Tulipa melkoisen kallis ja pitkä hukkareissu... Eilen illalla ajettiin yötä vasten Ruokolahdelle mun serkkujen luo yöpymään, matkassa mun ja Santin lisäksi Sara ja Dante.  Aamulla ajettiin vielä loput vajaa 20km Syyspohjaan viestikisoihin. Poikkeuksellisesti kisoissa alotettiin esineruudulla jonka jälkeen tehtiin tottis, ja maasto vasta vikana. Sara meni esineruutuun vikana kolmesta 3-luokan koirasta, otettiin yksi lämppäesine ennen sitä. Ruutuun lähti hyvin, eka esine nousi oikeasta takakulmasta. Toka esine melkein heti perään, oikealta laidalta. Kolmas esine löytyi ihan keskeltä. Kaikki luovutukset oli hyviä, ja aikaa ei kulunut paljon mitään. Sara työskenteli tosi hyvin, paikansi esineet tehokkaasti ja liikkui vauhdilla. Onneksi tuomari oli samaa mieltä, esineistä täydet 30p.

Tottikseen virittelin Saraa Danten avulla, tuntui aika innokkaalta vaikka sää ei todellakaan suosinut meitä, siellä oli nimittäin 20 astetta ja aivan suora auringonpaiste... Oltiin eka paikallaolossa, siinä ei ongelmaa. Siitä erinomainen. Toisen koiran tehdessä eteenmenoa, otin Saran sivulle ja hetsasin sen mitä pystyn ilman lelua, haukutin muutaman kerran, ja sitten vaan suorittamaan. Lähti tosi kivasti seuraamaan, koko pitkä suora tosi hienoa seuraamista, paukuissa valpastui ja kontakti vaan parani. Täyskäännös ei toiminut vieläkään (voi prkl!!! Ihan kun ei oltais koko talvi jo treenattu tätä, ei mitään auta!), muuten kyllä ihan hyvää edelleen. Toinen täyskäännös oli jo vähän parempi. Henkilöryhmässä oikealle käännöksessä jäi jälkeen mutta korjasi kun kävelin pois henkilöryhmästä. Seuraamisesta erittäin hyvä. Liikkeestä istuminen oli oikein hieno, mä olin varma ettei se tee tätä ollenkaan! Siitä erinomainen. Liikkeestä maahanmeno nopea, luoksetulo myöskin hyvä, mun mielestä eteenistuminenkin ihan hyvä, tuomarin mielestä vähän vino. Siitä erittäin hyvä tai erinomainen. Liikkeestä seisominenkin nopea, luoksetulossa tökkäsi mua kuonolla mutta silti erinomainen. Tasamaanouto oli oikein hieno, siitä erinomainen, hyppynoudossa koski tullessa, muuten hyvä. Siitä erittäin hyvä. Estenouto olis mun mielestä saanut olla tehokkaampi, tai siis Sara osaa sen paremmin, mutta siitäkin erinomainen. Eteenmeno sairaan hyvä, jopa seuraaminen ja maahanmeno, siitä ihan oikeutetusti erinomainen. Yleisarvosana erinomainen, 98p.

Ja sitten maastoon. Saralle arvottiin numero 1, siinä vaiheessa hihkuttiin riemusta, mutta näin jälkeenpäin ajatellen ei ehkä ollutkaan meille eduksi. Eka pätkä oli tosi kivaa ja helppoa maastoa, Sara lähti hyvin ja meni kovaa, aika jotain 1,55 (lappu jäi viestipannan sisään...). Eka jälki oli kans helppoa maastoa, sinne kesti vähän kauemmin, läähätti aika paljon, en kyllä ihmettele, metsässä oli ihan törkeän kuuma ja painostava ilma. C-pisteeltä lähti hyvin ja nyt tuli oikein kunnon lähtöääni. Toka jälki olikin sitten jo paljon pahempaa maastoa, ylitettiin iso vuori, ajoittain melkoista puskaa ja jyrkkä alamäki. D-pisteelle tuli hienosti oikeaa jälkeä, mutta oli ihan selkeästi jo väsynyt. Joi tosi paljon ja kävin kahlauttamassa ojassa, kävi sinne ihan makaamaan että saisi viilennettyä itseään. Koska 3-luokan koiria oli mukana pelissä enää 2, odotusaikaa ei saatu kuin 12min, se kului tosi äkkiä. Koitin käyttää Saraa pissalla, se oli tosi uupuneen oloinen, sain ihan raahata sen lähetyspisteelle. Yritin hetsata sitä, mut ei näyttänyt innostuva. Lähetyksessä haki muhun katsekontaktia, mitä ei yleensä tee. Lähti kyllä käksyllä, mutta tuli melkein heti takaisin kun oli hävinnyt näkyvistä. Koska aikaa oli vielä, koitin lähettää uudestaan, mutta eihän se mihinkään lähtenyt. Voi että miten kamala olo tuli, harmitti aivan hirvittävästi! Koko kisa oli mennyt siihen asti paremmin kun ikinä uskalsin toivoa, ja sitten ihan viimeisellä matkalla keskeytys... Viesti on julma laji, jos kaikki matkat ei onnistu, ei voi tulosta saada vaikka kuinka hyvin olisi muuten mennyt. Viestiltä siis 90p, hylätty. Koitettiin Santin kanssa pohtia, mikä tässä oli syynä, voi olla että niitä oli monia. Sara on nyt kahdessa kokeessa ja yhdessä pitkän matkan treenissä juossut ekana, kaikilla kerroilla keskeyttänyt. Ilmeisesti Saralle olisi eduksi jos sen edellä juoksisi toinen koira (kunhan ei vaan käänny takasin, koska sillon Sarakin kääntyy). Samoin kuuma ilma on vaikuttanut Saraan ihan pienestä asti voimakkaasti, ja tälläinen painostava helle ei todellakaan ole mikään helppo juoksusää. Viimeinen pätkä oli tosi rankkaa maastoa ja odotusaika siihen nähden liian lyhyt. Mutta tokihan kaiken pohjalla on liian heikko motivaatio, koska jos motivaatiota löytyy, se selviää kyllä ihan mistä tahansa matkasta. Mä en vaan oikein tiedä, miten sitä motivaatiota tästä voisi kasvattaa. Siitähän Sara motivoituu jos toinen koira juoksee edellä, mutta mitä jos ollaan seuraavassakin kokeessa ekoja? Tätä täytyy vielä pohtia, onneksi sm-kisoihin on aikaa.