Viikonloppua vietettiin koirien kanssa Hauhovissa ATD:n leirillä ja hauskaa oli! Lauantaina startattiin aikaisin aamulla kohti Hauhoa ja aamun ensimmäiseksi oli Saran kanssa agilitytreeniä Essi Saarelan koulutuksessa. Treenirata oli ihan kamalan vaikea, paaaljon hankalia paikkoja nopean koiran kanssa, ja meno radalla oli myös sen mukaista, eli Sara sinkoili vähän minne sattui ja ohjaus oli lähinnä sellaista pelastelua. Positiivisiakin juttuja löytyi, Saran eteenlähetys loppusuoralla oli aivan megahieno, pystyin lähettämään sen putkesta pituudelle josta 2 hyppyä, jotka oli suorassa linjassa mutta etäisyys hypyille oli jotain 10 metriä. Ja sinne se paahtoi suoraan eteen eikä mitään hidastellut :) Saatiin ihan hyviä vinkkejä, mun pitäisi viedä Saraa sulavammin ja pehmeämmin, mitä Mia Laamanen sanoi myös viime viikolla, ja ohjata rohkeammin eikä varmistella turhan päitten. Niin, ja juosta kovempaa ;D

Sitten mentiin Tuija Kokkosen ryhmään Stepin kanssa treenaamaan myös agilitya, Sarsku sai mennä siksi aikaa huilimaan. Tehtiin pidempää rataa pienissä pätkissä, jotka sisälsi takaakiertoja, välistävetoja, ja kaikkia hankalia kulmia ym. Step oli tosi taitava, meni kaikki pätkät melkeinpä ekalla yrittämällä täysin oikein. Kokeilin sen kanssa sitten eri variaatioita kohdissa, mm. sylikäännös toimi tosi kivasti tällä kertaa! Suurin ongelma olikin edetä suoraan, eli Step ei hae edestäpäin esteitä, ei sitten yhtään, ja kun mä jään sen taakse, se tulee heti kiinni käteen. Paljon tarvitaan treeniä irtoamiseen, ja Stepin kanssa pitäisi enemmän malttaa tehdä helppoja, suoria ratoja missä se saa vaan porhaltaa eteenpäin, jotta se oppisi hakemaan paremmin esteitä. Mutta kun sen kanssa on niiiin älyttöän hauska tehdä juuri noita ahtaita pyörityksiä kun se on niin taitava ;) Vauhtia on tullut kovasti lisää, ja yhdessä tiukassa käännöksessä se jopa sanoi "räyh!" ;) Step on siis tähän asti ollut täysin hiljaa niinkuin Sarakin.

Agilityn jälkeen siirryttiin tottistelemaan Stepsun kanssa Suski Mölsän ryhmään. Koska kaikkia liikkeitä ei voi ehtiä 1,5 tunnissa käymään läpi, valittiin kohteeksi lähinnä yleis-ilme ja palkkaus, nämä meidän kyttäysongelmat. Suski oli sitä mieltä että koiraa haukuttamalla siihen saa parhaiten ryhdikkyyttä ja sen kyttäysilmeen pois. Siispä kokeiltiin haukuttaa Stepsua. Se ei ollutkaan ihan helppoa, kaiken laista piipitystä tuli mutta haukku oli tiukassa. Saatiin kyllä muutama onnistunut, mutta tätä pitää jatkaa ennen kuin sitä voi alkaa hyödyntämään treeneissä. Jatkettiin sitten Saran kanssa myös tottisryhmässä, valittiin treenattavaksi liikeeksi nouto 2kg kapulalla, kun sitä ollaan päästy tekemään niin vähän ja se ei ole ihan sitä mitä pitäisi. Ongelma on se että Sara on pieni koira ja 2kg on sille iso kapula. Se kantaa sitä kyllä hyvin, mutta luovutus ei meinaa toimia, kun S tuo kapulan niin tiiviisti että sen kaula taittuu taaksepäin eikä se jaksa kannatella kapulaa siinä ja se lähtee "kaatumaan" taaksepäin. Ei se Saraa itseään tunnu haittaavan, mutta ei ole ehkä kovin terveellistä sen niskalle... Tehtiin ensi vauhti noutoa, niin että heitin kapulan ensin itse, Suski heitti sitä vielä lisää, sitten Sara noutamaan, ja kun se tarrasi kapulaan, lähdin juoksemaan taaksepäin ja tarkoitus oli palkata vauhdista heittämällä lelu, niin että koira saa tiputtaa kapulan ja syöksyä lelun perään. Mutta mutta, meidän pieni Sara on vähän liian tunnollinen tähän leikkiin, sille kun on opetettu että kapulaa ei saa tiputella matkalla, niin se ei missään vaiheessa pudottanut kapulaa, riekkui kyllä ympäri kenttää lelun perässä 2kg kapula urhoollisesti suussa. Joopa joo. No, tehtiin sitten luovutusta, ja se olikin tosi tiukassa että saatiin onnistuneita suorituksia! Sara on sisäistänyt sen että kapula luovutetaan tiiviisti, ja aina kun se tuo kapulan tiiviisti, tasapaino pettää. Hirmu hyvin Sara kuitenkin kesti toistoja, ja saatiin muutama hyvä luovutus, jossa Sara jaksoi kannatella kapulaa.

Treenien jälkeen pidettiin pieni tauko, jonka jälkeen mentiin treenailemaan vielä iltamme ratoksi esineruutua. Muut leiriläiset jaksoivat ystävällisesti talloa ruudun, niin saatiin Saran kanssa kisan omainen tilanne. Esineet oli helppoja kangas-esineitä joihin tarttuu haju. 2 ekaa esinettä nousi tosi nopeasti, niihin meni joku 1min, mutta kolmas ei meinannut löytyä sitten millään. Mitä kauemmin Sara etsi, sitä epävarmemmaksi se tuli ja sitä huonompaa oli työskentelykin. Kutsuin Saran pois ja avustaja kävi koskemassa esineeseen. Lähetin uudestaan ja S lähti ihan tykkinä ja muutaman sekunnin päästä kiikutti jo esineen mulle. Loppuilta vietettiinkin sitten grillikodassa ja koirat saivat huilailla sisällä.

Tänään aamulla aloitettiin taas agilitylla Sara kanssa, Essi oli suunnitellut vähän eilistä helpomman radan. Tehtiin paljon takaakiertoja, ja voi että Sara tekee ne kivasti! Se on nyt todella keksinyt mitä "takaa" tarkottaa. Toinen rata oli vähän vaikeampi, siellä päästiin kokeilemaan pakkovalssia kahteen kohtaan, ne toimi aika kivasti myös! Ylipäätään Saran meno oli paljon nätimpää kuin eilen, ehkä väsymyksestä johtuen? ;)

Step pääsi Saran jälkeen agiliitelemään. Rata oli vähän vaikeampi kuin eilen, erilaisia vaihtoehtoja oli taas paljon. Uutena juttuna treenattiin pimeää putkikulmaa. Step tajusi tosi hyvin, lopputreeneistä haki putken jo ihan uskomattomista kulmista, mitkä voisi olla jopa Saralle hankalia. Tehtiin myös puomia, taas oli ongelmia saada takapää pysymään alastulossa. Siivekkeiden avulla menee hyvin.

Sitten vielä iltapäivän tottikset, tällä kertaa kouluttajana Teija Juntto. Aloitettiin Stepsun kanssa, tehtiin seuraamista lähinnä imuuttelemalla. Step teki ihan nätisti, niinkuin aina tekee kun nami on riittävän lähellä. Saatiin myös hyviä vinkkejä liikkeiden opetteluun ja treenaamiseen myös Saralle. Saran kanssa meidän piti olla sitten seuraavassa ryhmässä, mutta aivan kammottava kaatosade pääsi yllättämään, ja ilma oli siis todella niin järkyttävä että jouduttiin lopettamaan treenit kun ei siitä vaan yksinkertaisesti tullut mitään. Harmi juttu, ei päästy nyt Sara kanssa Teijan koulutukseen ollenkaan... Mutta oli kyllä silti ihan antoisa leiri, ja matkaan lähti myös oma 2kg:n noutokapula, jonka sain vihdoin ja viimein ostettua! Sitä onkin etsiskelty pitkään ja hartaasti. Nyt voidaan jatkaa treeniä ihan kotonakin.