Tällä kertaa vuodenvaihdetta emme viettäneet koko koiralauman kanssa, kun Step lähti jo tiistaina raketteja pakoon hakutreeniryhmäläisen Sannan kanssa Billnäsiin. Saran ja Fisun kanssa suuntasimme uudenvuodenaattona Kirkkonummelle Emman luokse. Matkalla paukkui jo aika tavalla, ja Huopalahden juna-asemalla odotellessamme suoraan meidän päällämme räjähti tosi iso ja värikäs raketti, jota Fisu pelästyi. Enemmän taisi kyllä reagoida näköelämykseen kuin ääneen, koska sitä ennen ja sen jälkeen kuuluneisiin paukahduksiin ei reagoinut lainkaan missään vaiheessa. Emman luona koirat ulkoilivat pihalla vapaina, kävivät normaalisti tarpeillaan eikä kukaan viidestä koirasta välittänyt paukuista. Vuodenvaihteen (ja pahimman paukkeen ajan) Fisu löhöili sohvalla rentona. 

Uuden vuoden myötä katsotaan taas menneeseen vuoteen. 

Saran tavoitteet 2014 olivat

 • Agilityssa kisauran päätös sitten kun siltä tuntuu. Ei mitään tulostavotteita enää, ja treeneissä pääsee todennäköisesti hömppäilemään jatkossakin. Kisattiin alkuvuodesta muutama startti, ja ollaan kyllä treenattu edelleen satunnaisesti, ja kyllähän se kulkee edelleen :)

 • PK: Haussa yritetään vielä sitä vikaa ykköstä, mutta jos ei suosiolla tule niin antaa olla. FH-jälkeä kokeillaan kesällä jos saan aikaiseksi. Käytiin keväällä yksi hakukoe, mutta kun esineitä ei noussut, niin ei menty edes tottikseen kun 1-tulokseen ei ollut mahdollisuuksia. Peltojälkeä tehtiin vähän, ja se on mennyt ihan kivasti.

 • Mejä: jospa tänä vuonna päästäisi viimein kokeisiin? Ei päästy, joten ei edes treenattu, pöh.

 • Vepe: nyt saakeli se sove!!! Ei edelleenkään saatu koepaikkaa...

 • Paimennus: koitetaan päästä mahdollisimman paljon, ja katsotaan, mihin rahkeet riittää. Olisi niiiiiiiiin upeaa päästä edes yrittämään sitä perusrataa... Paimentamaan ollaan päästy nyt runsaasti viime kesänä, ja kovasti Sara edistyikin. Kisoihin ei olla vielä valmiita, mutta ollaan pidetty hauskaa silti 

 • Rally-toko: startataan kisaura sitten kun laji virallistuu, ja katsotaan, miltä vaikuttaa :) Rally-tokoa ollaan treenattu itseasiassa eniten koko vuonna, ja Sara on siinä aivan loistava! Kisapaikkaa ei saatu vaikka yritettiin kyllä.

 • Pysyä terveenä ja toiminnallisena osa-aikaeläkeläisenä. Toteutui täysin! Ainoa "takaisku" oli hammasmurtuma, ja kuolioitunut hammas poistettiin alkusyksystä. Samassa yhteydessä Saran kyynärpäät kuvattiin uudestaan, ja hyvältä näytti :)

Stepsun tavotteet 2014

 • Agilityssa nollat kasaan ja osallistuminen SM-kisoihin, karsintoihin tuskin lähdetään niin kauas... Tavoitteena pitää kisoissa hyvä suoritusvarmuus, uskaltaa tehdä rohkeita ohjauksia myös kisoissa ja nauttia yhteisestä rytmistä. SM-kisoissa käytiin, finaaliin päästiin ja kotiinviemisinä SM-joukkuekultaa! Piirimestaruuskisoissa jatkettiin samaan malliin, eli myös sieltä joukkuekultaa! Ruotsinreissulta mukaan tarttuivat tittelit SE AVA ja SE AVA-H. Huikea vuosi agilityssa!

 • Tokossa osallistuminen SM-kisoihin SM-kisat menivät aivan yli odotusten, henkilökohtaisessa kilpailussa huikea 7. sija kahdella hienolla 1-tuloksella, ja kermana kakun päälle Ruotsista kaksi 1-tulosta ja SE TVA-titteli. Kaksi "tavis"kisaakin käytiin keväällä Suomessa, ja yksi vaatimaton 308 pisteen 1-tulos saatiin...

 • PK: JK3 ja EK3 ja KVA-kello käyntiin :) Jälkikolmosta päästiin yrittämään kerran, mutta siellä valitettavasti Step hukkasi jäljen ja tulos jäi saamatta. Ek-kokeissa käytiin kaksi kertaa, ja KVA-kello kilahti käyntiin keväällä.

 • Vepe: voitaisi yrittää sovea jos vaan saataisi koepaikka... Eipä saatu koepaikkaa.

 • Muuta: pysyä terveenä, huoltaa säännöllisesti lihaksia ja välttyä tapaturmilta. No miten tämän nyt sitten ottaa... Kevät meni kivasti, mutta syksyllä sitten Stepillä alkoi silmäluomessa jo pidempään ollut meibomin rauhasen kasvain kasvaa ja vaivata, ja se poistettiin joulukuussa. Stepin hyppääminen ei ollut normaalia loppuvuodesta, ja käytiin sen takia selkäkuvissakin, mutta mitään ihmeempää ei löytynyt.

Fisun ainoa tavoite vuodelle 2014 oli syntyä, ja se tapahtuikin jo odotettua aikaisemmin eli maaliskuussa. Fizz kotiutui meille vappuna, ja tämä vuosi on mennyt lähinnä pentuun tutustuessa ja arkielämää opetellessa. Ja paljon se on oppinut silti, ja ainakin se on tehnyt jo nyt suuren vaikutuksen lähipiiriinsä.

Ensi vuodelle lupaamme seuraavia:

Tavoitteet 2015 

Sara

 • rally-tokon korkkaus virallisissa kisoissa, ja siinä edetään niin pitkälle kuin päästään (lähinnä varmasti kisapaikkojen saamisesta kiinni)

 • treeni-hömppäillä mielenvirkistystarkoituksella agility-, toko-, pk- ja paimennustreeneissä

 • pysyä terveenä ja hyvinvoivana mummokoirana

IMG_7783.jpg

Step 

 • mikäli kroppa kestää, niin tämä vuosi kisataan vielä agilityssa tavoitteellisesti, eli SM- ja karsintanollat kasaan ja osallistuminen ainakin SM-kisoihin

 • tokossa osallistuminen SM-kisoihin, ja haaveena Norjan reissu tokokisojen merkeissä, jos vaan työtilanne antaa myöten

 • pk-puolella tavoitteena ne kaksi puuttuvaa 1-tulosta EK:sta ja FI KVA. Jäljellä JK3 olis kiva jos vaan saataisi koepaikka.

 • käydä säännöllisesti fyssarilla ja pitää ikääntyvä keho kunnossa

Fizz

 • fyysisesti kevyttä pentuagilitya jatketaan maaliskuuhun asti, ja virallisten luustokuvien jälkeen (mikäli kaikki on kunnossa) aloitamme "oikean" treenaamisen. Agilityssa tämän vuoden tavoitteena on opetella turvallinen ja oikea tekniikka esteiden suorittamiseen, sekä löytää oikea asenne agilityn tekemiseen. Fizz tulee kisaikään syyskuussa -15, mutta kisatavoitteita meillä ei ole vielä tälle vuodelle, kisoihin mennään vasta sitten, kun ollaan oikeasti valmiita (tuskin vielä silloin 1,5-vuotiaana...).

 • tokossa rakennetaan huolellisesti tehtyjen pohjien päälle kokonaiset liikkeet uusia tokosääntöjä ajatellen. Kisaura olisi tavoitteena korkata kevään aikana, ja mikäli saamme ALO1-tuloksen, niin osallistuminen tokon SM-kisoihin Tending-joukkuessa olisi ajatuksena. Alokasluokkaa pidemmälle tuskin jatkamme vanhoilla säännöillä, ja SM-kisojen jälkeen suuntaamme katseet uudistunutta avointa luokkaa kohti.

 • pk-lajeissa tavoitteena on keskittyä kevään aikana viestin treenaamiseen ja treenien vaikeuttamiseen sitä mukaa kun ikää tulee lisää. Jäljellä tavoitteena olisi jäljen pidentäminen, nameista luopuminen ja esineilmaisun opetteleminen. Esineruudun opetteleminen aloitetaan myös. Agilityyn ja pk-lajeihin yhteisesti liittyvä hyppytekniikka aloitetaan metristä estettä ajatellen luustokuvien salliessa. Lisäyksenä vielä: tosiaan BH-koekin on olemassa ja pitää suorittaa ennen oikeita pk-kisoja... Ehkä me se voitaisi jo käydä kesällä/syksyllä :)

 • paimentamaan olisi tavoitteena päästä niin usein kun mahdollista, ja paimennuksessa edetään toivottavasti sytyttelyvaiheesta jo koiran kouluttamiseen.

 • sormet, varpaat, silmät, hiukset ja hampaat ristissä toivon, että Fizz on terve luustoltaan ja vältymme tapaturmilta, vaikka vauhtia tuossa piraijassa riittääkin...

​​IMG_7780.jpg