Toko-SM kisakirje tuli, ja Step starttaa EVL:n ensimmäisenä... Voi kökkö, mulla on kyllä maailman surkein arpaonni. Tuomarit on _aina_ tiukimmillaan heti aamusta, eli ei toivoakaan, että saataisi mitään hyviä pisteitä :( Jotenkin en ole oikein saanut treenattuakaan, eikä kauheesti edes innostaisi.

Ollaan treenattu tokoa pari kertaa viime viikon jälkeen, yksi treeni tehtiin kyttäysteemalla, ja toisessa teemana ruutu-ohjattu -erottelu. Ruudut ja ohjatut meni hyvin, mutta kyttää taas kyllä ihan huolella :/ Seuraaminen on tuntunut hyvältä, mutta merkit on vajaita ja vaikea saada taas kontaktia koiraan. Kehääntuloja ollaan tehty, ja jonkun verran siirtymiä liikkeiden välillä. Maanantaina käytiin tottiskentällä ampumassa, reagoi ampumiseen säpsähtämällä ihan kunnolla, mutta eipä ihme, kun ei olla aikoihin ammuttu. Tehtiin myös kentällä hyppynouto ja tunnari, oli ihan kertakaikkisen huono!! Hyppynoudossa kyttäsi aivan hulluna, ja luovutuskin ihan vino, ja tunnarissa nosti väärän! Ei kyllä kannata tuolla tokoilla, on aivan ylivireinen kun kyttää vaan eteenmenoa.

Joku päivä viime viikolla käytiin Mariannen ja Ginin kanssa Ojangossa aksaamassa. Fizz sai tehdä pentuaksaa, tehtiin keinua ja putkea. Keinu oli nyt vähän ylempänä maasta siivekkeen avulla tuettuna, ei mitään ongelmaa vaan tosi reippaasti tarjoaa 2on-2off asentoa. Putkeen ensin niin, että Marianne piti kiinni pennusta ja menin putken päähän kutsumaan, kun meni niin hyvin niin kokeiltiin ilman apuja, ja sinnehän se sujahti :) Hieno pentu! Sara ja Step saivat vähän hurvitella Mariannen kanssa, kun mä olin tullut suoraan töistä, eikä farkuissa ja crocseissa oikein houkuttanut juosta...

Fizz on päässyt nyt kaksi myös kertaa hakutreeneihin. Sunnuntaina tehtiin neljä hajuhakua Korsossa, maasto oli aivan kamalan puskaista ja tiheää, eikä haju kovin hyvin kulkenut hyvästä tuulesta huolimatta. En oikein tykännyt paikasta, vaikka Fizz menikin ihan hyvin. Tehtiin nyt ekaa kertaa niin, että vedin vähän matkaa takaisin päin kun oli saanut hajun. Hyvin pysyi fokus maalimiehessä. Tiistaina käytiin Petikossa, ja Fizz oli taas tosi pätevä! Etsii selvästi nenällä, ja hienosti jäi tarkentamaan hajua kun ei ihan heti löytänyt. Vaikuttaa myös aidosti iloiselta, kun löytää maalimiehen, eli motivaatio tuntuisi olevan kohdillaan. Leikkiminen maalimiehen kanssa ei oikein suju, kun Fizz jää vaan haikailemaan ruuan perään, aluksihan tokossa oli sama homma, eli ei leikkinyt jos oli juuri saanut ruokaa. Pikkuisen päähän ei paljoa muuta mahdu palkkapurkkien lisäksi :)

Maanantaina tottiskentällä ammuttiin myös Fifille, se sai aamuruokansa samalla. Ei reagoinut mitenkään, vaikka edellisestä kerrasta on aikaa.

Saatiin Stepsun kanssa koepaikka jälki-3 kokeeseen, WOHOOOOOO!!!!! Ei ollakaan kuin vasta melkein vuosi yritetty... Sen kunniaksi tiistaina käytiin treenaamassa jälkeä. Jälki oli 1,5h vanha, 1km pitkä, 2 terävää kulmaa ja 2 suoraa kulmaa, sekä muutama mutka maaston muotojen mukaan. Keppejä 6kpl, ja jana joku 30m, jälki lähti vasemmalle. Janalla eteni tosi hyvin jonkun 20m, mutta juuri vähän ennen jälkeä puikkasi vasemmalle, sai ehkä jo hakua jäljestä ja yritti oikoa... En päästänyt, vaan lähetin uusiksi, nyt eteni jäljelle asti, mutta otti takajäljen. Alkuvaikeuksien jälkeen päästiin sitten hommiin, ja jäljesti tosi hienosti tokalle kepille asti. Eka piikki meni tosi hyvin, mutta vähän kuitenkin herpaantui heti sen jälkeen ja eksyi jäljeltä. Annoin etsiä hetken, mutta ei löytänyt, joten vein vähän matkaa taaksepäin, ja siitä nostikin heti uudestaan jäljen, ja melkein saman tien löytyi kolmoskeppikin. Loppujälki menikin sitten taas hienosti, ja kaikki kepit nousi. Kulmat selvitti itse, ei mennyt ihan sukkana vaan vähän joutui pyörimään. Vähän huomasi, että väsyi loppua kohden, mutta jaksoi kyllä työskennellä ihan hyvin. Hyvä fiilis jäi, mutta toki pitää kyllä vielä treenata ennen koetta. Jotenkin olen paljon enemmän innoissani tästä tulevasta jälkikokeesta kuin tokon SM:stä...

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-07-02%20koht