Laitetaan tähän alkuun muutama kuva maanantaisista tokotreeneistä, kuvaaja Tiia Hämäläinen.

_small.jpg

_small.jpg

_small.jpg

Step 1v 4kk

Ihanaa, Step alkaa taas näyttää koiralta, ainakin jos vertaa tähän... ;) Kuva on otettu vajaat 2kk sitten.

_small.jpg

Tiistaina oli agitreenit, päästiin pitkästä aikaa Stepsunkin kanssa treenaamaan. Tehtiin kahta eri rataa, toisella teemana kepit, toisella oli pyörittelyä renkaan kanssa. Mentiin keppirata ensin, rimat 65cm kun en jaksanut laskea niitä. Aluksi tiputti 2 rimaa, keskeytin ja sanoin hyh hyh, otettiin uudestaan ja nyt pysyi paremmin ylhäällä. Hypyn takaakierto oli vaikea, siinä tuli rima alas, Step yrittää kiertää liian tiukasti. Kepit meni tosi kivasti, ihanaa kun se hakee oikeaa väliä niin hyvin, ja lisäksi kääntyy niin vaivattomasti! Keppien vieressä oli suoraan tyrkyllä pituus, kertaakaan ei mennyt sitä silloin kun ei kuulunut. Lopuksi tehtiin koko rata, nollalla läpi ;) Saran kanssa rata oli paljon vaikeampi, ensin sinkosi pituudelle kun piti mennä kepeille, sitten alotti kepit 2. välistä... *huoh* Tiukka käännös pituudelta tuotti myös ongelmia, ponkaisi ihan valtavan hypyn ja tuli pitkä kaarros. Treenattiin siis pituudella "sss"-käskyä, alkoi menemään paremmin kun pääsin palkkaamaan.

Toinen rata oli Stepin kanssa myös suht helppo, renkaan meni kerran väärästä välistä, huomautin, ja sen jälkeen meni hienosti! Aa tuotti jostain syystä vaikeuksia, Step ei olisi halunnut mennä Aalle, vaikka ohjasin ihan hyvin, juoksi täysillä ohi. Tehtiin vähän Aan kontaktia lelun kanssa että saisin imua Aalle. Saran kanssa ei ehditty tehdä toista rataa.

Eilen oltiin Hakunilassa epävirallisissa agilitykisoissa molempien kanssa. Tehtiin Stepsun kanssa lämppäesteillä Aata, sama ongelma edelleen havaittavissa, eli jos vaan mitenkään mahdollista, juoksi ohi. Möllirata menikin sitten muuten puhtaasti, mutta yllätys yllätys, 2 kieltoa Aalta... En tiedä mistä se nyt on tuon keksinyt, ei sillä aikaisemmin ole ollut mitään Aata vastaan. Radalla Stepsu oli jotenkin muutenkin tosi tahmea, meni tooosi hitaasti (siis ainakin tuntui siltä kun on tottunut Saran vauhtiin). Kontaktit oli kuitenkin hyvät, ja takaaleikkaus loppusuoralla onnistui. Aika oli -16,07s ja 10vp. Jotenkin Stepin selkälinja ei ole enää niin suora mitä on ollut, onkohan sillä joku paikka jumissa? Siitä voisi hyvin johtua hitaus ja haluttomuus mennä Aalle.

Saran kanssa treenattiin vähän haltuunottoja ennen kisaavien rataa, meni ihan mukavasti. Kisaavien rata oli suht helppo, just täydellinen mun tarkoituksiin, koska tavoitteena Saran kanssa oli tehdä tiukkoja käännöksiä ja keinukin oli radalla. Tehtiin ihan nätti rata, Sara kääntyi tällä kertaa oikein kauniisti suhinalla, rimoja ei tippunut ja kepit haki oikein. Yksi kaarros meni pitkäksi, se johtui liian myöhäisestä takaaleikkauksesta. Saatiin kuitenkin 5vp puomin alastulosta, en vaan todellakaan tiedä millä perusteella, Sara teki ihan hyvän kontaktin, hidasti niinkuin yleensä ja koski molemmilla etutassuilla. Ehkä mä sitten omalla vartalollani estin tuomaria näkemästä (tuomari jäi puomilla mun selän taakse) koiraa ja saatiin siksi virhe. No, Sara oli kuitenkin kiltti tyttö ja sehän on pääasia.