Tiistaina käytiin Kaisin luona parturissa, Sarppa sai (jälleen kerran) uuden kesälookin :) Ihanan Nakke <3

Ennen ja jälkeen :)

Käytiin Kaisin kanssa tokoilemassa ihan vähäsen, Stepsu otti seuraamista, ohjattua, ruutua ja tunnarin. Seuraaminen oli ihan nättiä, ohjattu oikein hyvä. Nyt kun Step näki kapulat, niin ei mitään ongelmaa :) Ruutu myös hyvä. Kentällä oli tosi kova tuuli, tunnarissa oli vaikeuksia siitä johtuen. Step on saanut siihen jo itsevarmuutta, eikä siis nuuskinut kaikkia, vaan nappasi oman viereisen tuulen alapuolelta, tuuli varmaan puhalsi siihen oman hajua. Annoin tuoda, komensin irti ja lähetin uudestaan, nyt oli tarkempi ja toi oman. En olisi tästä kauhean huolissani, Step kuitenkin käytti nenää myös ensimmäisellä yrityksellä. Tälläisiä pitäisi päästä treenaamaan. Otettiin uudestaan, nyt teki hienosti.

Torstaina sitten Ojankoon agilitykisoihin molempien kanssa. Tuomarina Ritva Herrala, tarjolla 2 rataa. Eka oli agia, yllättävän haastava rata! Alussa tiukkaa kääntöä, varmempi tapa oli kierrättää hypyt pidemmän kautta valsseilla, mutta aika paljon paremmat kulmat tulisi pyörittämällä. Stepsu taipuu sen verran huonosti pyöritykseen, että päätin ottaa pidempää kautta. Menin Stepillä eka, oltiin 3. lähtijä, tuli aika hoppu tutustumisen jälkeen, en ehtinyt ottaa juuri mitään lämppäesteitä. No, siitähän tietää jo heti kuinka käy, Step hyppää huonosti jos ei ole tehnyt yhtään lämppähyppyjä. Eka ja toka rima alas, aivan täysin koiran vika. Ponnistuspaikka pahasti pielessä, tippui suoraan riman päälle. Ennen kolmoshyppyä pysäytin Stepin, toruin, ja sitten jatkettiinkin kauniilla nollalla maaliin. Kyllä ottaa päähän nuo rimat, koiran vika! Kyllä sen pitäisi osata hyppiä heti alusta asti, ei ollut mitään syytä pudottaa... Mä seisoin paikallani enkä varmasti häirinnyt yhtään. Tulos 15vp ajassa -5,29s.

Saran kanssa koitin pyöritystä, kun se yleensä taipuu niin hyvin niihin. Nakke olikin aivan älyttömän liukkaalla päällä, ei tullut ekaan vekkiin, ei tullut pyöritykseen vaan hyppäsi pitkälle, yritin onkia sylkkärillä seuraavalle hypylle, tuli ihan hyvin mutta sitten lähtikin hakemaan sivusuunnassa ylimääräisen hypyn ja hyl. Oli kyllä pikkaisen erilaista menoa kun viime kisoissa :O Jatkettiin, päästiin melkein loppuun asti siistillä radalla, aan kontaktikin oli hieno :) Puomilla en ottanut riittävästi etumatkaa, enkä ehtinyt työntämään puomin jälkeisellä hypyllä taakse, se tuli niin pirun nopeasti sieltä. Huh, onpas Nakkea vaikea ohjata, tuntuu kun se olis saanu entisestäänkin lisää vauhtia...

Toinen rata oli hyppäri, helpompi kun ensimmäinen. Vain yksi paha kohta, kepeille avokulma ja keppien takana ammotti putkensuu. Stepillä ei mitään ongelmaa, haki oikein kauniisti kepeille. Tehtiin tosi siisti ja nätti rata, eipä tullut juuri mitään ylimääräistä, yksi käännös valui ihan pikkaisen. Lopussa oli putki, hyppy, putki, hyppy, tokavikalla putkella ryysin liian eteen, Stepillä tuli kiire ja seuraava rima alas :( Voi hitto, aivan typerä virhe, täysin oma vika. Ei mitään järkeä rynnätä eteenpäin kun ei ollut mikään kiire ja seuraavalla putkella piti leikata. Pöh. Tulos 5vp ajassa -12,85s. Melkoista vauhtia mentiin, etenemä hurjat 5,49m/s, 3-luokan radalla!

Saran kanssa sitten, otin lämppäesteillä keppien avokulmaa, meni hienosti. Alku meni hyvin, ennen keppejä jarrutin kunnolla ja annoin hyvissä ajoin kepit-käskyn, lähti hakemaan hyvin, ehdin jo kiljaista jes kun näytti menevän oikeaan väliin, mutta ei, änkesi itsensä väkisin 2. väliin! En tajua mitä tapahtui, koski ihan ekaan keppiin mutta ei alottanut pujottelua kuitenkaan siitä! Todella outoa! Otin uudestaan, ja sama juttu! Ärähdin Saralle että nyt kunnolla ja otin edellisen hypyn kautta kunnolla, nyt meni oikein hienosti. Tehtiin kepit loppuun ja kiireen vilkkaa maaliin eli hyl. Otin toisella kentällä uudestaan keppejä, nyt meni kyllä oikein ihan mistä vaan kulmasta. Argh! Onpa ärsyttävää, mikähän ihme aivokatkos. Kisan jälkeen otin koko radan uudestaan, nyt meni kepit ihan hienosti, ja teki muutenkin aivan supermageen radan. 

Eilen kävin sadepäivän ratoksi tekemässä Stepsulle kevään ekan jäljen! Talloin n. 100m pitkän jäljen, nameja siellä täällä, 2 keppiä. Vanheni tunnin. Otin yhden lämppäkepin, hienosti muisti :) Janalla lähetin n. 7m päästä, lähti kyllä vauhdilla mutta samaa ongelmaa kun haussa, lähtee ihan mihin sattuu. En päästänyt, vaan vaadin että lähtee sinne mihin näytän, 3. yritys onnistui. Nappasi hienosti jäljen heti oikeaan suuntaan. Aluksi meni aivan kauhealla vauhdilla, mutta parin ekan namin jälkeen rauhottui, ja jäljesti todella kauniisti! Keskittynyttä ja tarkkaa työtä, nenä tosi syvällä. Ekan kepin ilmaisi varmasti. Kepin jälkeen työskentely huononi, ei enää syönyt läheskään kaikkia nameja vaan juoksi kamalaa kyytiä eteenpäin, ja tokasta kepista meni ohi. Hinasin takaisin, vieläkin yritti juosta joten kiskoin uudestaan takaisin. Selvittelin solmuun menneen liinan, ja sitten jatkettiin, pidin Stepsua nyt tosi kireellä liinalla, nyt jäljesti taas hyvin ja nosti kepin. En tiedä mikä tuossa tuli, eikö namit ja kepit sovi Stepsun mielestä samalle jäljelle? Vai olenko huomaamattani treenannut liian kaavamaisesti, niin että namijäljellä on aina vaan yksi keppi? Täytyy kaivella vanhat blogikirjoitukset läpi, jos sieltä löytyisi ratkaisu.