Noniin, sekin nähty. Kisattiin Messarissa numerolla 19, eli vähän ennen puolta väliä. Meidän suorituksen aikana hallissa kävi melkoinen kuhina, oli ihmisiä, koiria, kuulutuksia ja paljon taustahälyä. Testasin mattoa ennen kehään menoa, aika liukkaalta tuntui. Liikkeet tehtiin kolmessa kehässä, neljässä eri osassa. 

Eka kehä, tuomari Carina Savander-Ranne

Ohjattu: 8,5 arvottiin vasen, kokonaisuutena ihan siisti, sivulletulo Carinan mielestä vino. Aika varovasti liikkui liukkaalla matolla. 

Ruutu: 6. Merkille hidas, selvästi varoi mattoa nyt enemmän. Merkiltä lähti ihan ihmeelliseen suuntaan, jonnekin keskelle kehää, ei huomannut ruutua. Arvoin siinä sitten, että pitäisikö pysäyttää ja antaa lisäkäsky, mutta ennen kun ehdin tehdä mitään, bongasi ruudun ja meni sinne itse. Seis ja maahan, ei totellut maahan-käskyä, jouduin antamaan uuden käskyn. Oli selvästi itsekin hämmentynyt tuosta ylimääräisestä lenkistä. Loppuosa ok.

Kaukot: 9. Näitä pelkäsin, mutta tekikin tosi hienot kaukot! Yksi piste lähti siitä, että kääntyi vähän vinottain, en tiedä missä vaihdossa se sen tekee, tästä on valitettu ennenkin.

Video ekasta kehästä. Valitettavasti se ruutu puuttuu, just se minkä olisin halunnut nähdä videolta...

Toka kehä, tuomari Kaisa Lähdesmäki

Paikalla makuu: 8 meni maahan naapurin käskyllä. MUR!!!!!! IHAN KUN EI OLTAIS TREENATTU TÄTÄ!!!!!!! On tehnyt kerran aikaisemminkin, treeneissä ei ole reagoinut kylläkään...

Paikalla istuminen: 10 ilmeisesti ihan kunnossa

Hyppynouto: 9,5 luovutus vähän hidas

Luoksetulo: 5 tripla-MUR!!!!! Ihan kun ei oltais tätäkään treenattu..... Teki kaksi maahanmenoa. En todellakaan käsitä mikä mielenhäiriö tässä tapahtui, ei oo ikinä tehnyt ennen. Molemmat maahanmenot kyllä ihan hienoja, mut ei paljoa naurata.

Video tästä kehästä (ilman paikallaoloja) 

Tässä vaiheessa vitutusaste oli jo aika korkeella, ei mitään saumaa hyvään tulokseen, ja mitä virheitä!! Niin outoja virheitä kun olla voi! Step tuntui jotenkin kummalta kehässä, oli kyllä pirteä ja reipas, mutta jotenkin vähän hätäinen, ei oikein kuunnellut käskyjä vaan teki omiaan, ja siirtymissä tuntui siltä kun olisi lentoon lähdössä.

Vika kehä, tuomari Ralf Björklund

Zeta: 6 istui seisomisen! Aaarghhh mikä tunne kun käännyin merkillä ja se istui. Ei voi olla totta, se ei ole IKINÄ ennen mokannut tätä kokeessa! En tajua.... Ollaan treenattu vaikka miten paljon, varmaan joka päivä lenkeillä olen tehnyt sekaisin kaikkia jääviä, ja Step on tehnyt tosi hyvin.

Seuraaminen: 8 alkoi juoksulla, koko juoksupätkä tuntui aivan kauhealta, oli tosi väljä. Ei olla treenattu juoksua kauheesti, ja sen huomaa. Vikassa pysähdyksessä meinasi jatkaa matkaa. Muuten seurasi hyvin, ja se on kauhean söpö kun se näyttää niin iloiselta, häntä heiluu koko ajan :)

Tunnari: 9 palautus hidas, ja korjasi otetta, plääh... Ei siis mitään hyötyä treeneistä tässäkään.

Video vikasta kehästä

Yht. EVL2-tulos 249p ja sija 19./50. Pisteiden valossa ei oltu ihan paskoja, mutta harmittaa silti. Ollaan treenattu PALJON, eikä koe mennyt todellakaan osaamistason mukaan, vaan oli todellinen rimanalitus. Stepillä on hyvällä mallilla kaikki liikkeet, nähtävästi tuo ympäristö sitten vaikutti kuitenkin suoritukseen noin paljon, vaikka sitä ei suoranaisesti huomannut. Step ei ole tosiaankaan mikään häiriöherkkä koira, eikä se kehässä reagoinut mitenkään ympäristön hälinään, mutta asenne oli silti väärä. Mukavaa päästä ensi viikonloppuna Pieksämäelle ns. normikokeeseen (tai on sekin maajoukkueen karsintakoe, mutta ei minkään näyttelyn yhteydessä), saa nähdä miten tekee siellä. 

Eilen aamulla käytiin nopsaan treenaamassa esineruutua, kun tajusin ettei olla tehty sitä varmaan kuukauteen, ja Saralla on koe tulossa. Talloin ehkä 30x50m ruudun, ja sinne 4 esinettä, 2 eteen ja 2 taakse. Sara nosti eka molemmat etuesineet nopeeseen tahtiin, eikä sen jälkeen enää oikein irronnut syvälle, meinasi varmaan että täältä edestä niitä löytyy kuitenkin lisää. Ei lähtenyt irtoamaan vaikka miten lähetin, meni vaan ulos alueelta. Laitoin sitten Saran puuhun, ja otin Stepin etsimään, Sara sai katsoa vierestä. Stepilläkin oli ongelmia irrota kauas, tai pikemminkin suoraan ja kauas. Irtosi se, mutta ulos alueelta, varmaan 100m. Menin lähempää lähettämään, nyt löysi. Laitoin esineen takaisin, ja sitten Sara vuoroon uudestaan. Johan oli vauhtia :D Ja kyllä irtosi, kateuden voima on ihmeellinen... Hieno ja suora pisto, löysi heti. Kävin sitten varmuuden vuoksi näyttämässä vikaa esinettä, kun se oli aika hankala esine (joku minikokoinen kiikari) ja halusin että vika onnistuu 100% varmuudella. Hyvin haki.