Oltiin tänään aamupäivällä treenaamassa tokoa Barona-areenan parkkiksella Tiian ja koirien kanssa. Ilmotin tänään Stepin BH-kokeeseen, eli nyt aletaan treenaamaan siihen jossain määrin järjestelmällisesti. Stepsunen alotti paikallaoloilla, ensin lyhyt istuminen, menin lumikasan taakse piileskelemään. Hyvin pysyi kuten aina. Sitten paikalla makuuta, sanoin virittelyksi "maahanmeno". Hyvin meni ekalla käskyllä, koitin nyt jättää Stepin ilman mitään käskyä, aikaisemmin olen toistanut maahan-käskyn. Hyvin jäi ilman käskyä, eli jätän sen jatkossakin pois. Pysyi kivasti, ainoa ongelma on että Step menee vähän vinosti maahan. Otin pari maahanmenoa käsiavun kanssa että saisin suoria.

Sara alotti sitten liikkeillä. Ensin vähän merkkiä, aika varovasti meni liukkaalla, tai sitten se vaan sikailee, ota siitä nyt selvää... Sitten ohjatun suunnat palloilla, hyvin meni. SIt ruutuun, missä oli lelu jo valmiina. Sara ei meinannut huomata lelua, vaan pysähtyi itse ruutuun niinkuin tekee jos lelua ei ole, vasta kun oli sen päällä huomasi ja otti suuhun. Seuraava ilman lelua, se ihan hyvä, stoppi keskelle. Vika pallon kanssa. Sitten treenattiin seuraamista. Tehtiin pitkä suora, kehuin välillä kun seurasi niin hurjan nätisti. Ennen täyskäännöstä hidastin vähäsen, ja täyskäännös olikin ihan mainio! Hyvä Sara! Muutenkin Sara seurasi tosi nätisti, hyvä paikka ja kontakti. Muuta ei jaksettu enää ottaakaan.

Step alotti hihnassa seuraamisella. Argh, sitä on niin ärsyttävää treenata kun tuntuu et käsiä pitäis olla vähintään 3, yksi hihnalle, yksi naksuttimelle ja yks jolla saa namin nopeesti taskusta. Ei jaksettu sitä pitkään vaan otin pennen irti ja tehtiin vapaana seuraamista. Paikka on valunut taas ihan toivottoman eteen, sitä siis korjailtiin. Ympyrä ei enää toimi, Stepsu ei väistä vaan painaa ihan kunnolla. Vasemmalle käännöksetkään ei aluksi tuntuneet toimivan, vasta kun tehtiin toooooosi hitaalla vauhdilla kävelyä, ja siitä käännöksiä vasempaan, Step piti ok paikan. Jotain positiivista kuitenkin, Step kesti ihan hyvin vähän pidempää matkaa ilman palkkaa. Muutenkin musta tuntuu et se keskittyy aina paljon paremmin jos treenataan porukalla kuin että jos olen yksin omien koirien kanssa. Seuraamisen jälkeen Step sai tehdä vähäsen ruutua. 2 ekaa lelulla, sitten yks tyhjänä, hienosti syöksyi ruutuun, jes ja vapautus. Vika taas lelulla.

Pienen tauon jälkeen tehtiin Stepin kanssa vielä maahanmenoa. Eka pari käsiavulla, sitten kokonainen taakse kävelyllä (hieno oli) ja lopuksi pk-tyylinen, eli maahanmeno ja luoksetulo. Sekin oli hieno, kovaa tuli ja loppuasento hyvä. Sitten vielä yks vauhtiluoksetulo ja lopetettiin siihen.

Tässä pari kuvaa treeneistä, kuvaaja Tiia Hämäläinen

^Tässä paikka on jo vähän parempi mitä treenin alussa

Neiti Kaljunen merkillä ;)

Vauhdilla ruutuun...

Sara osaa ottaa rennosti näin lomalla, yllätin sen iltapäivällä nukkumasta mun sängyssä hyvin laiskan näköisenä :D