Lauantaina vietettiin BATin leiripäivää Ojangossa, koko päivä agilitya yhtäaikaisesti sekä hallissa että ulkokentillä! Mulla oli kaikki koirat mukana, ja kaikki pääsivätkin aksaamaan :) Fisu aloitti sisällä hallissa keppitreenillä, laitoin kujakepit n. 5cm levyiseksi kujaksi ja tehtiin sillä ensin muutama toisto. Meni hyvin, joten uskaltauduin nyt ekaa kertaa kiskaisemaan kujan suoraksi. Muutaman kerran yritti mennä ohjureiden yli/ali, ja vauhti kyllä hidastui, mutta idea pysyi oikeana, eli teki itse eikä tarvinnut mun liikettä tai läsnäoloa avuksi, ja mun sijoittumisella ei ole mitään merkitystä. Tehtiin joku 5-6 onnistunutta toistoa, mokatessa kutsuin vain pois ja laitoin uudestaan. Keppitreenin jälkeen Fisu pääsi ihan oikeaan ohjattuun ryhmätreeniin, teemana tekniikkatreeni nuorille koirille. "Rata" oli 6 estettä pitkä, ja 2. hyppy mentiin takaa. Siihen harjoiteltiin nyt ekaa kertaa pakkovalssia ekalla kierroksella ja twistiä tokalla kierroksella. Pakkovalssissa palkkailin muutaman kerran käteen, sitten muutaman kerran avustajalta palkka hypyn jälkeen ja sitten jatkettiinkin jo matkaa. Hyvin toimi, Fisu tajusi heti idean. Twistillä toimi myös kivasti, tämä oli tosin vähän vaikeampi, muutaman kerran tuli ohi hypystä. Tarkalla ohjauksella teki oikein, ja oli tosi ilahduttavaa nähdä, että se yksi ainoa takaakiertotreeni hypyllä on jo tuottanut tulosta, lähi tosi kivasti takaakiertoon jo kauempaa! Fiksua koiraa on kyllä kiva kouluttaa, kun samoja asioita ei tarvitse vääntää moneen kertaan. Toinen uusi asia tässä treenissä ohjauskuvioiden lisäksi oli rimat. Laitoin aluksi rimat 45cm korkeuteen, ja toisella kierroksella nostimme ne jo 50cm korkeiksi!

Sara ja Step pääsivät molemmat tekemään ulkokentällä nollatreeniradan, eli helpon 3-luokan agiradan jossa tavoitteena oli pitää pakka kasassa ja tehdä nolla. Sara meni medi-rimoilla, ja lujaa menikin :O Hurjaa, miten yli 10-v mummokoira menee vielä tuollaisella draivilla... Rytmitys oli vähän hukassa ja parissa käännöksessä kääntyi väärään suuntaan, mutta nolla tehtiin :) Stepsu meni maxi-rimoilla, ja teki oikein todella nättiä rataa tokavikalle esteelle asti, jossa itse hätäilin poispäinkäännöksen kanssa ja kielto siitä. Otettiin loppu vielä uudestaan, ja saatiinkin myös vika käännös onnistumaan.

Koulutin iltapäivällä agilitya ja lopuksi käytiin Fisun kanssa vielä testailemassa ulkokentällä valmiina olevaa ratatreeniä, joka oli 1-luokan helppo hyppäri. Tehtiin ensin keppejä, että saisin heti nyt keppien suoristamisen jälkeen vielä vähän lisää toistoja ja varmuutta. Kepit oli nyt siis ekaa kertaa ihan tavalliset suorat muovikepit, ei puiset kujakepit. Parilla ekalla toistolla yritti taas mennä ohjureiden ali ja yli, mutta tämä jäi onneksi muutamaan yritykseen, joiden jälkeen pujotteli ihan hienosti! Vauhti on toki hitaampi kuin mitä kujalla, mutta muuten meni hyvin. Sitten itse rataa, tehtiin parissa lyhyessä pätkässä. Laitoin rimat nyt 50cm korkeuteen, ja nyt huomasi tosi selvästi, että Fisulla oli oikeasti vaikeaa. Ponnistuspaikka meinasi valua koko ajan liian lähelle esteitä (ok, estevälitkin oli kyllä aika lyhyet) ja joutui tosissaan keskittymään hyppäämiseen. Vaikeudesta huolimatta Fisu tiesi, että rimoja ei kuulu pudottaa ja ihan tosissaan yritti, ja hyppäsikin muutaman aika hurjan kamikatse-loikan kun ponnistuspaikka oli väärä. Vain kaksi rimaa putosi, eli aika hyvin se selvisi! Rengasta tehtiin ulkokentän vanhalla kiinteällä renkaalla maxi-korkeudessa suoraan, ja siinä ei ollut tällä kertaa mitään ongelmaa.

Fisu on ollut meillä nyt jo vuoden! Tasan vuosi sitten nousin aamulla ensimmäistä kertaa sängystä Tending-koiran omistajana, kainalossani n. 4kg palanen tricolour-väristä muovailuvahaa. Vuoden aikana siitä on muovautunut lupaava, terve ja juuri mun näköinen nuori harrastuskoira. Päivääkään en vaihtaisi, ja saman pennun valitsisin nyt jos saisin itse valita.

DSC07926.jpgIMG_8389.jpg