Tällä viikolla ollaan moneen kertaan käyty metsässä hakemassa pää täyteen hirvikärpäsiä. Maanantaina koirat pitivät lepopäivän ja käytiin vaan lenkillä (hirvikärpäsiä saa myös lenkkeillessä), ja tiistaina haettiin päivän hirvikärpäsannos Somerolta. Käytiin siis aamutreeneissä paimentamassa ennen töihin menoa, Fisu teki ekan kierroksen poispäinajoa liinassa pitkästä aikaa, ajatuksena yrittää saada se pitämään parempaa etäisyyttä ja rauhallisempaa vauhtia. Liina ei kuitenkaan oikein toimi Fisun kanssa, kun aina liinan kiristyessä se kääntyy katsomaan mua. Sille on opetettu varsin voimakkaaksi hihnakäyttäytyminen, eli hihnassa EI vedetä, ja jos Fisu jotain haluaa hihnassa ollessaan, niin se pyytää sitä tulemalla mun viereen seuraamaan. Se ei sitten oikein toimi, jos Fisu keskittyy lampaiden sijaan hihnassa kauniisti kävelemiseen ja pitää muhun kontaktia. Ei saatu oikein hyvää kuljetusta ollenkaan, lampaat pääsivät koko ajan ihan liian kauas kun Fisu liinan kiristyessä kääntyi pois lampailta mua kohti ja tuli kysyvänä pyytämään lupaa saada jatkaa. Toka kierros otettiin sitten vapaana, tehtiin flänkeillä kuuntelutreeniä, eli pätkä ajoa, flänkki jompaan kumpaan suuntaan ja pysäytin joko 90 asteen kulmassa tai tasapainossa, ja välillä pyysin jatkamaan ajoa poikittain tai välillä käskin jatkamaan flänkkiä. Aluksi oli vähän vaikeaa, ei suostunut siirtymään pois tasapainosta, mutta muutaman vartaloavulla muistutuksen jälkeen alkoi tottelemaan. Välillä sai tehdä pätkän ajoa, ja nämä pätkät oli nyt tosi kivoja ja hyvällä rytmillä tehtyjä. Ehkä se ajo sieltä lähtee joskus tulemaan...

Keskiviikkona käytiin Marjon kanssa treenaamassa jälkeä Peppursuolla. Tallottiin jäljet vanhenemaan, ja tehtiin esineruutua siinä odotellessa. Tallottiin kolme kaistaletta, ja niihin kaikkiin yksi esine, kaksi takana ja yksi ihan lähiesineenä. Fisulla oli kovin vaikeaa, eka esine oli pieni palanen jotakin huopaa, ja Fisu ei reagoinut siihen mitenkään! Ei tiedä miten se muka ei haissut, mutta meni monta kertaa aivan vierestä ohi reagoimatta, ja kun mentiin sitten yhdessä katsomaan, niin ei todellakaan siis reagoinut lainkaan ennen kuin vasta kun näytin esinettä. Sitten mentiin yhdessä takaisin lähetyslinjalle ja nyt haki esineen. Toka esine ei ollut yhtä vaikea, mutta pariin kertaan jouduin tässäkin lähettämään, kun ei juossut suoraan vaan sinkoili vähän mihin sattuu. Sai kuitenkin hajun tosi hyvin ja paikansi. Vika oli paras, sai heti hajun ohi juostessaan ja löysi.

Itse jälki meni ihan kohtalaisesti. Janalla sinkosi ensin vasemmalle vinoon, otin uudestaan sivullle ja toisella lähetyksellä lähti suoraan, ja nappasi jäljen. Janan ja jäljen leikkauskohdassa oli iso keppi, ja sen bongasi hienosti. Sitten jäljelle, siitä lähti hyvin jäljestämään. Oli taas tosi haipakkaa menoa, sain juosta perässä. Eka keppi kuitenkin nousi ihan hienosti. Tokan kepin bongasi, jäi hetkeksi tarkentamaan mutta heti kun ei noussut, niin jatkoi matkaa :O En päästänyt vaan otin takaisin ja vaadin nostamaan kepin. Tässä näkee hyvin, että jälki vetää vähän turhan paljon, ja vaikka motivaatio kepeillä on musta ihan hyvä, niin kuitenkin valitsee mielummin jäljen jos keppi ei heti löydy. Kolmas keppi jäi, oli tosi lähellä kulmaa eikä ollut siinä kohtaa jäljen päällä, joten tätä en nostattanut vaan jatkettiin. Loput kepit nousi hienosti ja varmasti, ja jäljesti ihan kivalla rytmillä, selvästi rauhottui loppua kohden. Ja hirvikärpäsiä kaivoin päästä vielä seuraavana aamunakin!

Torstaina tehtiin taas esineitä Fisun, Saran ja Stepin (ja hirvikärpästen) kanssa ja pieni keppitreeni Fisulle. Esineitä nyt kahdella kaistaleella, tuulen yläpuolella kaistaleiden takalaidalla. Tää meni nyt tosi hyvin, tuuli selvästi auttaa kovasti ja teki hienot suorat pistot ja molemmat esineet löytyi helposti. Keppitreeni oli keppijekkujälki, 6 keppiä ehkä 200m jäljellä hankalissa paikoissa. Jana oli ehkä 15m ja lähti oikealle. Janalla otti pitkästä aikaa takajäljen, en edes muista koska viimeksi on ottanut, ehkä joskus heinäkuussa. Yhdestä kepistä olisi mennyt reagoimatta ohi, mutta vaadin nostamaan. Muuten meni kivasti, ja vika keppi syvässä hiekkaisessa maakuopassa nousi myös itsenäisesti. 

14371984_10154556980291170_1420870022_n.

Perjantain hirvikärpäset haettiin vaan lenkeillä, mutta illalla tottisteltiin lähinurmella. Otettiin pariin kertaan jäävät, joku suora luoksetulo, ja sitten hyppynoutoa. Hypytin nyt ekaa kertaa tarkoituksella vähän ylikorkeaa hyppyä, ehkä 103cm tms. Hyvin hyppäsi, ei kertaakaan edes hipaissut esteeseen ja 650g kapulalla ei mitään ongelmaa. 

Tänään kävin kuokkimassa meidän hakuporukan treeneissä, en tosin hakuillut, vaan tein janatreenin Fisulle hakuradan lähelle, ja hakutreenien jälkeen otettiin porukalla esineet. Taas kolme kaistaletta, vieraat esineet. Aika kehno esitys taas :( Eka löyty jokseenkin helposti, mutta tokalla ja kolmannella sain lähettää tsiljoona kertaa, suihkii menemään tallausjälkiä eikä etene suoraan. On kyllä nenä auki, mutta kun menee niin maavainuisesti niin ei saa kovin kaukaa hajua, eikä löydä. Pöh. Janat meni ihan kivasti, kaikki lähetykset oli hyviä ja suoria, yhtään ei tarvinnut uusia, ja kaikki neljä jälkeä otti suoraan oikein. Ekan jäljen kepistä meni yli, mutta palattiin takaisin ja vaadin nostamaan. Muut kepit meni hienosti.