyvät! Ohjatun lisäksi tehtiin seuraamista, koitin saada taas vaihteeksi asennetta vähän oikeammaksi...

Eilen iltapäivällä käytiin Ojangossa aksaamassa Fisun kanssa. Fisu teki putken jälkeistä pituutta (mokasi kisoissa, nyt en saanut kertaakaan mokaamaan), keppejä umpikulmasta (tänkin mokasi kisoissa, nyt ei) ja kokeilin myös valssia keppien jälkeen (toimi sekin). Stepsu teki paikallaistumista keskellä rataa Sansan treenatessa, ja siellähän se nökötti :)

Viime yönä heräsin jostain syystä 02:30 enkä saanut enää unta, niin päätin käyttää sitten ajan hyödyksi ja luin ajatuksen kanssa uudet tokosäännöt läpi :D Ylläreitä tuli, eli hyvä että luin! Ensi sunnuntain kokeessa olisin mokannut ainakin jäävät, en tiennyt, että niissä ohjaajan pitää itsenäisesti pysähtyä, ja paikallaistumisessa en myöskään tiennyt, että pitää mennä koiran taakse, enkä ollut koskaan edes treenannut sitä...

Tänään koulun jälkeen käytiin taas vähän tokoilemassa. Step ja Fisu istuivat, kun rakensin ruudun, ja nyt testasin sitä koiran taakse kävelemistä. Eipä siinä mitään ongelmaa ollut. Stepsu alotti tekemällä luoksetuloa, päätin olla oikein höveli ja palkata vaan jos ylipäätään pysähtyy, ja pysähtyikin suht nätisti. Sitten ruutuun, haki tosi kivasti oikeaan paikkaan. Loppuun vielä parit jäävät, kokeilin Fisun tyylillä eli heitin namin ja käskin vauhdista johonkin asentoon. Tämä oli Stepille vaikeaa, istumista ei osannut. Seuraamisen yhteydessä teki kyllä oikein. Fisu treenasi seuraamista, ja ai hitsi kun tuntuikin hyvältä! Hihnatreeneistä on selvästi ollut apua, oli tosi korrekti, mutta silti iloinen ja aktiivinen. Sitten ruutua, hölläsin nyt kriteeriä niin, että jos on about keskellä, palkkaan. 100% onnistui, eli nyt tyydytään siihen. Loppuun vielä pari liikkeestä seisomisen loppuosaa, ja kappas, sehän ei istunut! Sama ongelma siis kun SM-kisoissa, hyvä että testasin tätä ennen koetta.

Kuva: Maarit Karhu-Teiskonen

IMG_5020.jpg