Lea lähti viikoksi Englantiin, ja Zero jäi kotiin mun kanssa, joten käytin heti tilaisuuden hyväksi ja ilmotin sen aksakisoihin :)  Tiistaina käytiin treenaamassakin oikein kisoja ajatellen Emman kanssa. Tehtiin jotain meidän treenirataa, joka löytyi mun s-postista mutta mitä en muista tehneeni, olen ilmeisesti ollut poissa. Zerolla oli tositosi vaikeaa, pakkovalssi ei meinannut onnistua sitten millään, kielsi jos yritin vaan merkata ja lähteä pois alta kuten omien kanssa teen, tai pudotti riman ihan joka kerta jos jäin pidemmäksi aikaa varmistamaan että hyppää. Ainoa, mikä toimi, oli se kun pysäytin ihan kunnolla sen ja sitten vasta annoin luvan hypätä, silloin kokosi jalkansa ja hyppäsi puhtaasti. Muuten meni ihan kivasti, piti yllättävän hyvin loivissa kaarroksissa rimat, ja kontaktit oli hienot. 

DSC07390-normal.jpg

Sunnuntaina sitten Ojankoon aksaamaan. Ilmottauduin vain kahdelle radalle, ekalla tuomarina Jari Helin ja tokalla (hyppäri) Ritva Herrala. Eka rata oli ihan kivan oloinen, ei mikään ihan maailman helpoin ykkösten rata, vaan siinä oli useampikin tiukka käännös ja kovasti huoletti, että kestääkö Zeron kääntämisen ilman että rimat lentelee. Kepeillä Zerolla on myös ollut kovasti ongelmia, se on juossut tänä vuonna Lean kanssa 8 starttia ja tehnyt keppivirheen JOKA IKISELLÄ radalla. Suunnittelin siis keppejä ennen tiukan jarrutuksen, jotta saisin karvamiehen korvat auki ja aivot mukaan pujotteluun. Kävin tekemässä lämppäesteillä pari kepit ja yhden puomin, testasin tätä mun jarrutusteoriaa että se osaa myös sitten jarrun jälkeen hakea kepit. Meni ihan hienosti, ja hyvällä fiiliksellä radalle. Zero tuntui aika kivalta, olihan se toki kuumana mutta komensin tiukasti heti jos yritti yhtään riekkua hallissa, ja uskoi kyllä. Zeron kanssa hallissa ei voi vaan hengailla rauhassa kuten vaikka Stepin kanssa, se täytyy pitää koko ajan tiukasti kurissa ja käskyn alla, muuten lähtee kierrokset nousemaan eikä mikään enää onnistu. Roikutin sitä hihnassa lähtöalueella siihen asti että meidän vuoro tuli. Alku meni hienosti, aalla hyvä kontakti ja nopea vapautus. Kepeille sitten oikein tiukka jarru, ja toimi!! Kepit puhtaasti!!! Keppien jälkeisen valssin luki jotenkin väärin ja hyppäsi väärään suuntaan, siihen pieni pelastelu-onkiminen ja iso kaarros. Loppurata sitten oikein siistiä ja sujuvaa menoa ja NOLLALLA maaliin!! Jesss! Zerppasen aika -10,08s ja sija 2./28, ja toka LUVA :)

Toinen rata oli myös oikein kiva, ei myöskään mikään ylihelppo, ja taas useampi kohta missä voisi potentiaalisesti tippua rima. Kepeille taas putkesta, suunnittelin tähänkin samanlaisen jarrutuksen kun edellisellä radalla. Loppuradalla joutui ihan jopa oikeasti ohjaamaankin, siellä oli hyppykaarteen jälkeen putken pään ohitus, siihen suunnittelin sokkarin ja vekin, vaikka en kyllä tiennyt yhtään, kestääkö Zero sokkareita :D Kävin testaamassa lämppäesteillä, toimi oikein hienosti eikä tiputtanut yhtään rimaa. Tämä rata oli ihan kokonaisuudessaan sellasta flowta, ettei siihen ole paljoa lisättävää :) Aikalailla täydellinen rata, kaikki käännökset toimi, kepit toimi, rimat pysyi, sokkariin ehdin helposti ja vekillä kääntyi tosi nätisti. Mahtava fiilis kun päästiin maaliin!! Huippu-Zermu <3 Tulos 0vp, aika -12,24s ja täysin ansaittu VOITTO, LUVA ja SERT --> siirto 2-luokkaan! Kuinkas tässä nyt näin kävi, hups :D Zero on aloittanut kisauransa agilityssa vuonna 2009, ja startteja ykkösissä pitkälti yli 50kpl, joten onhan tätä odotettukin!

Tässä video tästä ikimuistoisesta tapahtumasta, kiitos Sennille kuvauspalvelusta :) 

IMG_0139-normal.jpg