Fisu on ollut jotenkin rasittava lähiaikoina treeneissä. Tuntuu, että joka treenissä saan vääntää kättä sen kanssa jostakin. Sillä on valeraskaus meneillään, ja ainakin osittain laitan tämän sen piikkiin. Nyt tosin Fisu ei ole ollut mitenkään kovin vaisu, mutta jotenkin keskittymätön, ja mokailee sellaisissa asioissa, jotka oikeasti osaa. Ollaan treenattu aika paljon, lähinnä tokoa, mutta muutama kerta myös aksaa.

Viime torstaina ostin ex-tempore tuurausvuoron Batin valkkuryhmän treeneihin, ihan sillä ajatuksella, että saadaan taas tuntumaa Ojangon pohjaan. Kouluttajana Timo. Rata oli ihan hauska ja vauhdikas, ei mikään supervaikea. Fisu kulki ihan tosi kivasti muuten, mutta rimoja tuli nytkin useampi. Nyt ei selvästi liukastellut, mutta oletan, että rimat johtuvat kuitenkin pohjasta, kun muuten ei ole juuri tiputellut. Lisäksi aalla kokeili taas kertaalleen hasardiloikkaa, mur!!! Uskoi tosin kerrasta, ja sen jälkeen teki tosi hyviä juoksuja.

Perjantaina eli loppiaisena päästiin Off lines -belgiporukan mukaan tokotreeneihin Veikkolan Piskipajaan. Aikaa oli ihanan reilusti, joten ehdittiin tosi kivasti treenaamaan kaksi settiä sekä paikallaolot. Ekalla kierroksella Fisu teki ruutua ja luoksetuloa. Luoksetulossa kertaalleen stopista takapalkka, kertaalleen suorapalkka pelkästä luoksetulosta ja kertaalleen maahanmeno. Teki tosi hyvän stopin, maahanmeno kans nyt ihan hyvä. Sitten ruutua, tehtiin diagonaalina kentän poikki, jotta saatiin riittävän pitkä matka. Eteenmenosta eka palkka, tää oli tosi hyvä! Sitten ruutuun, selvästi näkyi vielä uudenvuoden renkaan treenien vääntö, koska juoksi puoliväliin matkaa ja pysähtyi siihen, uudella käskyllä meni loppuun asti, ruudussa oli lelu valmiina. Teki ihan ok ruutuja tämän jälkeen, ehkä aavituksen jäi eteen. Vikaksi vielä yksi vauhtiruutu lelulle. Tokassa setissä tehtiin alkuun kisamainen zeta, siitä lyhyt siirtymä ohjattuun, ja ohjattu liikkuroituna, mutta ylläripallo merkin takana. Tämä meni tosi hyvin, zeta oli oikein hyvä, järkkänä m-s-i, kaikki asennot hyvät ja napakat. Ohjatun merkki myös hyvä, meni kovaa vaikka ei tiennyt, että pallo oli valmiina. Sitten vielä tunnaria, tehtiin samanlainen häiriö kuin ennen joulua Koirahallin treenissä, jolloin Fisu toi väärän ekaa kertaa pitkään aikaan. Juuri ennen kun lähetin, niin avustaja käveli kapuloiden ohi niin, että Fisu menetti näköyhteyden kapuloihin. Taas tämä selvästi häiritsi, nyt tosin toi oman, mutta haistelu oli vähän hätäistä ja koski yhteen väärään. Tehtiin vielä toinen tunnari niin, että kapulat oli agility-aan alla, mutta muuten ei mitään ihmeellistä häiriötä. Tää oli hyvä, rauhallinen ja tarkka haistelu ja toi heti oman. Lopuksi vielä paikallaolot, otin istumisen jossa kävin pari kertaa palkkaamassa, ja viereiset vapauttelivat koiriaan. Hyvin istui rauhassa. Kertaalleen maahanmeno, se oli nyt tosi hyvä, ei korjaillut yhtään asentoa! Kertaalleen luoksetulo vauhtipalkalla, sekin ok.

Sen jälkeen ollaan treenattu pari kertaa Tassukallion pienessä hallissa yksin, sekä sisällä tunnaria. Sisätunnarit on olleet ihan kamalia! On tuonut ties kuinka monta kertaa väärän, kun olen tehnyt sellaisia, että kapuloita on piilossa ympäri olohuonetta. Riemastuu löytäessään piilotetun kapulan, ja nappaa sen haistelematta. Sitten kun tietysti kiellän siitä, niin ei enää etsi tehokkaasti, vaan pyörii vaan päämäärättömästi jossain eikä keskity etsimiseen. Lisäki ollaan tehty sellaisia, joissa kapularivi on piilossa, ja oma rivissä. Näissäkin on mokannut pari kertaa, on niin riemastunut kun vihdoin löytää rivin, että haistelee hätäisesti ja ottaa viereisen. Tosi omituista, koska Fisulla on ollut ihan hyvä tunnari jo pitkään, ja se on ollut varsin taitava tälläisissä vaikeissa tehtävissä. Nyt on näköjään taidot kadonneet johonkin. Eilen sentään kykeni ruokakupilla tekemään sellaisen, että kuppi oli maassa (täynnä ruokaa+nälkäinen piraija) ja kapulat sen edessä, teki ihan siivon haistelun ja toi oman, vaikka yleensä ruokakupin ääressä treenatessa sählää kaikista pahiten.

Tassukallion treeneissä sunnuntaina tehtiin kierto-ruutu erottelua, ja taas F mokaili ihan huolella! Meni ruutuun kun piti kiertää, ja kiersi kun piti mennä ruutuun. Mur! Kierrotkin on olleet vähän laajoja. Ruudussa positiivista kuitenkin se, että nyt meni kunnolla riittävän taakse eikä nyhjännyt etunauhalla. Luoksetulon stoppi tehtiin kertaalleen takapalkan kanssa, se oli taas tosi hyvä. Luulen, että nyt aletaan siirtämään painoa treeneissä vauhtiluoksetuloon ja ennakoimattomuuteen ennen Kuopion karsintoja. 

Eilen tassukalliolla tehtiin ohjattua ja taas vähän kiertoa, ja taas mokailtiin. Ohjatussa yritti pitkästä aikaa ekalla yrityksellä juosta ihan pokkana merkistä ohi suoraan keskikapulalle. ARGHHH!!!!! Koska hallissa oli tosi vähän tilaa, jouduin laittamaan kapulat ihan väliaidan viereen, ja sekin oli vaikeaa, meni keskikapulalle ties kuinka monta kertaa, kun haettavat kapulat erottuivat vähän huonosti. Kiertoa tehtiin myös, taas oli vähän väljät kierrot, mutta se on vielä pientä siihen nähden, että stopin jälkeen yritti reteesti lähteä väärän puolen kapulalle :O Oli selvästi päättänyt jo etukäteen, että aikoo hakea vasemman, ja käskyllä lähti sinne vaikka yritin ohjata oikealle. Treenin positiivisuudesta vastasivat tällä kertaa kaukot, teki nimittäin ihan supernätit ekat vaihdot, ja täydellä matkalla tosi kivalla asenteella kaikki vaihdot. S-m ja s-i vaihdoissa nosti paikallaan toista takajalkaa, toinen pysyi koko ajan paikoillaan. 

Aksaa ollaan tehty sen verran, että sunnuntaina juoksenneltiin aata edestakaisin ja pohdin taas meidän hasardiloikkaongelmaa. Nyt olen saanut siirrettyä hyvin fokusta eteenpäin, ja kun tehtiin niin, että aan molemmilla puolilla on uu-putket, niin teki edestakaisin hyviä toistoja. Heti, kun vauhtia tulee lisää, pakka kuitenkin hajoaa ja askeleet osuvat eri kohtiin, jolloin loikkaa. Ongelma selvästi tulee siis jo siitä, miten aalle lähestytään, eikä siitä, mitä harjan jälkeen tapahtuu. Kokeilin tähän sitten sellaista, että kun tultiin kovaa, niin juuri ennen kun Fisu osui ensimmäisen kerran aalle, niin karjaisin tosi pahalla äänellä "aa" käskyn, jota käytän aalla. Tämä aiheutti sen, että Fisu hidasti aivan aavistuksen, ja silloin askeleet osuivat täydellisesti joka kerta. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen idea myös kisoissa, jos saisin sillä muistutettua Fisua, että se ei nousevalla pinnalla ponnista liian suurella voimalla, joka aiheuttaa lentämisen harjan yli ja sitä kautta loikan. Testasin teoriaa pariin otteeseen niin, että vedätin ja tarkoituksella tein ennen aata hurjan vauhtipätkän, ja toimi ainakin treenimoodissa täydellisesti. Aan lisäksi ollaan tehty käännöstreeniä, eli molempien puolien takaakiertoja ja niistä pyörimisiä. Hakee jo aika kivasti "takaa" ja "bäk" käskyillä hypylle, ja pyöriminen on selvästi edistynyt. Ollaan edetty nyt hyvin hitaasti, niinkuin idea onkin. Ensimmäiset pari treeniä tehtiin siivekkeen (ja puun) ympäri pyörimistä molempiin suuntiin ilman rimaa, sitten 15cm riman kanssa kaksi treeniä, ja nyt 20cm riman kanssa kaksi treeniä. Tällä menolla siis noin 15 treenikerran päästä ollaan maksikorkeuksissa :D Mitään kiirettä tällä ei toki ole, ja haluankin tehdä tämän perusteellisesti, jotta nään, onko tästä oikeasti hyötyä.

Fisun tissit alkavat olla sitä luokkaa, että se voisi sopia johonkin koirien playboy-lehteen :D

IMG_0159.jpg