Eilen käytiin aksaamassa Fisun kanssa Liedossa Tsaulla. Suomen koko agilitykerma oli parhaillaan Zaragozassa Espanjassa agilityn MM-kisoissa (tai vähintäänkin kotona tuijottamassa livestreamia ko. tapahtumasta), joten kisat oli varsin pienet :D Olin ilmoittanut Fisun kolmelle radalle, vaikka tarjolla olisi ollut neljä. Kaikilla tuomarina Arto Laitinen. Eka rata oli hyppäri, Anne Viitasen rata jota ilmeisesti vähän säädettiin makseille sopivammaksi. Ihan kiva rata, ei mitään kovin ihmeellistä, ainoa mitä mietin pitkään, oli kepeille vienti. Keppien aloituksen lähellä oli putki ansana, ja piti vielä vaihtaa puoltakin. Päätin tehdä valssin, vaikka tuollaisissa valsseissa helposti työnnän koiran väärälle puolelle keppejä, jos olen itse väärässä kohdassa. Koitin nyt myös psyykata itseni keskittymään hyppyrataan, kun onnistutaan niin harvoin hyppärillä tekemään nollia! Jo heti alussa kolmannella esteellä Fisu vähän valahti, hyppäsi pitkäksi pyörityksen ja vähän sain kalastaa sitä ettei tule jojona uudestaan samaa hyppyä. Tästä kuitenkin selvittiin, ja loppurata menikin tosi hyvällä flowlla. Kepeille vienti onnistui, ja nollalla maaliin. Aikaa alun kaarrokseen meni, mutta on se Fisse vaan aika vikkelä, kun silti sija 1./31 ja SERT-H!!! Nyt sitten Fisulla on sertit täynnä tällä erää, kolmannen agisertin saa ottaa vastaan ensi helmikuussa ja kolmannen hyppysertin maaliskuussa. Tässä video sertiradasta.

Toka rata oli tosi kiva, kaikin puolin sujuva ja mentävä. Tähänkin saatiin tosi hyvä flow, eikä oikeastaan mitään ylimääräisiä kaarroksia tullut. Yhtä rimaa kolautti kun huusin jotain juuri kun oli ponnistamassa, ei kuitenkaan tippunut. Taas nolla, ja eipä kukaan Fisun vauhtiin yltänyt, joten sija 1./34! Tässä video.

Vika rata oli myös tosi kiva, ei mitään muuta ihmeellistä kuin pikkaisen vino lähestymiskulma puomille. Tutustuin varmaan ainakin 8 kertaa siihen kohtaan, jotta sain valssissa askeleet kohdilleen enkä peitä vinossa olevaa puomia. Oltiin tällä radalla Fisun kanssa jo molemmat vähän väsyneitä, ja ihan ei ollut niin hyvä fiilis enää kuin kahdella edellisellä. Keppien jälkeen sain juosta ihan tosissani että ehdin aan jälkeisele hypylle ohjaamaan, ja tuntui ettei jalka nouse enää yhtä hyvin kuin parilla ekalla radalla. Fisukaan ei karjunut juuri ollenkaan :D Ihan siisti ja sujuva nolla kuitenkin, ja vaikka moni muukin teki tältä radalta ihan sujuvia nollia, niin silti Fisu oli nopein yli 2 sek kaulalla seuraavaan! Eli sija 1./29! Tässä video.

On se huikea <3 Triplanollavoittoa ei ole kumpikaan mun vanhemmista koirista ikinä tehnyt, vaikkakin triplanollia kyllä. Fisulla aukesi nyt jo toinen aukeama kisakirjassa, vaikka kisauran aloituksesta 1-luokassa ei ole vielä kulunut vuottakaan. Meillä voi olla aika huikea ura vielä edessä, kunhan vaan Fisu pysyisi terveenä ja välttyisi loukkaantumisilta.

14495389_10154583757156170_7112820140202