Unohdin viime postaukseen kirjoittaa Fisun aksatreeneistä lauantaina iltapäivällä. Käytiin Ojangossa treenaamassa ihan pieniä näpertelyjuttuja, eli keppejä, keinua ja aata. Kepeillä laitoin alkuun kaikki ohjurit, ja kun meni ihan hienosti, niin otin keskeltä pois kaksi. Ei mitään reaktiota, niin otin sitten vielä lisää ohjureita pois, lopulta niin, että jäljellä oli kaksi molemmissa päissä ja kaksi keskellä. Pari kertaa yritti tulla ennen aikojaan pois, mutta muuten teki kyllä hienosti. Keinulla ei ollut mitään unohtunut kevääseen nähden, eli ihan reippaasti menee loppuun asti. Aata tehtiin längellä, ihan hyviä oli, vauhtia ei tosin otettu vielä mukaan.

Eilen oli suuri päivä, nimittäin Fisun ihan ekat agilitytreenit Fisun omassa treeniryhmässä!!!! Meillä ei tosin vielä tällä kerralla ollut kouluttajaa, eikä paikalla ollut edes kaikki ryhmäläiset, mutta mitä pienistä :D Tehtiin sitten vaan jotain rataa, mikä syntyi kentällä valmiina olevista esteistä luovasti järjestelemällä. Rata olikin kyllä juuri sopiva Fisulle! 17 estettä, lähinnä suoraa luukutusta, muutama käännös, joissai ei tarvinnut vaihtaa puolta. Radalla oli kepit ja puomi. Kepeillä laitoin alkuun ohjurit samalla tavalla kuin lauantaina, eli 6 kaarta. Meni tosi hienosti ja varmasti, niin napsin niitä sitten pois, ja lopulta kepeissä oli kiinni enää KOLME kaarta!!!!!! Yksi molemmissa päissä ja yksi keskellä. Voiko tämä oikeasti olla näin helppoa!?! Kahdessa treenissä häivytin melkein kaikki ohjurit pois :O Kerran mokasi, eli tuli yhden välin liian aikaisin pois, muuten onnistui joka kerta. Muutenkin Fisu tuntui ihan tosi kivalta, vähän hyppäsi kökösti kun oli 60cm rimat, mutta ei kuitenkaan pudotellut ja tosissaan kyllä yritti päästä yli. Lopuksi tehtiin koko "rata" nollalla läpi :) Aata tehtiin taas längellä, nyt otin jo yhden hypynkin mukaan. Hienosti meni, 100% nättejä juoksuja, ei yritä loikkia längen yli.

Tänään käytiin illalla koulukavereiden kanssa treenaamassa hakua. Stepsulle otin neljä löytöä ja yhden tyhjän, ekalla maalimiehellä otin loppuun asti eli pyysin sivulle ja palkkasin itse. Stepsu oli ihan tohkeissaan kun pääsi treenaamaan :) Vähän meni kyllä omia reittejään pistoilla, mutta nenä oli ihan hyvin auki ja maalimiesmotivaatio kohdillaan. Treenien jälkeen otettiin vielä pudotettu, sekin meni hienosti.

Iltalenkillä Fisu keksi itselleen uuden harrastuksen, nimittäin sorsien paimennuksen! Aiemmin ei ole kauheasti linnuista välittänyt, mutta nyt bongasi nurmikolla tepastelevan sorsalauman jo kaukaa, ja lähestyi niitä ihan matalana hiippaillen. Kokeilin sitten huvikseni yhdistää tähän tilanteeseen paimennuskäskyjä, eli pyysin maahan, ja "aja" käskyllä meni sorsia kohti. Fisu oli omasta mielestään ihan oikeissa töissä, ja tosi keskittyneenä ja tohkeissaan kuljetti sorsia ties kuinka pitkälle :D Ja sorsat tosiaankin kävelivät rauhassa eteenpäin, eivät pyrähtäneet lentoon! Ihan hienot muuvit sillä on, riippumatta paimennettavasta eläinlajista ;)

IMG_9242.jpgIMG_9252.jpg