Ollaan treenattu tokoa, vaikka ei niin ehkä huvittaisikaan. Eilen Jakomäen koululla Mirandan kanssa Stepsu teki luoksetuloa, kaukot ja paikallaolot. Luoksetulot ihan huonoja, kuten aina. Kaukot tositosi hyvät. Paikallaistumisessa kerran meni Mirandan käskystä maahan, muuten pysyi. Paikkamakuu ok. Fisu teki luoksetuloa, ja jostain syystä törmäsi ihan törkeänä! Vauhtia siis oli. Muutama liikkeestä seisominen, ne oli ihan hienoja kaikki. Seuraamisessa ei edelleenkään istu kunnolla, hitaassa käynnissä paremmin, mutta se ei ehkä kelpaa? Seurasi sen sijaan juoksussa tosi nätisti, ei pomppinut nyt ollenkaan. Paikallamakuuta tehtiin niin, että Miranda potki iiiiiiihanaa futispalloa vieressä omalle koiralleen ja Fisu teki paikkamakuuta, pysyi hienosti vaikka mieli olisi kovasti tehnyt pallon luo! 

Käytiin eilen samalla reissulla myös tekemässä metsässä pienet jäljet Fisulle ja Ekalle. Fisu jatkoi nyt vielä samaa keppitreeniä, eli pelkkä lyhyt kepinpiilotusjälki kolmella kepillä tuoreena, kokeiltiin nyt tässä vieraan tekemää jälkeä. Meni ihan hyvin, kaikki kepit nousi. 

Iltapäivällä mentiin Saran kanssa rallytokokisoihin Koivukylään, oltiin päästy peruutuspaikalta kokeeseen. Rata oli aivan ylihelppo, helpoin alo-rata mitä olen nähnyt, mutta silti hankala Saralle, koska kaikki käännökset oli oikealle (huonompi suunta) ja lisäksi Saran inhokit eli pujottelu ja spiraali oikealle, nämähän on Saran mielestä ihan blaah tylsää seuraamista. Oltiin vikana vuorossa, ja jouduttiin odottelemaan lähtöalueella aika kauan, kun sisäänheittäjä halusi kaikki edellisen vuoron alussa jo valmiiksi odottamaan. Sara oli vähän pitkästyneen näköinen jo radalle mennessään, ja alku olikin vähän laiskaa. Puolivälissä rataa ekan maahanmenon kohdalla piristyi ja loppuradan tekikin ihan suht nätisti. Itse en huomannut mitään virheitä, mutta saatiin joku mystinen hihnan kiristyminen -1p hitaasta käynnistä, jonka Sara suoritti tosi korrektisti kontaktissa. Tulos siis hyväksytty 99p, RTK1 ja sen myötä hyvästi hihna! Eli tästä eteenpäin jatketaan avossa. 

11351223_10153373712101170_2325217468645

Illalla torstai-aksat Ojangossa. Fisu teki samalla reissulla viimeistelyn tokohyppyyn, eli käytiin hyppäämässä pariin kertaan tokohyppy aksakentällä. Stepsu teki myös tokohypyllä vinoja heittoja pallon kanssa, oli ihan pätevä. 

Aksaradalla Tepsu oli hieno! 28 esteen suht vaikea rata heti ekalla yrittämällä nollalla läpi :O Muutama pätkä tehtiin uusiksi, että saatiin kaikki käännökset sujuviksi, ja sujuvia niistä tulikin. Harmi, kun Stepsulla ei riitä SM-kisoissa vauhti kärkikahinoihin, muutoinhan meillä voisi olla mahikset vaikka mihin! Tuntuu nyt kulkevan tosi kivasti, kontaktit on ihan nopeat, kepeillä ei ole tehnyt hetkeen virheitä, rimat pitää vaikka olisi 65cm korkeudessa. 

Fisu pääsi lopuksi tekemään muutaman puomin, tehtiin ensin niin, että alastulokontaktin alla oli u-putki. Kerran yritti juosta vaan törkeänä läpi, arveli varmaan, etten huomaa kun putki oli tiellä. Huomautin siitä, ja sen jälkeen teki nätisti. Toiseen suuntaan olikin vaikeeta, tehtiin siis ekat puomi-putki -erottelut. Meni putkeen useamman kerran, mutta kun lopulta sain menemään puomille, niin sen jälkeen meni hienosti oikein.

Tänään päivällä käytiin Emman kanssa Espoossa treenaamassa viestiä. Fisulla oli tällä kertaa nyt tosi vaikeaa! Rata oli aika hankalassa maastossa, mä metsäpäässä, ja juoksutettiin molemmat koirat samassa treenissä, Tuhma ensin ja Fisu tokana. Ekan pätkän molemmat juoksi tosi nätisti, mutta ekalla jäljellä tuli ikävästi polku vastaan, ja jouduin hankalan maaston takia kääntymään sille, eli jälkipätkä kulki loppumatkan polkua pitkin. Molemmat tuli c-pisteelle ihan nätisti oikeaa reittiä, mutta takaisin Fisu ei sitten löytänytkään. Juoksi vaan polkua eteenpäin eikä tajunnut kääntyä pois polulta siinä kohtaa missä rata kääntyi. Jossain vaiheessa sitten totesi ettei Emmaa löydy polkua pitkin juoksemalla ja tuli takaisin. Otettiin tähän sitten ääniapu, mutta ei silläkään oikein hokannut lähteä, höristi vaan korviaan mutta ei reagoinut muuten. Menin sitten lähemmäs lähettämään, ja b-pisteen kohdalta juoksi sitten ihan reippaasti kun ei ollut enää epäilystä reitistä. Toka jälki kulki koko matkan polkua pitkin, ja sinne Fisu kyllä löysi ihan hienosti. Vikalle matkalle lähti taas oikein reippaana, mutta ilmeisesti sama homma taas, eli polun risteyskohdassa eksyi eikä löytänyt ja tuli takaisin. Nyt kun tämä ei ollut enää vahinko, ja oli jo kertaalleen sitä autettu, niin päätin, ettei tämä vetele, ja ajoin Fisun pois. Jonkun matkaa jouduin juoksemaan sen perässä, mutta lopulta sitten hokasi ja lähti kunnolla ja juoksi ilman apuja perille. Hyvä, että tämä toimii sen kanssa, onpahan nyt sitten selkeä toimintamalli valmiina, jos se uudestaan yrittää kääntyä takaisin. 

Iltapäivällä käytiin tekemässä tokon viimeistelytreenit pulkkamäen päällä. Aloitin Stepsun kanssa, tehtiin ruutu, luoksetulo ja ohjattu. Ruudussa meinasi jäädä vähän eteen, ja korjailin paikkaa pariin kertaan. Ohjattu itsessään oli tosi hyvä molempiin suuntiin, mutta luovutuksessa meinasi tuoda eteen ja korjasi vasta kun oli jo istumassa. Uusinnalla luovutuskin hyvä. Luoksetulo oli kamala, kuinka ollakaan. Tokalla kierroksella otettiin vielä vähän seuraamista ja pari ruudun loppuosaa. Yhdessä meinasi keulia, muuten oli ihan siisti. Fisu lähinnä leikki viimeistelyksi, teki muutaman lyhyen seuraamisen ja pari luoksetuloa puunkierrosta. Nyt ei törmännyt, eteentulot oli ihan ok. Seuraaminen sen sijaan oli yllättävän huonoa! Ei istu edelleenkään, ja oli ajoittain jopa liian edessä! :O Jotenkin tuntui muutenkin vähän oudolta, läähätti tosi paljon vaikka ei ollut erityisen kuuma enkä juoksuttanut sitä. Mikähän sitä nyt oikein vaivaa, viestilläkin oli jotenkin tosi rauhallinen odotuksissa, makasi vaan pää maassa eikä ollut kiinnostunut edes Tuhman lähetyksistä! Toivottavasti se ei nyt ole jotenkin kipeä...