Meillä on ollut ihan super-aktiivinen viikonloppu, hyvä jos muistan edes kaikkea mitä ollaan tehty :) Perjantaina käytiin Lean kanssa tokoilemassa koulun pihalla, otin Stepillä häiriöseuraamista, liikkeestä istumista, luoksetuloa ja kaukoja, Saralla seuraamista, noutoa ja luoksetuloa. Kenttä oli ripoteltu täyteen merkkejä, palloja, kapuloita ja kaikkea muuta kivaa, ja olipa taas vaikeaa! Kyllä huomaa ettei olla vähään aikaan tätä treenattu. Kyylää, kyylää, kyylää... Mulla meni hermot, ja läksytin Steppiä ehkä vähän turhankin kovasti. Istumiset yllättäen kuitenkin onnistui kyyläämisestä huolimatta, treeni on siis tuottanut tulosta. Tähän väliin tauko, ja tauon jälkeen uudestaan seuraamista. Nyt olikin sitten aivan eri asenne, teki tosi kauniisti! Intensiivistä, keskittynyttä työskentelyä, ei mitään kyttäystä enää. Vähän painoi, mutta ihan sama, nyt keskityttiin asenteeseen. Otettiin myös luoksetulon loppua, hyvällä vauhdilla tulee mutta jäi vähän vinoon, peppu on liikaa oikealla. Johtuisko siitä että palkkaan aina oikeesta kädestä? Täytyy muistaa vaihdella kättä. Sitten vielä kaukot, ne oli tosi hyvät. Ainiin ja tehtiin me merkkiä jossain välissä :D

Sara oli villillä päällä, teki tosi innokkaasti. Seuraaminen hyvää, luoksetulossa tuli niin kovaa että mua ihan pelottaa, noudossa sama homma. Merkkiä tehtiin kans pari kertaa, hyvin muistaa ja osaa hakeutua oikealle merkille, vaikka kenttä olo täynnä samannäköisiä töttöröitä.

Myöhään illalla menin vielä Hakkilan halliin treenaamaan kontakteja, kun aa on ollut niin epävarma Saralla. Tein molempien kanssa puomia kosketusalustalla, Saralla aata kaaren kanssa, ja pariin kertaan myös kepit. Aat oli Saralla hyviä, kepit haki hyvin, mutta puomi on tosi hidas. Stepillä puolestaan puomi oli hyvä, menee ihan reippaasti loppuun. Aalta karkasi kerran, muuten meni sekin hyvin. 

Lauantaina sitten Kirkkonummelle agilitykisoihin tyttösten kanssa, Stepille tavotteena saada tupla. Voi saakelin okseri, siihen kaatui meidän mahikset tuplaan... Eka rata Stepillä aika huono, valui muutamassakin kaarroksessa, puomi ja keinu hitaita, vikalta putkelta kääntyi väärään suuntaan ja jäi siihen putken suulle pyörimään. Tokavika este oli okseri, siihen tultiin ihan suoraan, ja siltä jatkettiin ihan suoraan maalihypylle. Step hyppäsi aivan liian kaukaa, ja rämäytti oikein kunnolla päin korkeampaa rimaa... Nice. Tulos 5vp ajassa -8,95s.

Saraa en saanut lähdössä jätettyä niin kauas kun pitäisi, lähtöalueelle oli jätetty tosi vähän tilaa. Sarahan on pakko laittaa lähdössä maahan, muuten se ei pysy. Ei se sitten päässyt ponnistamaan kunnolla, ja eka rima alas, ja heti 2. hypyn loikkasi väärin päin eli hyl. Otin sitten kuitenkin koiran haltuun, laitoin uudestaan 2. hypylle, ja tehtiin rata loppuun. Oikein nätti rata oli, ohjauksellisesti olen tyytyväinen. Aan juoksi nätisti, mutta puomin ylösmenoon ei pysähtynyt, ärähdin sille kunnolla ja pysähtyi se sitten johonkin puoleen väliin nousevaa osaa. Annoin jatkaa siitä, alasmeno oli ok. Katsoin meidän ajan, samalla sekunnilla Stepin kanssa, vaikka Saran rataan kuului ylimääräinen hyppy ja pysäytys kesken puomin. On se vaan nopee :O

Toka rata oli aika hankala, en oikeen tykännyt. Ei sellaista sujuvaa menoa, vaan paljon tiukkoja käännöksiä ja aalta 180 asteen käännös putkeen, tosi kiva. Stepin kanssa valmistauduin lähdössä sillä ajatuksella, että tehdään rauhallinen ja hallittu rata, ja sehän me tehtiin! Ohjauksellisesti aika lailla täydellinen, ei siitä olis juuri mitään käännöstä saanut enää paremmaksi, jes! Keinu on tosi hidas, ja kepit samaten, koska niiltä käännyttiin jyrkästi, en pystynyt yhtään vedättämään. Tulos 0vp ajassa -5,75s ja sija 9./70. Surullista, vaikka tehtiin oikeasti tosi hyvä rata, niin silti ei aika riitä lähellekään kärkisijoja, Stepsu oli melkein 4s voittajaa (Gaia) hitaampi :( Sille ei sovi yhtään tuollaiset rataprofiilit, missä pitää kääntyä paljon, se hidastaa niin paljon käännöksissä ja kääntyy niin jäykästi... Stepsu olisi parhaimmillaan sujuvilla ja virtaavilla radoilla, joissa vauhti pysyy koko ajan päällä.

Saran kanssa koitettiin tsempata, alku menikin sairaan hyvin, puomin molemmat kontaktit hyviä, mutta sitten, tosi mystinen rima alas! Hyppy oli ihan suoralla, ei järkevää syytä pudottaa... Sen jälkeen mun ohjaus lässähti, en jaksanut enää vetää asenteella kun virhe jo alla... Kahdelta hypyltä kääntyi väärään suuntaa, olin ajatellut ottaa sen pyörittämällä, mutta jostain syystä luki molemmilla mun ohjauksen leikkaukseksi, ja kääntyi väärään suuntaan. Pikkasen hankaloitti ohjausta, aalle tuli tosi huono kulma. Aalta loikkasi, mutta niin alhaalta että otti kyllä kontaktin. Aalta en kuitenkaan saanut sitä kääntymään sinne putkeen, kävi hyppäämässä yhden hypyn siinä välissä eli hyl. 

Vika rata oli hyppäri, en tykännyt yhtään tästäkään radasta, tosi ikäviä hyppykulmia sellaiselle koiralle joka hyppää pitkälle. Alussa 4 esteen suora, hyppy, okseri, rengas, pituus. Jätin Stepin lähtöön ja kävelin pituuden kohdalle kutsumaan. Ja taas, okserin rima alas!!!!! Eikä varmana ole mun ohjauksesta kiinni, mä seisoin paikallani ja kutsuin sen. Mulla alkoi saman tien nousta savu korvista, ohjasin seuraavasta hypystä ohi ja lopetettiin siihen eli hyl. Nyt menee kyllä aivan täysin koiran piikkiin se, ettei saatu tuplaa. Molemmilla radoilla okserille helppo kulma, ei mitään kunnon syytä pudottaa. Mä tiedän mitä me treenataan ensi kerralla ku mennään treenaamaan...

Saran kanssa yritin tsempata, mutta ei auttanut. Alkusuoran jälkeen rima alas valssissa, en ehtinyt alta pois. Pakkovalssissa tuli toinen rima, ponnisti ihan liian läheltä. Loivassa hyppykaarteessa huidoin kädellä liikaa, Sarppa irtosikin sitten sivusuunnassa ihan reippaasti ja kävi loikkaamassa pari väärää hyppyä eli hyl. Sarpan sinkoillessa mä ehdin liian pitkälle seuraavaa leikkausta varten, ja meni ohi hypystä. Mutta oli radassa jotain hyvääkin, nimittäin umpikulma kepeille onnistui, sitä olin epäillyt että noinkohan toimii, ja putkijarrutus toimi myös!

Sunnuntaina sitten Lohjalle Elina Jänesniemen agilitykurssille Saran kanssa. Rata oli ihan kiva, ei mitään yli-vaikee, mutta kuitenkin sellainen että tekemistä riitti. Just sopiva Saralle, saatiin hyvin meidän ongelmat esiin. Heti alussa kummallinen ongelma Saran kanssa, tuli takaakierrossa hypyn alta! Ja uudestaan alta, ja taas alta! Tosi outoa, en muista millon olisi tullut riman alta, ei tyyliin koskaan? Laitettiin rimaa alas, sillä saatiin se hyppäämään, ja nostettiin takas 65cm, nyt hyppäsi nätisti. Puomin kontaktia pohdittiin pitkään, ja saatiin siihen paljon ideoita. Seuraava ongelma oli vekki, Sarahan lukee ne tosi herkästi takaakierroiksi. Keppien jälkeen tehtiin poispäinkäännös ja leijeröin kepit, tässä ei mitään ongelmaa. Samaten takaakierto-ennakoiva valssi onnistui tosi hyvin, en tiedä miksei se onnistunut eilen kisoissa? Kertaakaan ei tullut rima alas. Aa-putki -erottelussa ei mitään ongelmaa, teki tosi hyvin. Aalla oli kaari, ja aan jälkeen lähetys kepeille avokulmaan. Haki aluksi hyvin, mutta lopuksi kun alkoi väsyä, niin ei enää irronutkaan, ja piti käydä törkkäämässä. Keppien sisäänmenoihin saatiin kans vinkkejä. Oikein antoisa kurssi oli! Tässä vielä kootut vinkit Saraa varten:

  • puomilla palkka ei saa tulla multa, vapautus seuraavalle esteelle ja sen jälkeen palkka (heitettynä), tai sitten avustajalta kädestä. 
  • nopea vapautus nopeuttaa toimintaa
  • ei saa olla liian kovat kriteerit, kosketus yhdellä tassulla riittää.
  • jos käyttää kosketusalustaa, se täytyy välillä myös ottaa pois, ettei käy niin, että koskee kunnolla vain alustan kaa
  • aluksi pitää olla lähellä, ja jäädä taakse, jos treenaan sivuirtoamista, voin irrota eteenpäin
  • puomia voi tehdä näyttönä samaan tapaan kun ruutua, kokeiltiin kerran mutta ei oikein toiminut Saralla. Stepillä voisi toimia?
  • vekissä mun täytyy lähteä aikasemmin pois alta, teen vekin kyllä oikeassa kohdassa, mutta ongelmana on se, etten lähde pois alta, vaan jään paikalleni, jolloin lukee takaakierroksi
  • keppien sisäänmenoihin avuksi kaaret, jos ei tunnu muuten tajuavan, voin totuttaa kaariin kujan kautta, ensin loiva kuja jossa kaaret, ja sitten kavennan ja häivytän muut kaaret paitsi alusta.

Agikurssin jälkeen vielä treenimaratoni jatkui, mentiin Ämmässuolle treenaamaan viestiä. Ekat viestitreenit talvitauon jälkeen meni hyvin, Step juoksi 5 matkaa, 3 ja 4 matkojen väliin tuli vielä ylimääräinen häiriö, kun viestiradalle tuli lenkkeilijä lapsen ja koiran kanssa. Step juoksi todella vakuuttavasti kaikki pätkät, se juoksee niin kovaa kun jaloistaan pääsee! Odotuksissa oli rauhallinen, eka ja vika seuraaminen mun päässä oli tosi hyviä, keskimmäisessä meinasi edistää. Eka pätkä oli 200m, toka reilu 100m ja kolmas reilu 250m, yhteensä siis lähes 600m. Hyvä Step! Sarppa oli katsomassa kun mä lähdin metsään Stepin kanssa, sen jälkeen Joel laittoi sen autoon Stepin treenin ajaksi. Kun Step oli juossut, Joel otti Saran autosta, ja kokeili, haluaisko se juosta mulle. Halusihan se :) Aika haastava treeni, mä olin 600m päässä, Sara näki vain mun lähdön, ja odotteli sen jälkeen melkein tunnin autossa näkemättä Stepin juoksemista. Mutta niin vaan se juoksi mulle :O Näin aika kaukaa kun se tuli, nenä maassa mutta hirveetä vauhtia silti! Lähetin melkeen saman tien takasin, sinne meni, eikä edes huutanut. On se vaan ihan uskomaton viestikoira, tuossa olisi kyllä aika moni koira jo ehtinyt unohtaa mitä oltiin tekemässä... Mutta sehän onkin Suomen paras <3