Nyt ollaan tehty janoja oikein urakalla, kun tämä on se isoin ongelma jäljellä. Eilen käytiin Kivikossa tottistelemassa ja tein samalla janan Stepille, otin sen katsomaan kun talloin jäljen. Janatreeni vanheni reilun tunnin verran. Tottiksessa otin Muffepuffelle seuraamista, jäävät, yhden noudon kilon kapulalla, ja hyppynoutoa. Hypyt meni ihan hyvin, hyppäsi mennen tullen, ottaa kunnolla tukea. Loppuun vielä eteenmeno, meni miljoonaa. Ihan lopuksi ammuttiin vielä Stepille, ei reagoinut lainkaan, jee :) Ei siis ollut haittaa siitä vaikka veinkin sen luonnetestiin.

Sara teki myös hyppyä, jatkettiin samalla teemalla kuin viimeksi, eli hypyn kierto takaisin tullessa. Onpa vaikeeta! Nyt kun päätin, että Sara saa kiertää esteen, se haluaisikin hypätä! Lähtee joka kerta hakemaan hypylle, ja joudun tulemaan vastaan ja kropalla ohjaamaan sen hypystä ohi. Huoh.... 

Sitten janalle. Jana oli joku reilu 20m pitkä, jälki lähti vasemmalle, ja purkki oli heti janan jälkeen. Lähti oikein kivasti suoraan, mutta jossain 15m paikkeilla teki ihme koukkaisun vasemmalle. En päästänyt, ja palasi itse janalle ja jatkoi suoraan, nosti jäljen ihan ok ja löysi purkin. Jälki oli superlyhyt, joku 30m ja lopussa keppi, sen nosti hienosti.

Tänään sitten lisää janatreeniä, ja jälkien vanhentuessa tein esineruudun. Tuuli tosi voimakkaasti, joten tein ruudun niin että tuuli takalinjalta lähetysreunalle päin. Step aloitti, laitoin yhden esineen ihan taakse ja toisen ihan eteen, niin lähelle, että toivoin Stepin saavan sitä hajun jo lähetyslinjalle. Ei vissiin oikein osaa avata nenää vielä siinä kohtaa, koska kaahasi onnellisena ohi esineestä, ja paineli jonnekin taakse. Takaisin tullessa löysi etuesineen. Sitten uudestaan lähetys taakse, ei oikein irronnut suoraan, ja tarkasti kyllä toisen takakulman, mutta ei sitä missä esine olisi ollut. Joutui etsimään aika pitkään, vaikka luulin että tämä olisi ollut sille ihan helppo nakki. Saralle samat esineet samoissa paikoissa. Sarakin paineli ekalla lähetyksellä yli etuesineestä ja painui taakse, takaisin tullessa näytti vähän siltä että voisi saada hajun etuesineestä, mutta kutsuin sen pois sellaisesta kohtaa, ettei tullut etuesineen läheltä, kun halusin, että se löytäisi sen lähetyksellä eikä takaisin tullessa. Laitoin uudestaan eri kohdasta, nyt painui suoraan takakulmaan ja nosti takaesineen. Sitten etuesineen kohdalta lähetys, ja nyt nousi sekin. 

Sitten janoja. Tein Stepille V-treenin, en muista että olisin tehnyt sille tälläistä aiemmin. 4 janaa, eka oli joku 10m, toka 15m, kolmas 25m ja neljäs 20m. Vanhenivat 45min, mutta kovassa tuulessa ilmassa oleva haju haihtuu onneksi nopeammin. Eka ja kolmas jälki lähti vasemmalle, toka ja neljäs oikealle. Kaikki janat meni muuten ihan kivasti, mutta kolmella ekalla otti takajäljen! Onhan Stepillä ollut ennenkin ongelmia takajäljen kanssa, mut tää oli nyt kyl jo tosi paha.... Itse janoilla eteni kyllä ihan suht suoraan kaikilla, nyt ei tehnyt mitään ihme poukkoilua. Vikalla otti jäljen oikeaan suuntaan, mutta vähän jotenkin hätäisesti, meni ensin yli jäljestä ja pyöri vähän ennen kuin lähti ajamaan jälkeä. Kaikki kepit nosti hyvin.

Tässä kuvana meidän janatreeni: