Ihanaa, kun on viikonloppu ja aikaa tehdä kaikenlaista! Perjantaina eli vappupäivänä käytiin illalla vielä pk-kentällä ampumassa Stepin ja Fisun kanssa. Fisu kuunteli kaks paukkua sivulla istuen ja kaks leikkiessä, ja Step teki seuraamisessa pk-tyyliin. Stepsun seuraaminen oli aika kamalaa, mutta itse paukkuihin ei pahemmin reagoinut. 

Lauantaina suunnattiin Lahteen rallytokokisoihin Saran kanssa. Ei olla mitenkään kauhean aktiivisesti treenattu, mutta kyllähän Sara nyt nuo osaa mennen tullen. Rata oli ihan kiva, vaikkakin pujottelu tehtiin kahteen kertaa (sehän on Saran mielestä ihan blaaah tylsää). Oltiin meidän ryhmän kolmantena vuorossa, ja villitsin Saraa kehän reunalla ennen omaa vuoroa. Rata meni aika kivasti, ekassa pujottelussa putosi jonkun kerran kontakti, ja liikkeestä maahanmeno oli vähän vino, mutta teki nyt ihan tosi paljon paremmalla asenteella kuin ekassa kokeessa, näytti jopa lähestulkoon iloiselta :D Yhden pisteen tuomari rokotti liian tiiviistä eteentulosta ekalla kyltillä. Eli ALO 99p ja sija 2./60!

IMG_8530.jpg

Treenasin Fisun kanssa seuraamista hallissa odotustilassa, keskittyi aivan superkivasti ja teki tosi täpäkästi. On se ihana, mitä enemmän on vaikeusastetta ja häiriötä, sen paremmin se keskittyy ja tsemppaa :) 

Tänään päivällä kävin Ojangossa kouluttamassa agilitya, ja treenasin Fisun kanssa samalla. Aloitettiin ensin keinusta, tehtiin pari toistoa vauvakeinulla, ja kun se sujui hyvin, siirryttiin isolle keinulle, joka oli pöydän (tai siis palkintopallin, mutta sama asia) päällä. Tällä tehtiin pari toistoa molemmin puolin, ja ei mitään eroa vauvakeinuun vaikka "putosi" korkeammalta. Ollaan nyt sen verran kauan tehty näitä paukutteluja, että uskaltauduin kokeilemaan isolla keinulla. Ekalla ja tokalla yrittämällä rykäisi sellaisen lentokeinun ettei keinu juuri ehtinyt edes liikahtaa :D Kolmannella sitten keksi, että tässä pitikin jarruttaa, ja teki ihan nätisti. Jarruttaa kyllä liian aikaisin, eli siinä kohtaa kun keinu heilahtaa, mutta tekee kuitenkin ihan hienon 2on-2off kontaktin, joten palkkailin niistä. Ehkäpä se vauhti sieltä tulee sitten parin treenikerran jälkeen. Keinun jälkeen tehtiin keppejä, pari ekaa toistoa meni ihan tosi hienosti, mutta kun kokeilin ottaa vähän enempi vauhtia (lähetys hypyn kautta) niin pomppi muutamaan kertaan ohjureiden yli. Kepit ovat kuitenkin jo nopeutuneet reilusti viimekerrasta, eli oikeaan suuntaan ollaan menossa. Lopuksi tehtiin vielä suoraviivaista hyppypätkää, edelleenkin tavoitteena vaan totuttelu rimoihin. Rimat oli nyt taas 50cm korkeudessa. Hyppää kyllä hyvällä tekniikalla, mutta ponnistuspaikka tulee helposti liian lähelle estettä, ei osaa oikein sovittaa vielä askeleitaan ennen estettä. Rengas sujui nyt hienosti maksi-korkuisena joka kerta! Toinen erittäin positiivinen juttu oli huomio siitä, kuinka mielettömän hyvin Fizz reagoi mun nopeuden muutokseen!! Radalla oli yksi vähän tiukempi käännös, johon en tehnyt mitään sen kummempaa ohjauskuvioita, kuin ihan vain normaalin käännöksen rytmittämällä, ja ai että miten jarrutti ja kokosi hienosti! Rimoja ei pudottanut kuin yhden, ja senkin ihan ekalla toistolla kun hyppy tuli sille yllätyksenä ja juoksi melkein päin estettä. 

Sen lisäksi, että auto on ollut todellinen unelmien täyttymys, niin tänään sain vihdoin ja viimein myös toisen n. 7 vuoden takaisen haaveen toteutettua, eli mulla on autossa koiraveräjä! Hyvästi huoli autossa kesäkuumalla paistuvista koirista!

IMG_8534.jpg

Ulkoilutin myös kameraa iltapäivälenkillä :)

IMG_8551.jpgIMG_8585.jpg