Noniin, Fisun debyytti isojen tyttöjen tokokisoissa tehty, ja samoin on siirtymä Salo-Mikkeli-Kuopio-Toholampi. Hullujen hommaahan tämä on, mutta Acen hallin eli Koirakeskus Metkan seinällä oli siihen liittyen osuva lausahdus, Because we love what we do. Kuopiossa hommat alkoivat arvonnalla, ja tällä kertaa kävi tuuri, nostin meille numeron 13, eli mukavasti vähän ennen puoliväliä. Liikkeet alkoivat paikallaoloissa, Fisu oli ryhmänsä viimeinen koira. Sen jälkeen nollakoira teki yksilöliikkeet, ja sitten alkoi suoritukset. Liikkeet oli kahdessa kehässä, mutta ne tehtiin yhteen menoon, eikä välissä päässyt pois kehästä palkkaamaan. Suorituksista sai perinteisen arvostelulomakkeen lisäksi myös tuomarien kommentteja, mikä on tosi kiva käytäntö.

Paikalla istuminen: 9/10 tästä ei saatu kommentteja, mutta jätin aavistuksen vinoon, ja istui samassa asennossa koko ajan

Paikalla makuu ja luoksetulo: 10/9 tää oli oikein hyvä, nopea maahanmeno, makasi ihan rauhassa, ripeä luoksetulo ja sivulletulo

Ruutu: 8 virittelyssä otti jo suunnan vinoon, enkä saanut vaihtamaan fokusta suoraan, ja lähti sinne vinoon mihin katsoikin. Korjausta pääsin kokeilemaan nyt ekaa kertaa kisatilanteessa, ja hyvin toimi! Tuomarin kommentteina "Koiran alkuasento huolimaton, siksi ajautuu ohi ympyrän (tää ei ole totta, vaan selvästi haki katseella vinon suunnan jo ennen kun otin sivulle). Korjaus ok, luoksetulo hyvällä tempolla"

Seuraaminen: 9,5 oli ihan kivan tuntuista, ajoittain kyllä vähän painoi ja muutama perusasento ihan vähäsen vinoja. Peruutuksen käännös oli tosi hyvä! Tuomarin kommentit "kaunis kontakti, esimerkillinen takapään käyttö peruutuksessa, ohjaajan ja koiran välissä voisi olla hieman enemmän väliä, ei kuitenkaan nojaa"

Zeta: 9,5 oli ihan ok, kaikki asennot nopeat ja varmat ja seurasi siivosti, lopussa perusasento vähän vino. "Suora istuminen, terävästi maahan, liian lähellä janaa, seisominen hyvä, lievästi vino loppu-pa"

Tunnari: 9 tääkin oli tosi hyvä, oikein varma ja hyvä haistelu, otti heti oman ja luovutus ok, vähän turhan tiivis kyllä. "Tempo varsin ok, puhdas pito, luovutus lievästi ohjaajan vas. puolella edessä"

Tässä välissä oli siirtymä viereiseen kehään, hetki jouduttiin odottamaan, että tuomarinsihteerin lappu ehti siirtyä kehästä toiseen.

Luoksetulo: 9 ihan ok, seisominen ei aivan parasta Fisua, mutta ihan ripeä kuitenkin. "Hyvä seisominen ja maahanmeno. Ohjaaja varasti viim. käskyssä". Piti ihan katsoa videolta, että mitä ihmettä, käskinkö muka ilman liikkurin lupaa, mutta en, kyllä videollakin kuuluu ihan selvästi liikkurin "käsky" ennen kun käsken edestä sivulle.

Kierto-ohjattu: 9 tää oli ihan hyvä kokonaisuudessaan, ehkä ihan aavistuksen tiukempi kierto olis voinut olla. Arvottiin oikea avoeste, ja asento oli istuminen. Tuomarin kommentit "hyvä kierto ja istuminen"

Kaukot: 6 Fisu teki musta tasoonsa nähden oikein hyvät kaukot. Kaikki asennot oli selkeitä, ripeitä ja ryhdikkäitä, s-i vaihdossa liikkui noin 5cm taaksepäin ja s-m vaihdossa takajalat nousivat ilmaan mutta eivät liikkuneet eteen eikä taakse, kaikissa muissa vaihdoissa takajalat pysyivät paikallaan. Ihan aavistuksen kääntyi vinoon. "Valuu taaksepäin yli 1/2 omaa mittaansa. Asennot hyvät". Tämä on mielestäni selkeä arvosteluvirhe, koska katsoin itse, mihin kohtaan jätin, ja oli liikkunut siitä sen noin 5cm. Ainoa selitys, jonka keksin, on se, että tuomari ei katsonut, mihin kohtaan jätin koiran, koska jätin sen alunperinkin hiukan maassa olevan linjan taakse, kun korjailin perusasentoa ryhdikkääksi ja Fisu peruutti siinä hiukan ennen liikkeen alkua. Koska linjasta katsottuna Fisu tosiaan oli sitten aika paljon taaempana, mutta ei kaukojen seurauksena, vaan siksi, että jätin sen siihen. Yleisössäkin moni ihmetteli huonoa arvosanaa näteille kaukoille.

Ohjattu: 9 merkillä tahmeili taas :/ Tällä kertaa ei yrittänyt kapuloille, mutta alkoi himmailemaan niin pahasti jo merkkiä ennen, että pakko oli pysäyttää se ennen kun pysähtyy itse. Lähti vähän epäröiden hakemaan, mutta löysi kuitenkin kapulan ja palautus nätti. Tuomarin kommenttina "Ennakoi merkin" ja niinhän se teki.

Fisu tuntui tosi kivalta kehässä, mutta ehkä vähän väsyi loppua kohden. Ei ollakaan koskaan tehty vielä EVL:n liikkeitä kisamaisesti putkeen. Yhteensä pisteitä 277 eli 1-tulos ja sija 9./32. Tämän myötä Fisulla pitäisi myös aikalailla 100% varmuudella olla osallistumisoikeus kesän SM-kisoihin, kun karsintakriteereinä on TVA ja joko kaksi 1-tulosta normikisoista tältä kaudelta TAI yksi 1-tulos karsintakokeista, ja jos joudutaan tekemään karsintaa, niin etusijalla on karsintakokeissa 15 parhaan joukkoon sijoittuneet. Tässä video Fisun suorituksesta. 

16142613_10154970903431170_8387321672607