PM-reissun jälkeen arki on palannut tylsäksi ja harmaaksi. Ollaan Kokkolassa, täällä ei pahemmin olla päästy treenaamaan mitään. Ulkona on pimeää ja liukasta, hallilla iltaisin agilitytreenejä eikä mulla ole ryhmäpaikkaa eikä vapaaharjoitteluoikeutta. Joku päivä viime viikolla otettiin pihalla ihan mielenvirkistyksen vuoksi esineruutua pitkästä aikaa. Talloin kolme kaistaletta ja laitoin jokaiseen yhden esineen, kaksi suht edessä ja yksi ehkä 30m paikkeilla, kun pidempiä kaistaleita ei pikkumetsään mahtunut. Fisu oli tosi hyvä, kaikki löytyi ekalla pistolla ja oli hyvin nenä auki. Esineet oli tavallista vaikeampia, kun mulla ei ole esineruututarvikkeita edes mukana ja otin vaan jotain käyttöesineitä mitä satuin löytämään. Sara ja Step saivat myös etsiä yhden esineen molemmat, hitsi Sara on kyllä edelleen hyvä tässä. Se sai hajun todella kaukaa, ja paikansi hienosti. Step käytti aikansa lähinnä juoksentelemiseen :D

Viime lauantaina käytiin Pensalassa paimentamassa. Lampaat olivat tosi tahmeita, kun ne joutuivat pehmeiden olkien seasta sisältä ulkoilemaan kylmään lumihankeen. Tehtiin ensin hakuja lyhyellä matkalla, käskin tarkoituksella jatkamaan kaarta tasapainosta pois. Muutaman kerran koitti himmailla ja jäädä vajaaksi, mutta enimmäkseen kuunteli tosi hyvin. Toisella kierroksella tehtiin ajoa, lampaat olivat hurjan raskaita liikuteltavia ja Fisu joutui tosi kovasti työstämään, että sai niitä liikkeelle. Muutaman kerran joutui käyttämään hampaita, mutta teki sen aika siivosti. Loppua kohden alkoivat liikkumaan selvästi paremmin.

Viime maanantaina käytiin Kiltalaisten tokotreeneissä kuokkimassa. Aloitettiin paikallaololla, otin istumisen ja kävin palkkaamassa siitä. Kertaalleen otin luoksetulon suoraan istumisesta, ja sitten laitoin Fisun vielä takaisin ja otin yhden maahanmenon. Nyt meni hienosti maahan. Sitten tehtiin yksilöliikkeinä luoksetulon stoppia takapalkalla, luoksetulon loppua sivulle naminheitoista, noudon luovutusta sivulle parilla pienellä kapulalla, yksi eteenmeno ja ruudun loppua. Ja toki liikkeiden välejä ja siirtymiä. Fisu oli aika täpinöissään, ja pinkoi oikeastaan kaikessa kuin viimeistä päivää. Ei jatkettu nyt enää täysin lelutonta treenausta, mutta pääpaino palkkauksessa on edelleen namissa, lelun saa harkitusti muutaman kerran treenin aikana. Luoksetulon stoppi oli ihan hieno, vapautin takana olevalle namikupille ja kun tuli sieltä, laitoin vielä matkalla maahan. Eteenmeno oli hyvä, ja palkkasin siitä namilla. Ruutua tehtiin ihan lyhyellä matkalla erikseen, kävin pari kertaa näyttämässä ja kun juoksi hyvällä asenteella ruutuun, heitin pallon ruudusta yli niin, että sai jatkaa matkaa suoraan palkalle. Tätä samaa treeniä kokeiltiin joskus ehkä pari vuotta sitten avustajan kanssa kun Fisu yritti jäädä liian eteen ruudussa, ja toimi silloin kivasti. Nytkin meni hyvin, yhden kerran otin ilman pallonheittoa ja hyvin tähtäsi taakse! Sivulletulot kapulan kanssa ja ilman on edelleen vaikeita, etenkin nyt kun PM:ien takia niistä on tullut taukoa. Fisu tulee niin kovaa että helposti törmää jalkaan tai sitten jää vinoon, tai jalat sojottaa joka suuntaan. Huoh, vaikeaa... Kapulan kanssa etenkin sivulletulo on vaikea, kun tulee niin tiiviisti että melkein joka kerta tönii mua kapulalla. En tajua, miten tämä olisi tarkoitus opettaa, mullaha on aina koirat tuoneet kapulat eteen joten ongelma ei ole pahemmin tullut vastaan.

Tässä muutama Oilin kameralla napattu kuva-muisto Norjan reissulta

Fisu.jpgFisu2.jpgFisu3.jpgFisu4.jpg