Eilen oltiin toista kertaa Stepin kanssa tokokurssilla, Riitta Jantunen-Korrin ryhmässä. Teemana oli seuraaminen ja kaukkarit. Me päästiin ekana käytännönpuuhiin, näytin ensin miten ollaan treenattu. Step teki nätisti hommia, ehkä vähän turhankin, eli ei näyttänyt lainkaan kyttäys-asetusta, mikä menee helposti päälle seuraamisessa jos palkka ei tule riittävän nopeesti. Saatiin vinkiksi alkavaan edistämiseen lyhyempiä seuraamispätkiä, jotka päättyy pysähdykseen. Step korjaa kuitenkin aina paikkansa perusasentoon, eli jos alkaisi ennakoimaan perusasentoa ja sillä sen saisi parempaan kohtaan. Lisäksi perusasennossa voisin palkkailla vähän taaempaa, koska Stepin perusasento on pikkuisen turhan edessä. lisäksi voidaan ottaa jossain vaiheessa seuraamista kuuriluontoisesti vasen käsi selän takana, ettei ala seurata liian tiukkaan kättä, ja ympyrässä seuraamista molempiin suuntiin (vasemmalle ollaan tehty, oikeelle ei pahemmin). Vasemmalle käännökset voidaan ottaa jo mukaan liikkeeseen, ne on hyvällä mallilla. Sitten kaukkareita. Step näytti kaikki vaihdot niinkuin osaa, muuten aivan täydelliset, mutta seisomasta istumisessa tekee jostain syystä pienen liikkeen eteenpäin ja heti taaksepäin. Loppusummana ei siis liiku, mutta haluan karsia tuon jo heti alkuunsa pois, siitä voi huomaamatta kehittyä pahempaa liikkumista. Kaukkareissa mietittiin palkkausta, koska asennonvaihdot on periaatteessa kunnossa. Stepille voisi kokeilla takapalkkaa, se olisi todennäköisesti paras vaihtoehto. Lopuksi otettiin vielä paikallaolot, ensin istuminen. Step istua kökötti oikein nätisti sen 2min, kävin palkkaamassa muutaman kerran mutta en vapauttanut. Hyvin Stepsu kestää vaikka kävelen sen ohi. Sitten luoksepäästävyys ja paikallamakuu. Luoksepäästävyys menee hienosti, ei ongelmia, paikkamakuussa jäi hyvin, oli aluksi nätisti, sitten rupesi nuuskimaan. Kävin torumassa siitä, ja loppuajan makasi kiltisti. Koirat käskytettiin erikeen sivulle, mutta Step ponkaisi sivulle jo ensimmäisen koiran käskyllä. Laitoin takaisin maahan ja palkkasin, omalla käskyllä pyysin sivulle.

Sitten kotiin hakemaan Sara ja syömään iltapalaa, ja hurautin sitten takaisin hallille, agilitytreeneihin. Meitä oli vaan 3 paikalla, joten ehdittiin hinkkaamaan ihan kunnolla. Tehtiin suht vaikeaa rataa missä oli tosi lyhyet välit hypyissä, ja sellaisia kohtia missä ohjaaja jää jälkeen ja pitäisi sieltä jostain kaukaa takaa ohjata välistäveto... Sara teki ihan kivasti, kääntyi hyvin ja kuunteli, mutta saakelin rimat! Ei meinannut millään pysyä ylhäällä, kun jouduin käskyttämään samalla kun Sarkku hyppäsi, ja aina se potkaisi riman alas. Mulla alkoi jo mennä hermot sen otuksen kanssa, ei tuu mitään jos koiraa ei voi ohjata kun rimat tippuu, joten unohdettiin tuo rata, ja otettiin kolmella hypyllä ihan vaan hyppelyä, ohjasin Saraa tiukoista kulmista läheltä hyppyjä, hoin sille koko ajan että sarasarahoptulesarahophop ja huiskin käsillä ylös alas, siis oikeen härnäsin sitä tiputtamaan, ja kun rima tuli alas, heti loppui hommat ja sanoin vielä hyi asiaa painottaakseni. Ja kas, rupesi pysymään rimat ylhäällä! Saran kanssa pitäisi varmaan tehdä tätä useammin, että tottuu siihen että mä voin tehdä mitä vaan ja rimoja ei siltikään pudoteta. Hyvä Sara. Sitten penne vuoroon. Otettiin eka rengasta, penne on sitä mieltä että se on ihan se ja sama meneekö kehikon välistä vai renkaan läpi. Jauhettiin siis sitä. Voi että se on vaikeaa, vaatii ihan sikana toistoja! Ei Sara ollut kyllä ikinä näin vaikea... Sitten puomia, se oli onneksi hieno. Kontaktilla kestää hyvin sen että juoksen ohi, tai jään taakse. Mutta voi kökkö, jotenkin mä olen saanut jo nyt pennestä toispuoleisen! Tein ensin niin että olin Stepin oikealla puolella, onnistui vaikka tein mitä, sitten koitin toiselta puolelta, ja nyt ei meinannut peräpää pysyä millään! Onneksi tajusin koittaa itse juosta pennen ohi ja jättää sen yksin tekemään kontaktin, silloin toimi hyvin. Sitten pepen kanssa mentiin radalle. Ei tehty varsinaisesti sitä rataa, vaan hypeltiin aitoja sieltä täältä, lähetin penneä esteille pallon avulla. Tehtiin pussia ekaa kertaa radalla niin että kukaan ei pidä kangasta, se meni hienosti, ei mitään ongelmaa! Lopuksi keppejä, jotka meni kivasti.

Tänään otin Stepin mukaan kouluun (hyi mua, ei koiria saa oikeesti tuoda kouluun...) ja mentiin sieltä suoraan Herttoniemeen tapaamaan Millaa ja Elmo-veliä ja treenaamaan. Voi miten Elmo oli nätti, kyllä huomaa että ollaan sisaruksia, kovasti oli samaa näköä kakaroissa. Tehtiin Stepsun kanssa ensin ruutua. Eka niin että Milla vei lelun ruutuun (ruutumerkit oli erikoiset, mietin että mitä penne niistä sanoo). Steepi meni hienosti, joten otettiin sitten ilman lelua. Eka ei meinannut löytyä oikeaa paikkaa, joten naksua ei tullut, ja penne kipitti pois ruudusta. No eipä mitään, uusi lähetys, nyt löytyi oikea paikka ja palkka siitä. Otettiin uudestaan, taas löytyi sopiva kohta ja lelu palkaksi. Vika otettiin jälleen lelun avustuksella. Sitten pari luoksetuloa, yks suorapalkalla, toinen kokonaisena. Kokonainen oli ihan nätti, vähän turhan aikasin hidasti, haukuttamista siis voisi ottaa taas lisää. Otettiin kans pikkupätkät seuraamista, pääsääntöisesti ihan nättiä. Muutama noutokapula treeni myös, ne oli luonnollisesti ok.