Käytiin iltapäivällä Tiian ja Jannin kanssa treenaamassa tokoa Kaskiniityllä, ilma oli inhottavan sateinen ja tuulinen, heh, en olis kyllä mennyt jos ei oltais sovittu etukäteen että treenataan yhdessä, nyt oli pakko raahautua... Rakennettiin kehät, ja alotettiin p-oloilla Saran kanssa. Istuminen hyvä, maahanmenossa katsoi liikkuria joten odotin että otti kontaktin, vasta sitten käsky. Pysyi hyvin, mutta otettiin loppuun pari toistoa maahanmenoa. Sitten mentiin kauemmalle pellolle tekemään seuraamista. Sara tuntui aika kivalta, oikealle käännökset oli vähän liioiteltuja ja liikkeellelähdöissä katkeaa kontakti kuten aina, mutta muuten ihan ok. Sitten pieni tauko, jonka jälkeen luoksetulo. Ekalla suora, tokalla pelkkä seis, kolmas pelkkä maahan. Kaikki toimi ihan ok! Seisominen on ollut paljon parempi, mut on tämä parempi kuin se että menee maahan. Sitten ruutuun, merkki hyvä, ruutuun ihan ok vauhtia, jäi suht etuosaan mutta osaa hyvin katsoa nauhoista että on sisällä. Otettiin vähän lähempää muutama toisto, palkkasin kun hakeutui takareunaan. Lopuksi tunnaria 2 toistoa, Janni liikkuroi, tehtiin kisanomaisesti. Molemmat oikein hyviä, ekalla luovutus hidas, mutta tokalla sekin parempi. Ei koskenut vääriin ja nuuski hyvin. Sitten vielä kaukot, ne on näköjään kaikkein pahiten hajalla... Sara ei osannut tänään istua, ei maasta eikä seisomasta. Oi voi. No, huomenna muutamat toistot siihen ja naksuttelua.

Step teki seuraamista, liikuin itse hitaasti ja kiinnitin huomiota pään asentoon. Aika kivoja pätkiä saatiin, täyskäännökset oli vähän liioiteltuja mutta muuten ok. Sitten ruutu, olin vienyt pallon sinne valmiiksi, ja lähetin kisamatkalta. Lähti kovaa, vähän ennen ruutua tajusi lelun ja syöksyi sinne. Otettiin kerran lyhyemmällä matkalla ilman lelua, meni hyvin. Sitten tunnari, Stepsu oli varsin pätevä! Nuuski hyvin, ei koskenut vääriin, otti oman, kehuin heti. Luovutuksessa tuli ensin eteen mutta siirtyi heti sivulle ilman mitään käskyä, ennen kun oli ehtinyt istua. Toinen aika saman oloinen, löysi oman melkein heti, otti suuhun ja jatkoi vielä vähän nuuskimista, mutta ei tiputtanut ja lähti sitten tuomaan, kehuin. Otettiin lopuksi muutamat haukut, kokeilin miten siitä lähtee ääntä treenikentällä. Aika hyviä 7-8 haukun sarjoja saatiin :)

Illalla sitten myöhään mentiin treenaamaan viestiä isojen koirien kanssa. Treenattiin Puolarmetsässä sellaisessa maastossa jossa ei olla oltu pitkään aikaan, mukavaa vaihtelua! Mä jäin A-pisteelle, ja kokeiltiin sellaista häiriötreeniä, että vein Stellan puuhun kiinni n. 50m päähän lähetyspisteestä sen jälkeen kun Santi ja koirat olivat lähteneet. Sara tuli ekana, ja treeni toimi just niinkuin toivoinkin! Tuli kovaa, kun huomasi Stellan, pysähtyi hölmistyneenä katsomaan. Seisoi hetken, ja kun Stella ei reagoinut, kääntyi mua kohden ja lähti tulemaan, jolloin heti kehuin. Lähtiessä ei enää reagoinut Stellaan ollenkaan. Seuraavalla matkalla annoin Stellan vielä olla siellä, nyt ei reagoinut enää mulle tullessa. Vikat matkatkin hyvin, jälkipätkällä olivat molemmat koirat vähän seikkailleet mutta löysivät perille kuten yleensä. Aika myöhään meni, olin kotona 23.50 ;) No, onneksi on kesä ja illat on valoisia, ja aamulla ei ole töitä niin saa nukkua!