Mitäpä sitä ihminen tekisi vapaapäivinään? No mä ainakin treenasin :D Keskiviikkona käytiin Shantin ja koirien kanssa Puolarmetsässä treenaamassa agilityä. Tarkoitus oli tehdä karsintojen vikaa finaalirataa, mutta ei saatu mistään tulostettua ratapiirrosta. Mentiin sitten kentälle ja katsottiin mikä rata siellä oli valmiina, ja kas, juuri se finaaliratahan meitä siellä odotti valmiiksi rakennettuna ja numeroituna :D Kenttä oli vähän pienempi kuin Seinäjoella, estevälit lyhyemmät ja näin rata oli hieman helpotettu versio alkuperäisestä. Otin ensin Stepin kanssa, kokeilin nyt leikkausta okserilla. Toimi hyvin, ei pudottanut ollenkaan rimaa! Kokeilin myös muuria toiselta puolelta, aluksi ei toiminut, mun poispäinkäännös oli huonosti ajoittunut, mutta sain toimimaan parin yrityksen jälkeen. Saran kanssa otin kahdessa pätkässä, en halunnut tehdä aalta tiukkaa käännöstä ilman kaarta. Aluksi unohdin koko leikkauksen, ja jouduin palkkaamaan pelkän okserin jälkeen :D Sitten päästiinkin ihan siistillä pätkällä aalle. Jatkettiin aalta, vähän valui kaarrokset ja poispäinkäännöksessä tuli ylimääräinen kieppi, mutta nollalla maaliin! Vau, Sara selvisi paljon paremmin tästä radasta kun Stepsu, vaikka luulin että tämä olisi ihan mahdoton Saran kanssa. Hiottiin sitten paria käännöstä, poispäinkäännös saatiin tosi hienoksi :) Otettiin myös alun pakkovalssia, siinä Saralla tuli pari kertaa rima alas. Lopuksi käytiin viereisellä kentällä ottamassa hyppytekniikkaa, tehtiin pitenevä sarja ja yksittäisenä hyppynä okseria. Step oli ihan hieno, Saralla tuli sarjassa muutama ylimääräinen askel kun lähetin liian läheltä. Otin myös pari kertaa Aan Saran kanssa, teki hienosti.

Illalla hakuilemaan kouluporukalla. Otin Stepille 5 ukkoa, etukulmat, sitten kaksi seuraavaa niin että maalimiehet oli vähän siirtyneet alueelle päin, että Step joutuisi tekemään L:n, ja vika suora takakulmassa. Ilma oli tosi hiostava, eikä metsässä ollut pienintäkään tuulta, siihen nähden liian vaikea treeni. Eka pisto oli tosi hyvä, löysi heti. Toinen etukulma oli tosi vaikea, ei tuullut yhtään ja maalimies oli pienen kallion alla. Step juoksi ihan läheltä kallion päältä mutta ei saanut hajua. Teki tosi kauniin ison piston, mutta ei löytynyt. Lähetin uudestaan, nyt löytyi. Kolmannella kääntyi taaksepäin alueella ja meni tarkistamaan etukulman. Kutsuin pois ja lähetin uudestaan, nyt löysi. Neljäs oli hyvä. Vika oli sitten tosi vaikea, teki hyviä pistoja ja oli mennyt ihan läheltä, mutta ei vaan saanut hajua. Jouduin lähettämään monta kertaa, ja Stepsu alkoi jo selvästi hyytyä. Menin lähemmäs lähettämään, kun vihdoin löysi, ilmaisu oli tosi huonoa, katkonaista. Seuraavaksi pitää ottaa Stepille helppo treeni vaikka ääniavuilla, sillä on ollut nyt jo kahdet peräkkäiset treenit tosi vaikeita. 

Otin treenin lopuksi Saralle ihan pienen ilmaisutreenin, kaksi rullantuontia irtorullilla. Molemmat maalimiehet oli näkyvillä, ettei Saran tarvitse etsiä. Eka oli tosi hyvä, tokalla tiputti rullan liian aikaisin, en hyväksynyt sitä vaan otettiin uudestaan. Nyt toi sivulle asti ja pääsi näytölle. Hyvin näyttäisi olevan kuvio selvillä.

Torstaina aamupäivällä mentiin Kivikkoon tottistelemaan. Taas aivan älytön helle, olin ajatellut ottaa  muitakin tottisliikkeitä mutta helteen takia pitäydyin pelkissä hypyissä, muita liikkeitä voi treenata kotonakin. Otin Stepsun ensin, metrinen oli taas aivan älyttömän vaikea. Yritti kiertää, en antanut, vaan palkkasin kaikista yrityksistä joilla pääsi yli. Ottaa kunnolla tukea, mutta aivan sama, parempi sekin kun että kiertää tai satuttaa itsensä kun yrittää hypätä puhtaasti. Otin kapulan kanssa, ensin yritti kiertää takaisin tullessa, kielsin ja vein uudestaan esteen taakse ja nyt tuli yli. Uusi yritys, nyt onnistui molempiin suuntiin. Estenoutoa otettiin yksi toisto, se oli oikein hyvä. Stepsulle juomatauko, ja treenasin Saran kanssa. Sillä oli nyt jostain syystä myös ongelmia metrisen kanssa, kolautti, ja sen jälkeen yritti kiertää. En sallinut vaan vaadin hyppäämään, kolautti uudestaan. Otin sitten ilman kapulaa kovan vauhdin kanssa, ekalla varoi vähän hyppyä ja kolautti, mutta tokalla meni reippaasti yli. Otettiin estenoutoa pallon kanssa, treenattiin erilaisia lähestymiskulmia. On se ketterä, pääsee yli täysin ilman vauhtia vaikka mistä kulmasta. Sitten Sara juomatauolle ja Step uudestaan vuoroon, otin kaksi toistoa vielä metristä, niin että otin kunnon vauhdit ja heitin pallon yli. Hyppäsi molemmat puhtaasti :) Sitten eteenmeno, se oli makee :) Sara pääsi myös ottamaan eteenmenon, sekin oli oikein hieno. 

Torstai-iltanakin hakutreeneihin, tällä kertaa pelkkä Sara treenasi. Otettiin alkuun yksi esine, Sara oli jotenkin tosi laiskan oloinen. Ei edennyt takarajalle asti ollenkaan, jouduin näyttämään esineen ennen kun irtosi kunnolla. Aloin jo miettiä, että onko Sara jotenkin kipeä kun tottiksessa hyppy ei onnistunut ja esinekin meni huonosti. Hakutreenit meni kuitenkin niin hyvin että ei tuo kovin pahasti sairas voi olla :D Saralle 4 ukkoa, etukulmat, alueen puolivälissä ihan 50m:ssä kunnon maakuoppa, ja vika oli vähän lähempänä tiheässä metsikössä. Ekan piston läheisyydessä oli häiriöpiilo. Lähetin etukulmaan, mutta Sara lähti väkisin teltalle. Komensin pois ja lähetin uudestaan, taas meni teltalle. Uudestaan pois, menin eri kohtaan lähettämään. Nyt lähti jo muutaman metrin suoraan mutta taas kääntyi teltalle. Mulla alkoi jo hermot mennä tuohon sikailuun, komensin tosi tiukasti pois teltalta ja menin lähemmäs lähettämään. Nyt meni suoraan ja löysi. Kävelin pois teltan kautta, nyt Sara ei reagoinut siihen mitenkään. Toka etukulma oli täydellinen, tuon suorempaan ei voisi mennä. Käveltiin aluetta pitkin seuraavaan lähetyspaikkaan, Sara alkoi ottamaan hajua maakuoppapiilosta jo ennen keskilinjaa. Muille koirille maakuoppa oli vaikea, eivät meinanneet saada hajua siitä, mutta Sara sai kyllä todella kaukaa. Lähetyksessä lähti varmasti suoraan kohti maakuoppaa ja löysi heti. Vikalle piilolle lähetin ison kiven vierestä, lähti vinoon kivelle. Huusin takaisin, mutta Saralla olikin jo haju, eikä tullut vaikka huusin, vaan meni ukolle. Hyvä tietää, että se luottaa nenäänsä noin hyvin, eikä tottele kutsuja jos on hajulla. Kaiken kaikkiaan tosi hyvä treeni, hyvin se työskentelee nenällä!