Eilen ja tänään ollaan vaan tokoiltu. Eilen oltiin paloaseman kentällä, tänään Niittykummun pallokentällä. Tarkoitus olisi kiertää näitä lähialueen kenttiä, ja ottaa niissä hahmotusta vaativia liikkeitä eli ruutua ja ohjattua, jotta ei oltaisi ihan niin hukassa sitten kisoissa. Eilen alotin Stepsun kanssa seuraamisella, tein imuutuksella, teki tosi mukavasti. Kokeilin myös, miten lähtee seuraamaan jos kutsun mukaan, auttaisiko se kyyläämiseen. Tuntui toimivalta, piti huomattavasti paremman asennon kun kutsuin sivulle, ja siitä lähdin seuruuttamaan. Sitten ruutuun, joka oli merkiltä vasemmalla. Otin ensin merkillelähetyksen kera, merkki ok, ruutuun tuhatta miljoonaa, huusin stopin kun oli vielä ruudun ulkopuolella, sillä pysähtyi just keskelle, vauhti oli sen verran kova. Palkkasin käteen. Sitten keskikohtatreeniä eri suunnilta, meni kivasti, yhtään ei yrittänyt tarjoilla merkkejä, jee! Sitten luoksetulon seisomista namin kanssa, saatiin pari tosi hyvää! Yksi oman piilotus ruokikkoon, aika kauan etsi ennen kun löysi.

Sara teki ruutua, vähän matkaa seuraamista, ja yhden tunnarin. Ruudut oli yllättävän hyviä! Jotenkin taas mennyt vaan aika hömpöttelyksi tää Saran treenaaminen... Pitäisi kehittää jotain tavotteita, niin tulisi intoa treenaamiseenkin. 

Tänään sitten tehtiin Stepin kanssa seuraamista, ohjattua, luoksetulon maahanmenoa ja kaukoja, kotona vielä tunnari äidin avulla. Seuraamisessa jatkettiin niitä kutsuja, toimi kivasti! Aina kun kontakti putosi (=vilkaisi merkkiä, kapulaa, reppua yms.) käskin maahan, olin hetken selkä Stepsuun päin, ja kutsuin sitten sivulle ja jatkoin, tosi kivasti pysyi oikea fiilis päällä, ja kun fiilis on oikea, myös paikka on oikea. Sitten ohjattua, ensin pelkkää merkkiä, oli ihan kohtalaisia. Parin hyvän jälkeen oikea, oli ihan hieno :) Sitten taas pari merkkiä väliin, ja vasen, palkkasin vauhdista. Otettiin vielä muutama merkki, eri kulmista, palkkailin namilla hyvistä. Sitten luoksetulon maahanmenoa, oli ihan ok, huomattavasti parempi kun seisominen. Loppuun vielä kaukoja, kerran ei tehnyt i-s vaihtoa, muuten ok. Kotona tunnari  2 kertaa, ekalla osui heti omaan, mutta ei ottanut, nuuski muut ja toi sitten oman. Tokalla nuuski vähän levottomasti, mutta ei maistellut ja toi oman.

Sara teki myös ohjattua, oli hieno. Sitten loppuaika taas hömppää, eli eri merkkejä eri suunnista, merkkien kiertoa yms. Lopuksi Sara sai siivota kentän, eli laitoin sen hakemaan yksitellen kaikki kapulat, jotka lojui ympäri kenttää, ja kun kapulat oli kerätty, sai hakea myös merkit. On se vaan pätevä apuri :)

Musta tuntuu, että Stepillä saattaa olla nenäpunkkeja. Se aivastelee aika usein, ja musta tuntuu siltä että sen hajuaisti olisi heikentynyt. Tokoa treenatessa heitän aika usein namit (nakin tai lihapullan paloja) maahan, josta se saa ne poimia, eilen ja tänään kiinnitin oikein huomiota siihen, miten vaikea Stepin on löytää niitä maasta. Luulisi, että nakinpala haisee aika voimakkaasti, ja olisi ihan helppo löytää hiekkakentältä, mutta ei! Meni monta kertaa ihan nakinpalan vierestä ohi, eikä löytänyt! Tämä selittäisi myös oudon juoksentelun haku- ja esineruututreeneissä. Toisaalta, tunnariin se ei näytä vaikuttaneen. Täytynee soittaa eläinlääkärille, ja kysyä, viittaisiko oireet nenäpunkkiin, ja hankkia mahdollinen lääkitys.