Tiistaina ajelin illalla taas Helsinkiin, ja käytiin Ojangossa aksaamassa. Rakennettiin yksi mun talvella toiselle ryhmälle kouluttamista radoista, jossa teemana suoraa eteenmenoa ja täydestä vauhdista kääntymistä. Fisu tuntui ihan tosi kivalta, hyppäsi oikein hienosti 65cm rimoja ja kääntyi tosi nätisti. Keinun juoksi kerran läpi, sai siitä palautetta ja sen jälkeen teki taas nätisti. Puomit oli aika kivoja, ja aat ok. Treenattiin samassa yhteydessä vähän tokoakin, kun en tämän jälkeen enää pääse missään hyppyjä ottamaan. Tehtiin yksi eteenmeno valmiina olevalle lelulle, ja yksi kiertohyppynouto. Eteenmeno oli hyvä ja suora, kierto myös oikein mainio joten palkkasin kierron, ja loppu otettiin erikseen.

Keskiviikkona aamulla käytiin Fisun kanssa Riinalla vielä kropan tsekkauksessa, että kaikki on kunnossa ennen agilityn arvokisoja. Ihan pientä kireyttä oli rinta- ja lannerangan taitteessa, mutta ei mitään isompaa missään. Hyvin mielin saadaan siis mennä isoihin kisoihin reilun viikon päästä. Kysyin myös, että uskallanko tehdä illalla vielä kevyttä tokoa, ja saatiin siihen lupa, kun ei tarvinnut mitään isoja jumeja aukoa.

Illalla käytiin siis Moision koulun kentällä tekemässä viimeistelytokot Kaijan kanssa. Otettiin alkuun lyhyt paikkaistuminen, palkkasin viereisen koiran häiriökäskyn jälkeen istumisesta, eikä otettu ollenkaan maahanmenoa. Sitten tunnaria, päästiin tekemään Kaijan lähestulkoon hajuttomilla kapuloilla, ja olikin selvästi vaikeampaa! Oli epävarma, haisteli moneen kertaan ennen kuin uskalsi ottaa oman. Tehtiin heti perään uudestaan, ja nyt teki normaaliin tapaan, eli otti heti oman ja toi. Ihan loistavaa, että päästiin tekemään tälläinen valmistelu! Mun omat kapulat on niin moneen kertaan käytettyjä ja monen eri ihmisen käsittelemiä, etteivät enää juuri vastaa koetilanteen lähes puhtaita kapuloita. Sitten vielä ihan muutama zetan asento häiriökäskyillä, oli tosi hyvä eikä mokannut kertaakaan :) Lopetettiin sitten siihen.

Torstaina aamulla käytiin vielä ottamassa viimeistelyt vauhtiliikkeiden osalta lähinurmella. Aloitettiin seuraamisen peruuttamisella, se oli aika kamalaa. Fisu oli ihan liian innokas, ylityöskenteli taas takapäällä ja kun mikään ei kelvannut niin kerran jopa haukahti mulle! Normaalissakin seuraamisessa painoi taas tosi paljon ja potki mua. Sitten pari kaukojen ekat vaihdot, ei ollut oikein hyvässä vireessä näissäkään, nyt ei kyllä tahmeillut mutta oli jotenkin ihan lentoon lähdössä ja istumiset teki niin että pyllykin hypähti vähän ilmaan. Näiden jälkeen ohjattua, joka oli jokseenkin katastrofi. Läheltä teki ihan hyviä merkkejä, mutta kauempaa ei taas mitään järkeä, yritti juosta ohi kokonaan tai jos meni merkille niin kaatoi merkin. Kapuloilla lähti varmaan 10 kertaa keskikapulalle... Argh! Kapulat kieltämättä erottuivat myös aika huonosti ruohosta. Sitten vielä yksi eteenmeno tyhjään ja palkkasin heittämällä pallon, ja toinen valmiina olevalle pallolle. Molemmat oli tosi hyviä. Ärsyttävää, kun vikat treenit ennen koetta meni vääntämiseksi, mutta toisaalta hyvä, että sai purkaa kunnolla energiaa ennen koetta, kun oli fyssaripäivän jälkeen niin hyvin levännyt ja täynnä virtaa :D

Illalla ajeltiin sitten Inkooseen Fisun ekaan EVL-kokeeseen. Olin koko ajan luullut, että kisat on siellä samalla Västankvarn Gårdin kentällä, missä oli nuorten koirien tokoringin leiri ja missä olen ollut ainakin kerran Stepin kanssa saman yhdistyksen järjestämissä tokokisoissa. Järkytys oli melkoinen, kun osoite (joka oli se sama Västankvarnintie joka sinne tutulle hiekkakentälle vie) osuikin jollekin aivan vieraalle nurmikentälle junaradan varressa :O En olisi ilmoittanut Fisua sinne, jos olisin tiennyt, että kyseessä olikin nurmikenttä, kun tuo ohjattu on ollut nyt muutenkin vaikea niin ei kyllä tarvita yhtään lisää vaikeutusta siitä, että kapulat hukkuvat nurmikkoon. No, ei siinä auttanut muu kuin mennä, vaikka vähän huono fiilis oli. Oltiin suoritusvuorossa neljäntenä, mutta kolmas koira keskeytti jo tokan kehän ekojen liikkeiden jälkeen, joten siirryimme kolmanneksi. Tuomarina Harri Laisi. Liikkeet tehtiin laisimaiseen tapaan ihan sekoitetussa järjestyksessä, ja kolmessa kehässä.

Kiertohyppynouto: 9,5 kyllä jännitti! Eka kerta ikinä kun teen tämän liikkeen kisoissa! Kiertomerkki oli vielä punainen, ja kukaan Fisua ennen startanneista ei ollut onnistunut kiertohyppynoudossa. Fisu bongasi kuitenkin hyvin merkin, ja kierto oli oikein varma ja vauhdikas. Asentona oli istuminen, päästin tarkoituksella aika pitkälle merkin jälkeen ja Fisu lähtikin vähän jo vasemman kapulan suuntaan, taisi arvata, että se haetaan kun sitä ollaan enemmän treenattu. Istuminen ihan ok. Kapulan nosto ja hyppy siistit ja eteentulo ihan suora! Vähän oli tosin liian tiivis, molemmat tassut oli mun varpailla :D

--------------------

Seuraaminen: 9 alkuun ihan hyvää ja siistiä, juoksussa sitten painoi ihan kunnolla eikä tasaantunut ravaamaan oikein missään kohtaa, ja peruutus oli kamalaa, kertaalleen jopa teki jonkun ihme pyörähdyksen kun ei saanut koipiaan aseteltua oikein.

Ruutu: 10 aivan jäätävän hieno! Aivan viivasuora eteenlähetys, sain stopattua ihan keskelle ympyrää, ruudussa aivan täydellinen paikka takana keskellä, nopea maahanmeno ja siisti sivulletulo. Jesss!

Tunnari: 10 oli ihan hieno ja siisti, osui melkein heti oman kohdalle ja otti varman oloisena sen, ja siisti ote.

Zeta: 10 järkkä i-s-m eli helppo meille. Tosi hyvät ja ripeät asennot, mutta maassa nosti päätä kun kävelin takana. Tähän pitää treenata lisää häiriötä. Nyt lähti kaikkiin seuraamisiin kivasti.

--------------------

Ohjattu: 7 paha, paha Fisu! Tässä sitten sikaili, mikä oli toki odotettavissakin treenien perusteella. Eli ei siis aikomustakaan edes mennä merkille, yritti juosta ihan pokkana suoraan vasemmalle kapulalle. MUR! Pysäytin, ja yritin korjata merkille, yritti korjauksellakin jatkaa suoraan kapulalle! Karjaisin kiukkuisesti "HEI!!!!" ja pysähtyi, ja kutsuin siitä luokse, ja sattuikin osumaan luoksetullessaan merkin ympyrään ja stoppasin siihen. Itse nouto oli sitten ihan ok, kun oli jo bongannut kapulan ja tiesi missä se on. Pisteitä tästä ei olisi kyllä kuulunut saada noin paljoa, jos ollenkaan...

Luoksetulo: 9 pysäytin stoppiin itse vähän liian myöhään, ehti tehdä sellaisen ennakoimispompun just ennen stoppia ja siitä ei pysähtynyt kovin hyvin. Heti huomaa eron stopeissa kun tehdään nurmella...

Kaukot: 10 oli tosi tahmeat :( Alkoi seisomisella, nousi hissinä ei siirtänyt etutassuja niinkuin pitäisi, eli ei ainakaan vielä ole kaukojen asennetreeni kantanut kisoihin asti. Kaikki vaihdot oli hitaita ja osassa huono tekniikka, m-i oli vajaa ja s-m siirsi takajalkoja vähän vasemmalle. Tietysti sekin voi vaikuttaa, että kaukot tehtiin ihan vikana.

----------------

Paikalla istuminen: 10 siellä kökötti täysin samassa asennossa kuin mihin jätin

Paikalla makuu ja luoksetulo: 10 nopea maahanmeno, ja meni kerrasta hyvään asentoon. Makasi aivan hievahtamatta, ja nopea ja suora luoksetulo. Sivulletulo aavistuksen vino.

Yhteensä EVL1-tulos 302p KP ja luokkavoitto. On se kyllä huikea pikkukala <3 Toki meillä on vielä paljon viilattavaa ja moni liike on vielä ihan kesken, mutta ai että sen kanssa on kiva olla kehässä, kun se on iloinen, reipas ja yrittelijäs, ja täysin sama koira kuin treeneissä. Tässä video, ja erillisellä videolla ruutu, se ei jostain syystä halunnut tulla samaan videoon muiden liikkeiden kanssa :D

Fisu ja hänen itse ansaitsemansa tunnarikapula

IMG_0260.jpg