Oltiin tänään päivällä äidin ja Saran kanssa Porkkalan niemellä ulkoilemassa ja otettiin viestiä samalla. Maasto oli meille täysin vierasta, koiralle aika vaikeaa mutta ihmiselle mukavaa, sellaista korkeaa kuivaa kanervikkoa ja avokalliota, sekä jonkun verran louhikkoa. Tein Saralle pitkän pätkän ja juoksutettiin 3 matkaa. Eka pätkä B-pisteeltä mun luota A-lle oli aika tarkalleen kilometrin, Sara lähti hyvin oikeaa reittiä ja juoksi kovaa perille. Tein aika lyhyen jäljen (n. 150m), koska vastaan tuli joku grillipaikka missä oli ihmisiä grillailemassa. Sara löysi perille mutta hieman väärää reittiä. Tuuli oli aika kova, ja painoi jäljen sivuun ja Sara tulikin juuri jäljen alapuolelta, eli todennäköisesti seurasi kuitenkin ilmahajua. Annoin sen levätä n. 10 min ennen kuin lähetin vikalle pätkälle. Sara lähti lähetyksestä suoraan kohti grillipaikkaa, eli siis väärään suuntaan, juoksi joku 100m ja kääntyi takaisin. Yritin lähettää sitä uudestaan, kädellä näyttäen oikeaa suuntaa, mutta ei se mihinkään lähtenyt. Laitoin sen vihaisena takaisin hihnaan ja lähdettiin kävelemään takaisin. Yritin lähettää sitä uudestaan vanhalta B-pisteeltä, mutta ei se lähtenyt vieläkään. Otin takaisin hihnaan ja jatkettiin vielä eteenpäin. Kävellessä innostin sitä koko ajan, hoin sille että missä äiskä on, otetaan viestiä, mennään  Ehkä 150m ennen A-pistettä lähetin sen ja nyt se lähti ja meni perille asti.
Saralla ei ole selvästikään tarpeeksi kova motivaatio juosta mun äidille, muuta selitystä tuolle en keksi. Äitini ei ole kovin innostava kehuessaan, voi olla että Sara ei koe juoksemista tarpeeksi palkitsevana. Täytyy varmaankin keskittyä kouluttamaan äitiä koiran sijasta...

Nyt illalla otettiin vielä tokoa. Pyysin meidän naapuria tulemaan mukaan tekemään meille tunnaria, joten sillä alotettiin. Otettiin ihan koemaisesti, naapuri toimi liikkeenohjaajana. Ekalla Sara nuuski hyvin aluksi ja merkkasi heti oman, mutta halusi kuitenkin varmistaa vielä nuuskimalla kapulat vielä uudestaan ja otti siinä matkalla väärän suuhun. Toi kuitenkin oman. Seuraavat 2 kertaa hyviä, ei maistellut vääriä vaan toi oman suoraan.
Sitten seuraamiskaaviota, mihin sisältyi kaikki käännökset ja paikallaan käännökset. Seuraaminen oli pääosin hyvää ja kontakti pysyi, mutta käännökset aika ilmavia, käännöksessä vasempaan se meinaa edelleen jäädä mun alle, ei ymmärrä väistää. En palkannut vielä seuraamisesta, vaan otettiin perään merkki, josta pallo palkaksi. Merkki oli oikein hyvä.
Sitten ohjattua, eka palloilla molempia puolia, enemmän otettiin oikeeta koska se on vaikeempi. Sitten kapuloilla, molemmat puolet ihan ok. Loppuun vielä palloilla uudestaan suuntia, niin että pallot oli vähän lähempänä merkkiä. Oikea puoli tuotti taas hankaluuksia, meinasi lähteä vasemmalle kun ei heti nähnyt palloa, kutsuin sen heti takaisin merkille ja näytin pallon suuntaa ja lähetin uudestaan, nyt löysi ja siitä palkka. Otettiin paljon toistoja pelkkää oikeaa puolta, niin että se alkoi sujua varmasti.
Treenin loppuun nostatin vielä vähän Saran viettiä palloilla ja narulelulla ja kun se kävi tosi kovilla kierroksilla, otettiin kertaalleen pk-luoksetulo. Sehän tuli kuin tykki, kuten arvelinkin. Vielä vähän taistelua ja lopetettiin.