Sunnuntain vapaapäivää vietettiin taas koiramaisissa merkeissä. Aamulla aurinkoisessa pakkassäässä hakua Kivistössä. Otin Saralle 5 suoraa pistoa, tai tarkoituksena oli ottaa 6 mutta en löytänyt kuin 5 palkkapurkkia :D Aloitin oikeasta etukulmasta. Sara kompuroi lähetyksessä kun lähti vähän turhan vauhdikkaasti, ei kuitenkaan siitä hämääntynyt vaan jatkoi matkaa. Hieno suora pisto ja ilmaisu, yritin nyt pysyä ihan hiljaa kun tuo rullaa (mullahan on paha tapa huutaa koiraa ja kokeessa tästä lähtee aina ihan turhia pisteitä). Tämä olikin yllättäen vaikeaa! Sara ei huomannut mua, ja yritti viedä rullan keskilinjalla seisovan Eeron luo. En sanonut mitään, ja Sara oli selvästi hämmentyneen näköinen, tiputti rullan ja katseli ympärilleen. Heilautin vähän kättä niin että Sara huomasi mut, ja siinä vaiheessa sillä ilme kirkastui, se otti rullan uudestaan ja toi mulle. Seuraavaksi lähetys vasempaan etukulmaan, sinne oikein hieno suora pisto, mutta taas toi rullan vähän epävarmasti ja keskilinjaa pitkin kun olin ihan hiljaa. Seuraavaksi taas oikealle suora löytö, tämä oli tosi hieno pisto, matkalla oli polun ylitys, mutta meni aivan piikkisuoraan yli eikä lähtenyt polkua pitkin, kuten olin pelännyt. Ilmaisussa taas rullan tuonti vähän hidas. Näitä täytyy selvästi treenata erikseen, että osaa etsiä mut keskilinjalta vaikka siinä olisi muitakin, ja vaikka mä olisin hiljaa. Kaksi viimeistä ukkoa suorapalkoilla, hienosti teki suoria pistoja.

Illemmalla sitten vielä tokoa koululla. Jatkettiin Stepin kanssa siitä mihin jäätiin, eli liikkeiden tsekkausta tauon jäljiltä. Alotettiin luoksetulon stopilla, eli mun ehdottomalla inhokkiliikkeellä. Karmeita, surkeita, ja kertakaikkisen huonoja. Enkä todellakaan tiedä, mitä niille tekisin. Ehkä en tee niille yhtään mitään. En vaan jaksa vääntää. Ohjattua, merkit vajaita mutta itse noudot kunnossa. Kaukoja, muuten oikein hyvät mutta s-m vaihdossa siirteli etujalkoja, tää pitää ottaa kotitreeneihin jumpattavaksi. Sarppa pääsi myös tekemään, se oli varsin innokas pieni tottistelija! Iloista seuraamista, muutama liikkeestä maahanmeno ja ohjattu myös Saran kanssa! Vähän lähti haparoivasti kapulalle, etsi selvästi ruutua katseellaan mutta kun ruutua ei löytynyt, niin toi kapulan. 

Tänään esineruutua, tarkoitus oli myös tottistella, mutta luovutin kun satoi niin kovasti :) Esineruudun tein pulkkamäen taakse ylämäkeen, tarkoituksena saada vähän vaikeampia maastoja esineruutuihin. Saralle 3 esinettä, yhdet molemmissa takakulmissa ja lähiesine keskellä kumpareen takana. Lähetin ensin vasemmalta, sinne aivan piikkisuora pisto ja esine nousi kulmasta. Sitten laitoin keskeltä, lähti vähän vinoon, kävi uudestaan vasemmalla kulmassa, takaisin tullessa nosti lähiesineen. Oikean takakulman esine olikin sitten VAIKEA!!! Sara ei jotenkin irronnut, ei sitten mitenkään sinne kulmaan. Lähetin monta kertaa, muutaman kerran lähti kyllä riittävän syvälle, mutta painui aina vinoon niin että pyöri vaan siellä vasemmassa kulmassa, mistä oli jo nostanut esineen. Ei kertakaikkiaan käynyt kertaakaan oikeassa takakulmassa, vaikka kuinka yritin sinne lähettää, jäi vaan johonkin etuosaan pyörimään ja etsimään lisää etuesineitä. Annoin työskennellä pitkään, mutta kun pyöri vaan samassa kohdassa, mulla alkoi jo mennä hermot ja ärähdin sille että mene. Aluksi katsoi mua hämmästyneenä, vähän kuin testaten, että onko oikeesti pakko. Sanoin että nyt kyllä menet, ja se sitten lähti, aluksi vähän pitkin hampain mutta kiihdytti sitten vauhtia ja teki ihan kunnon kokoisen lenkin, tällä kertaa reippaasti oikealle mutta ulos alueelta. Annoin mennä vähän matkaa ja kutsuin takaisin, laitoin uudestaan vaatimalla, nyt lähti sitten kauemmas, taas sinne vasempaan kulmaan ja sieltä yli alueen. Annoin mennä, ja nyt etenikin sitten oikealle, ja löysi, vihdoin ja viimein! Hirrrrrmuista vauhtia palautus, oli silmin nähden riemastunut itsekin, kun esine löytyi. Käytiin vielä yhdessä viemässä sama esine uudestaan sinne takakulmaan, ja lähetin uudestaan, nyt meni oikein hienosti. Todella hyvä treeni, vaikka jouduinkin vähän vaatimaan. Sara on vähän turhankin omahyväinen näissä, tekee tosi hyvää saada napautettua sitä, että kannattaa mennä sinne mihin mä sanon. Nih! Lopuksi Stepille 2 esinettä, vasempaan kulmaan takaesine ja keskelle eteen toinen esine. Step oli ihan taitava, takaesine nousi silläkin helposti, etuesineestä juoksi pari kertaa yli ennen kuin sai hajun.

Tässä mun esineellistetyt harrastusvälineet joita raahataan väkisin kaikkiin ikäviin treeneihin :)