Miten tämä meidän treenaaminen on näin kovasti painottunut vaan tokoon? Kai nää pakkaset vaikuttaa kun oikeen mitään muuta ei voi tehdä... Tänään siis tokoilemaan bc-porukalla Vermoon. Päivällä koulussa äikäntunnilla nuokkuessani pohdin Stepin luoksetuloa, ja sain omituisen, mutta kokeilemisen arvoisen idean. Stepsullahan on aika vahva peruuttaminen, keksin, että jos luoksetulossa hihkaisen heti stopin jälkeen peru, niin sen on pakko pysähtyä nopeasti jotta voi alkaa peruuttamaan. Kotona kokeilin tätä sisällä, pikkaisen oli yllättyneen näköinen mutta peruutti kyllä. Kokeilin uudestaan, ja kyllä, hienosti lähti peruuttamaan melkein suoraan vauhdista, tassut ihan liukuivat kun löi jarrut pohjaan, vaikka ei tullut edes kovaa. Kokeilin kerran niin että sanoinkin vaan sen seis-käskyn, ja kas, pysähtyi sairaan hyvin!

Vermossa sitten aloitettiin pienellä seuraamisella, muu porukka hääri ympärillä ja toimi liikkureina, kun eilen Stepsu vähän hämmästeli ympärillä hyöriviä tuomareita. Nyt ei häiriintynyt yhtään, seurasi ihan kivasti. Kontakti putosi pari kertaa kun kävelin vähän isomman lumikinoksen läpi, Stepsu katsahti maahan, luuli varmaan että mä seuruutan sitä jossain ojassa :) Paikka oli ihan jees. Sitten ruutuun, ympärillä ihan kamalasti häiriömerkkejä, meidän omat isot oranssit merkit vieressä luoksetulomerkkeinä, ruutu oli tehty punaisista, kapeista merkeistä. Lelu oli valmiina ruudussa, mutta eihän se tuolla pimeydessä mihinkään näkynyt. Haki katseella ihan hyvin sinne päin joten lähetin, juoksi kovaa ruudun viereen meidän oranssien merkkien luo, eli hämääntyi siis oudon näköisistä merkeistä. Kutsuin pois ja lähetin uudestaan vähän lähempää, nyt löytyi. Otettiin perään uudestaan, nyt oli ihan hyvä, hakeutui varmasti sinne. Sitten pari kertaa läheltä paikan hakua, jäi liian eteen joten odotin että menee taaemmas ja sieltä naksu. Sitten jätin lelun ruutuun niin ettei Step huomannut ja siirryin ottamaan noutoa. Otettiin 2 kertaa pelkkä luovutus, eka pitkällä matkalla vauhtinoutona, palkkasin kun kiihdytti, toka lyhyemmällä matkalla luovutukseen asti, oli tosi hyvä ja suora. Sitten uudestaan ruutuun, otin kokeenomaisen virittelyn ja siitä käsky. Meni kovaa ja ei huomannut lelua, haki ihan keskelle, huomasi lelun kun kääntyi ympäri hakemaan parempaa paikkaa ja sai palkan :) Oikein hyvin siis! Ruutu tuntuu nyt taas  toimivan, en tiedä mikä kiikasti vähän aikaa sitten, tuntui ettei toiminut millään. Nyt vaan vauhtiruutua ja loppuosaa ennen koetta.

Tähän väliin Sara treenasi seuraamista, merkkiä ja ruutua. seuraaminen hyvää, merkki huonoa ja ruutu kohtalainen.

Stepin toinen sessio aloitettiin tällä meidän luoksetulokokeilulla. Pyysin Henkkaa pitämään Stepsua, ja kutsuin, seis ja peru kun tuli kovaa, ja kas, toimi ihan yhtä hyvin kuin kotona! Kokeilin uudestaan, taas toimi! Helposti menee istumaan perun jälkeen, mutta eihän se mitään haittaa kun kokeessa sitä perua ei kuitenkaan tule. Kokeilin ilman perua, kerran meni maahan, sanoin ehkä vähän liian kovasti käskyn. Toisella yrittämällä oli ihan super! Tätä täytyy ehdottomasti jatkaa, jospa tästä löytyisi ratkaisu ongelmaan! Mä sisimmässäni tiedän että Step pystyy kyllä tekemään todella nopeita stoppeja, se on sitten toinen juttu saanko kaivettua ja vahvistettua ne myös esille... Lopuksi sitten tunnaria. Ekalla kapulat oli tosi kaukana, Step ei nähnyt kunnolla missä, mutta hienosti se etsi ne sieltä kinoksesta. Oma sattui heti tokana kohdalle, otti suuhun, pudotti ja näytti siltä että nuuskii muut, mutta tulikin toiseen aatoksiin ja lähti tuomaan, aivan kamalasti pureskellen... siitä moitteet, ja pelkkä luovutus perään, nyt tietysti ihan ok. Sitten uusi otos väärien kera, nyt alotti eri kohdasta nuuskimaan ja nuuski kaikki läpi ennen kun oma tuli kohdalle, nappasi heti suuhun ja lähti tuomaan, mä lähdin samalla karkuun että sain vauhdikkan luovutuksen, silloin ei pure niin pahasti. Raivostuttava tää tunnari... Ei se mitään muuta noutokapulaa pure... 

Tässä muutama Tiian ottama tokoilukuva Keravan treeneistä:

Virittelyä ruutuun...

..."Matkaan, Pokemon!"

Määränpää saavutettu, ja kas, sieltä löytyi lelu!